от Маня » Пет Сеп 11, 2015 11:44 am
Днес падна едно "смятане", но резултатът е супер - пълнени чушки с кайма.
1/2 БВ - 1 чушка около 120 г
1 1/2 БВ - 21 г овес
2 БП - 60 г телешка кайма от плешка, предварително цялото количество (600 г) смесено с подправки, 1 малка главичка лук (не броя)
3 БМ - 1 ч.л. зехтин
1 БВ - 200 г кисело мляко 0,1%
Направих си 4 чушки, които сварих в 240 г настъргани домати и малко водичка, които са само за овкусяване. Обедът - 1 чушка, без соса от домати, полята с киселото мляко и зехтина. Доволна съм. И станаха толкова вкусни, каквито си спомням, че ги правеше мама.