Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Katerinka написа:Мммммм как добре изглежда зелетооо, ням ням
Как ще го ядеш, т.е. колко ще е блока?
Опитайте купичка с пикантен йогурт
Запознанството ми с йогурта беше в онези типични малки пластмасови чашки с конфитюр на дъното, който разбърквате. По-късно започнах да добавям пресни плодове до чист йогурт, което всъщност беше най-вече плодове с много малко йогурт. Когато започнах Зоната, зарязах плода в полза на малко бадемово масло за баланс. Това определено беше последният ми опит с йогурт, или така си мислех, освежаващ и кремообразен с лек ядков привкус. Не съм знаела какво изпускам, докато не опитах наскоро купичка пикантен йогурт.
Лесно е, няма нужда от рецепта. Започнете с ½ или 1 чаша чист нискомаслен йогурт. Обикновен или гръцки, и двата вида са подходящи. Винаги включвайте пръска зехтин или друга здравословна мазнина като ядки или авокадо. След това, възможностите са безкрайни. Печена червена чушка, малка лъжичка бобена салата, фета, люта чушка (чили), авокадо, маслини, печени зеленчуци, подправки като заатар или къри, малка бучка хумус, прясно нарязана краставица, каперси, задушен лук и чесън, накъсани билки, сибирски/див лук, кора от портокал или лимон и натрошени ядки са все страхотен избор за гарнитура/топинг. Запомнете, звездата тук е йогурта. Нека гарнитурата да е с размер на подправка.
Следвайте тези указания, за да си направите своя собствена купичка пикантен йогурт.
1. Включете поне един топинг със силен аромат.
2. Добавете текстура с ядки или с малко натрошено нискомаслено сирене.
3. Добавете малко сол и няма да сбъркате.
Играйте на сигурно с любимите си или бъдете авантюристи и го разнообразете с онези нови екзотични зеленчуци или подправки, които чакате да опитате. Ето няколко идеи да започнете. Да ви е вкусно!
- Срязани на две чери доматчета, настърган пармезан, накъсан босилек, капка балсамов оцет, зехтин, сол, черен пипер
- Песто, парченца домат
- Парченца домат, заатар, мента, зехтин
- Нарязани маслини каламата, парченца домат, накълцана чушка, накълцана краставица, чифонада от мосилет (навийте на руло листа босилек и ги нарежете тънко), натрошена фета, зехтин, сол
- Кубчета краставица, кубчета авокадо, натрошена макадамия, пресен копър, кора от лимон, зехтин, пресен магданоз
- Настъргано цвекло, накълцано парченце портокал, зехтин, пресен копър
- Хумус, накълцана чушка, накълцана краставица, лимонов сок, накълцани маслини каламата, накълцани бадеми, мента
- Тънко нарязани репички (всякакъв вид), зехтин, сол, черен пипер
- Настъргана краставица, свежа мента, няколко нахутчета, орехи, сол, черен пипер
- Печена червена и жълта чушка, лъжицка бобена салата, каперси, див лук, натрошена макадамия, зехтин, сол, черен пипер
- Парчета авокадо, лимонов сок или кора, листа босилек, зехтин, сол, прясно смлян черен пипер
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта