Винаги съм похапвала люто. Но се въздържах, защото понякога имах киселини и проблеми на "митницата". Със Зоната и двата проблема ги нямам и сега си хапвам почти със всяко хранене. Щом и в какаовите бърканици го слагам, че и в тахан халвата, която си правя
Само дето ми се иска да седна с една буца хубаво сирене, много домат и две-три люти чушки, топла пухкава питка,
ама уви... блокове
Но ако смогна да ида в моето село - ден-два-пет няма да има Зона - само прясно откъснати домати и чушки и домашно сирене
до пръсване
Няма нищо по-вкусно от прясно откъснат домат и чушка с домашно овче или биволско сирене и масло. Хлябът спокойно мога да го пропусна.
Или вместо сирене, домашно кисело мляко. Бари едва ли е опитвал някога българско домашно кисело мляко
, че толкова заляга на нискомаслени и безмаслени млечни продукти
(не мляко от кофичка
) Овчето и биволското с нож да го режеш, че и кравето. Още си спомням дори купешкото в големите легени, дето си го купувахме на килограм. С 1 пръст каймак и го сипваха с дупчена лъжица, че да не ти дават цвик. И то беше супер, а не като тия измислени млека в пластмасови кофички - дори тия дето уж били "с каймак"