Нали съм по експериментите, подобрих технологията на крекерите - нали си нямам тавичка като тази на Танитка, а си мечтаех точно за такава
Та, този път са 8 БВ смес от овесени трици и смлени зърна от овес и ечемик. Щипка сол, щипка сода бикарбонат. 150 мл вода. В кръга форма за торта поставих хартия за печене, която много фино намазах със зехтин (ползвам четчица, ще все още у нас не продават разните готварски спрейове, а и идеята е да не е повече от 1/2 ч.л. Смесих брашното с водата и изсипах във формата. Разтлах равномерно. През това време загрях фурната на 100 градуса с вентилатор. Сложих тавичката във фурната и след 7-8 минути извадих и вече леко поизсъхналата смес нарязах на 8 като торта и върнах обратно във фурната. Продължих да пека на 100 градуса още 10-15 минути (според желанието за цвят). След като изстинаха много лесно се разделиха на триъгълници по 1 БВ.
Спестих време за варене, месене и точене, а ефектът е същия
А следобедната закуска днес е: мързелива салата "Капрерзе" - 2БПВМ
2 БП - половината от 1 "Моцарела лайт" от Лидл
1 БВ - 240 г домати
2 БМ - 2/3 ч.л. зехтин
няколко листа босилет, сол и черен пипер на вкус
Нарязвате доматите на кръгчета, същото правите и с моцарелата. Нареждате в чиния в кръг кръгче домат, кръгче моцарела. Поръсвате със сол и черен пипер, нарязаните листа босилет и поръсвате със зехтина.
За десерт си хапвате 1 БВ плод. Моят избор днес са 8 череши.
А сега трябва да се науча как се готви телешки стек
Месото е налице, само готвачът е извън строя
А е грехота тези разкошни стекове да се мелят на кайма. А със сигурност не искам да сътворя подметка