Радвам се, че са ти харесали, Кейт.
От много чуденки какво да си направя за днес за обед съчиних едно "люто" хапване, пък да видим какво ще се получи като отворя кутийката на обед
Трябваше да предвидя после нещо за "обезмерисване" на устата
2 БПВМ
1 БП - 2 сварени белтъка (настъргани на ситно ренде)
1 БП - 56 г извара нискомаслена Pilos
1 БВ - 130 г червен салатен лук (нарязан много ситно)
1/2 БВ - 120 г чери доматки (срязани на четвъртинки)
2 БМ - 2/3 ч.л. зехтин
1/2 БВ - 70 г ягоди за десерт
магданоз, копър - ситно накълцани, чер пипер, чили, самардала
Продуктите (без доматите и ягодите
, особено важно!) смесих на нещо като пастет, към който добавих нарязаните черита.
Дано само лукът не се окаже твърде лют и миризлив, че колегите ми ще има да подскачат...
Въпреки че вече си имам зъбки и се чувствам все по-добре с тях, закуските ми (сутрешна и следобедна, които си похапвам в офиса) продължават да са най-вече под формата на "течна" храна, обикновено комбинация от мляко (Верея 0,1% или Олимпус 0%,) понякога комбинирани с извара за оформяне на 2 БП и добавка на плод, зеленчук, някоя подправка (най-често мента) и киснати бадеми.
Но от няколко дни имам проблем. Дали заради късното заспиване, дали от разпределението на блоковете най-често по 2 за всичките 5 хранения (понякога вечерята е 3, а късната вечерна закуска 1 блок) по едно никое време имам огромното желание да хапна нещо. Пробвах с вода, не изчезва желанието. И се налага по нощите към 1-2 часа да мушна още 1 блок. Та стават 11.
Почвам да си мисля, дали не се "възражда" един гаден навик от юношеството ми, когато след като "проядох" след дългогодишни проблеми с храненето заради сливиците (тези събития настъпиха след премахването на последните), ставах като по часовник в 2:15 през нощта и изяждах по половин буркан (компотен) от вкусните сладка, които правеха у дома, а останалата половина омитах през деня. Тогава никой у дома не ми обръщаше внимание, защото се радваха, че детето яде. И за някакви си 6 месеца от 43 станах 65 кг. Пубертет, ядене на корем, мързел към спорт (това си ми е "вроден" проблем)... И сега, пак се получава нещо подобно. Огладнявам почти по едно и също време след полунощ. Е, поне този път се старая хапката да е зонова
И кантарът отново си седи без да мърда.
Май се е повредил нещо
Това "задържане" продължава много много дълго
Май ще трябва да се замисля наистина да включа малко повече движение в програмата, но така ме мързиииии
Всичките експерименти с блок повече, блок по-малко, точно мерене до грам, придържане само към "зелено" не дават резултат... Но няма да се предавам я, килограмите няма да се окажат по-силни от мен
Битката продължава с пълна сила.
По-важно е, че съм пълна с енергия и хора, които не са ме виждали отдавна, споделят че изглеждам прекрасно и свежо.