Днес пробвах ново зеленчуково смути.
3 БП - 3/4 кофичка олимпус 0%
1 БВ - 180 г суров зелен фасул
3 БМ - 1 ч.л. зехтин
по няколко стръка копър, магданоз, чурица, босилек и сибирски лук, 1 люто чушле, чер пипер, самардала, скилидка чесън, малко вода (солта се съдържа в самардалата)
Всичко смляно в блендера
За десерт - 2 БВ - 1 нектарина
На мен ми беше вкусно. Не бях пробвала досега суров зелен фасул, но в тази комбинация се оказа много много приятен обед в бутилка
И изобщо тая седмица само вечер у дома хапвам нарязана храна - богата салата от домати и чушки с много зелени подправки и протеин - белтъци, пътпъдъчи айца, извара, нискомаслено сирене или кисело мляко. В офиса си нося все смутита на млечно-изварена основа, в зависимост дали ползвам Маджаров 0,1% или Олимпус 0% (понякога комбинация от двете последни) - плодови и зеленчукови. Мазнините - зехтин и бадеми. Тия от 3 блока са с обем около литър, а от 2 блока - малко по-малко.
Никакво готвене - грехота е при изобилието от свежи и вече не толкова скъпи зелечуци и плодове човек да 'аби ток и време за готвене, да убива с топлината част от хранителната им стойност. Като застудее ще има време за мръвки, вино и консервирани или замразени въглехидрати или зърнени вариации от овес и ечемик. Сега да живеят живите храни, богати на слънце, витамини, полифеноли. Че ей сега ще дойде октомври и пак ще почнат скъпите парникови доставки