Рибено масло в Зоната - Част 2

Tеми за рибеното масло, за добавките към диетата ни и приемът на алкална вода

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Рибено масло в Зоната - Част 2

Мнениеот pritesnena » Пет Юни 05, 2015 6:02 pm

Проблема е, че съм го приемала точно когато се образува ембриона в мен и се притеснявам да не съм му навредила... Няма да мога да си го простя..
pritesnena

Зоната

Мнениеот Маня » Пет Юни 05, 2015 6:12 pm

Най-важни от гледна точка на епигенетиката са последните три месеца от бременност.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот tanita68 » Пет Юни 05, 2015 11:49 pm

Маня, тук ще поспорим! Всички месеци са важни - в началото се развива едно, след това друго. А точно в началото се развива нервната система за която е от много голямо значение наличието на EPA и DHA. Но според мен не би могло да се навреди на плода с толкова малка доза рибено масло дори и да не е пречистено. Само може да му бъде от полза приема точно в този момент. Аз ако бях попаднала на този сайт в началото на бременността си сигурно щях да си приемам завишените количества рибено масло от това, което и сега пия. Също DHA е нужна и когато вече е родено детето и бурно се развива мозъка му - през първите 2-3 години от живота му. Затова съм чела, че е добре майката да приема рибено масло, за да възстанови EPA и DHA, които са извлечени от организма и през време на бременността докато бебето се е развивало.
Поне на моя син мисля, че му се отразява добре това че приемам рибено масло. :) (Още не се е отказал от кърменето.)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот newwoman777 » Пон Юни 22, 2015 2:35 pm

Здравейте!
Не зная тук ли трябва да пиша,но ще питам!
Аз съм със понижена функция на щитовидната жлеза-Хашимото и от 2 седмици спрях Еутирокса си,смятам да мина на хомеопатия и добавки(съчетано със Зоната де) ,та въпроса ми е -знае ли някой Рибеното масло и вит.Е,които пия дали са противопоказни,защото четох,че имуностимулаторите били вредни и утежняват положението при Хашимото?
И ,ако знаете какво друго може да вземам,че този Еутирокс ми съсипа и костите и сърцето и нервите,много зле се чувствам от него! :refuse:
Аватар
newwoman777
Новак в Зоната
Новак в Зоната

България
Жена

Мнениеот Маня » Пон Юни 22, 2015 3:45 pm

Аз също съм с Хашимото. Но никога не съм пила лекарства. Вече година и половина приемам омега-3 (рибено масло) и витамин E, храня се зоново и се чувствам великолепно.
Но никога не е излишна консултация с компетентен лекар, ако човек има своите съмнения. Самолечението е вредно! Колкото и лекарите понякога да не са наясно с последните постижения в медицината и микробиологията все пак е добре да се потърси и мнението на лекар.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот newwoman777 » Пон Юни 22, 2015 4:19 pm

Аз от 6-7 години съм с Хашимото,Маня!Поне 4-5 години личната ли лекарка следеше веднъж годишно ТСХ и понеже беше под 4.00 не ми препоръчваше да пия лекарства.Но преди 2 години при изследване отчете ,че е над 4,00 (под 5,00),ми изписаха Еутирокс-0.25....Пиех си го редовно,но от 7-8 месеца започнах да се задъхвам на всеки две крачки и сърцето ми имах чувството,че ще изхвръкне (на жаргон казано),костите започнаха да ме болят неистово(сутрин не можех да спя от болки в ребрата-все едно някой ме беше притиснал с метален обръч),започнаха много мрачни мисли да ме обсебват,а нервите ми бяха на ръба на "лудост",не можех да понасям никого около себе си,а по принцип съм позитивен и добронамерен човек(забравих да уточня,че съм на 47год.)....Отдавах го на възрастта -мислех,че влизам в климактериума и е носрамлно,защото като споделях с личния доктор все ми казваше,е е нормално за възрастта ми и ми изписваше лекарство(X-nax,Аулин и др.за болката)......Но преди от 10 дена поради забързаното ми ежедневие все забравях да си купя Еутирокс-а и изведнъж след седмица непиене проумях,че почти всички оплаквания,които имах са отшумели(не ме болят ребрата,изкачих няколко дена подред по няколко етажа,които преди това качвах с няколко почивки,а сега почти не се задъхах и сърцето ми си биеше нормално,няма ги лошите мисли ......и изведнъж се замислих-дали всичко не е било от хапчетата....сега не смея да отида при Ендокринолога ми,защото зная какво ще ми каже-да си пия хапчетата.Вътрешно усещам,че в традиционната медицина не ми е изхода ,а трябва да прибгена изцяло до алтернативната,но само проучвам все още други добавки.И тук се изчервявам :bigsm10: ....пазя Зоната ,но май ям в повече блокове или пропускам нещо,защото не отслабвам .....в началото на юли ще си правя изследвания годишните и хормони,поне дано там всичко е ок!
Аватар
newwoman777
Новак в Зоната
Новак в Зоната

България
Жена

Мнениеот Маня » Пон Юни 22, 2015 6:39 pm

Можеш да прочетеш тук, че приемането на рибено масло и антиоксиданти може само да повлияе положително на Хашимото. Това е чужд опит. Моят също е положителен.

Колкото до несмъкването на килограми - не е зле да споделиш или в темата за хранене, или да си направиш дневник, в който да пишеш дневното си меню, за да видим дали си в Зоната или около нея.
На първо време - изчисли си блоковете от калкулатора в сайта. И стриктно се придържай към продуктите от "зелената" част на таблицата. Резултатите няма да закъснеят, макар че може да са по-бавни. Изхвърли всички зърнени храни (дори овеса за известно време). Яж предимно сезонните зеленчуци и плодове предимно в сурово състояние. И сама ще видиш, че нещата ще тръгнат.
А щом си била в/около Зоната, спряла си лекарството и си се почувствала по-добре отпреди, значи си на прав път.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот newwoman777 » Пон Юни 22, 2015 6:52 pm

Да,чела съм нейното мнение,аз от години покрай други нейни съвети, чета форума и!Но пък и тя няма отклонения в изследванията си,хормоните и са си в нормата!
Аз имах предвид,че в медицината отричат приемането на имуностимулатори(което и за мен няма логика), нали точно Еутироксът подтиска имунитета,това им е теорията,просто исках мнение ,ако се е споменавало във форума дали д-р Сиърс е споделял някъде за лечението на автоимунните заболявания нещо!

А за дневника-да може да го направя и ще споделя ,но аз допускам какви са грешките ми-
1)започвам да се храня след 13.00ч.,лош навик от детските ми години още :(
2)меря например цялото месо преди да го пека,след това като е готово-пак и го деля на блоковете,май не е много точно така,но не мога да готвя за всяко ядене,нямам това време
3)ям поне три пъти по едно парче пилешко(или сирене),което излиза 5 блока(не мога да се наяждам с по-малко,все се оправдавам с хашимотото:),а по изчисления мисля,че трябваше да са 10-11бл.
4)и в неделя като готвя за семейството(те не ядат по зоната), винаги ям сладко,което обожавам и не мога без него:(

Много е трудно да готвиш вкусотии за другите,а ти да ядеш в Зоната :stupid:
Все се надъхвам,обещавам си и пак сгафям! :stupid:
Аватар
newwoman777
Новак в Зоната
Новак в Зоната

България
Жена

Мнениеот Маня » Пон Юни 22, 2015 7:14 pm

Автоимунните заболявания, според Бари Сиърс,са последствие от повишено на клетъчното възпаление. Именно клетъчното възпаление е в основата на голяма част от болестите, които ни спохождат с годините. Според Бари Сиърс балансираното хранене по принципите на Зоната, включването на омега-3 мастни киселини, ограничаването на омега-6 мастните киселини, приемането на достатъчно полифеноли, които се съдържат в свежите пърстроцветни зеленчуци водят до създаването на баланс на обмяната на вецещствата (метаболизма) и постепенно оказват положителен ефект върху редица заболявания. За жалост ние често вече сме нанесли прекалено много поражения върху организма си с начина си на хранене и живот и се изисква време Зоната да повлияе оздравително. Е, не всичко се лекува за съжаление, но се постига наистина подобрение. Самият той винаги препоръчва:
Консултирате се с вашия лекар преди да вземете някакви решения, които засягат здравето ви или екстремни промени в диетата ви, особено ако страдате от заболяване или имате симптоми, които се нуждаят от лечение!

Аз лично самоволно спрях хапчетата си за високо кръвно, защото то почна толкова да пада, че ми беше неконфортно. Но го следя непрекъснато и виждам, че е в норма и мога спокойно да карам и без тези хапове. Но лекарството, което приемам за ХОББ си го приемам без да се замислям. Въпреки че в дни, в които от разсеяност пропусна пръскането, се чувствам все едно съм го приела.
Така че, по-добре си направи сама едно изследване без ендокринолога си. Знаеш какви трябва да са показателите. А щом се чувстваш добре, поеми сама риска да не се тровиш с медикаменти. Но това трябва да е разумен избор. Хашимото не се лекува. Зоната определено го облекчава.

А това което пишеш за хапването ти - явно си далеч далеч от Зоната.
А изобщо не е пролем да готвиш зонови вкуснотии за цялото семейство.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот newwoman777 » Пон Юни 22, 2015 7:28 pm

Много ти благодаря,че толкова обстойно ми обясняваш.....
аз бях свикнала с мисълта,че е доживот това заболяване и някакси се отпуснах-затова и не съм стриктна в Зоната.....но тези две седмици,в които по невнимание спрях Еутирокса и видях колко по-добре се почувствах,серизоно се замислих какво правя със здравето си и сина ми ме попита-искаш ли живот и здраве да доживееш да гледаш внуците си или не-помисли си преди за си купиш тайно шоколада или да ядеш с нас тортичка....
сега остава да намеря от някъде и Волята и съм готова ! :refuse:
Значи щом ти пиеш Рибеното масло и вит.Е и аз ще го правя,няма логика да е зле.
А какво е това лекарство,което казваш,че си пиеш,за хашомотото ли е,аз освен Еутирокса не съм чувала друго.
А друга добавка за нас знаеш ли дали е ок да се пие-от Айхерб?Четох в друг форум за алтернативно леение на Хашимото-за Алое Вера-гел, Селен ,хомеопатия,спиране на Глутена изцяло и др.такива.

Далече съм от Зоната ли,изцяло ли? :(
Аватар
newwoman777
Новак в Зоната
Новак в Зоната

България
Жена

Мнениеот Маня » Пон Юни 22, 2015 7:58 pm

Ще ти отговоря в темата за здравето, да не разводняваме Рибеното масло
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Gugi » Вто Юни 30, 2015 11:46 am

Зонковци, потресена съм... Преди около 20 дни си поръчах поредната пратка рибено масло и щастлива и доволна днес отивам да си в взема от пощата и какво се случи - пратката ми със 120 капсули е на митница.. защо - защото струва 36 лв. и надвишава с 6 лв. границата от 30.
на вас колко често ви се случва за пратка от 120 капсули? доколкото съм чела и си спомням май на никой...
Аватар
Gugi
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София
Жена

Мнениеот Маня » Вто Юни 30, 2015 12:05 pm

Просто е попаднала в графата "анализ на риска". Не е заради стойността. Периодично има такива пратки. Да не те тревожи. На Митницата отнема не повече от половин час да си получиш пратката.
Последна промяна Маня на Вто Юни 30, 2015 4:09 pm, променена общо 1 път
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот jivas » Вто Юни 30, 2015 4:00 pm

Дано е инцидентно защото има мито + пощенска такса. Иначе не се чака много на митница. Опаковки от 240 капсули получавам в пощенския клон.
Аватар
jivas
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Бургас
Мъж

Мнениеот _belladonna_ » Пет Юли 03, 2015 4:07 pm

Ако направя 2 отделни поръчки, 2 пъти плащам транспорт или не? Искам да поръчам рибено масло 120 капсули и стевия стойността на 2-те е 22.40$, надвишава 30 лв затова за да избегна митницата ми хрумна да направя 2 поръчки, но пък изникна въпроса с транспорта.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот Маня » Пет Юли 03, 2015 4:09 pm

Всяка отделна ще е с отделен транспортен разход. Ако се наложи да платиш мито и ДДС е възможно да ти излезе по-евтино от това да платиш два транспорта. В момента има и друг фактор - курса на долара, който увеличава стойността на стоките в лв.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Рибено масло, хранителни добавки и алкална вода