Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
КАКВО ДА ОЧАКВАТЕ СЛЕДВАЙКИ СРЕДИЗЕМНОМОРСКАТА ЗОНА
Силата на науката е, че с нейна помощ можем да предвидим бъдещето. Ако хвърлите камък във въздуха, трябва да сте сигурен, че той ще падне на земята. Ето защо гравитацията е толкова силна наука. По същия начин, прогнозите за храненето трябва да се сбъднат, ако са добра наука.
Ето какво може да очаквате, ако следвате Средиземноморската Зона един месец.
1. След 2 до 3 дни гладът значително ще намалее, защото поддържате стабилни нива на кръвната захар от хранене до хранене. Със стабилизирането на нивата на кръвната захар настъпва по-добра умствена дейност и емоционална стабилност.
2. След 3 до 4 дни ще започнете да усещате значително подобрение на нивата на физическа енергия, тъй като ще можете по-добре да достигате до съхранената телесна мазнина за производството на химическата енергия, която е необходима за движението ви.
3. След 7 дни ще се загубили доста тегло [трудно е да загубите повече от един паунд (454 g) мазнина за седмица], но дрехите ще ви стоят по-добре, защото теглото което губите ще е предимно телесна мазнина, по-специално висцералната телесна мазнина в областта на корема. Затова дрехите ще ви стоят по-добре.
4. След 14 дни способността ви да се справяте със стреса ще бъде значително увеличена, тъй като нивата на кортизола са намялали.
5. След 30 дни ще откриете значителни промени в химията на кръвта си, като маркери за подобрено здраве и забавен процес на стареене.
Ако харесвате този списък с ползи и искате да ги поддържате, тогава просто продължете Средиземноморската Зона през целия си живот. Ако имате ръка, очи и часовник, това е лесно да се направи.
Въпреки това съществува риск от преяждане на плодове. Това не е необичайно наблюдение в моя опит, особено при жените. Ето защо аз препоръчвам обикновено жените да хапват само една порция плодове на ден.
Маня написа:Hurray! Сложих точката на последното изречение от превода!
Остава едно редакционно изчитане на 130 страници, малко форматиране, корекция на печатните грешки (ох, запетаите, така се обърквам между английскатаи българската пунктоация , че и "дебелия" член ) и.... ще можете да четете!
...колкото повече бедни на скорбяла зеленчуци консумирате и по-малко зърнени храни и скорбяла ядете (идеално е никак), толкова по-добри ще са резултатите. На научен език това се нарича намаляване на гликемичния товар на ястието.
Маня написа:За всички скъпи дами зоНбита едно кратко цитатче от Средиземноморската Зона:Въпреки това съществува риск от преяждане на плодове. Това не е необичайно наблюдение в моя опит, особено при жените. Ето защо аз препоръчвам обикновено жените да хапват само една порция плодове на ден.
Специално си го отбелязах, защото аз самата проявявам склонност към по-големи порции плодове. А май не съм само аз, като следя постовете на дамите
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта