Дневникът на Маня

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Suzi » Чет Май 21, 2015 12:56 am

Благодаря за отговорите, момичета :bouquet: Засега ще ги яде така (все пак не е толкова често), пък по-нататък може да експериментирам :chef1: и ако се получи нещо свястно, ще споделя.

Маня написа:Фалшив течен шоколад - 2 БПВМ
.....................................................


Ще се пробва ;) и усещам, че ще е многократно :laugh1:
Когато си в дупка, спри да копаеш!

Изображение
Аватар
Suzi
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 179
Регистриран на: Вто Дек 31, 2013 1:32 am
България/Германия
Жена

Re: Дневникът на Маня

Зоната
 

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Чет Май 21, 2015 7:11 pm

Бързата супа от тиквички днес се превърна в бърза супа от броколи :laugh1: Малко по-обемна, но... Като не се сетих да ползвам половин блок броколи и половин блок краставица, която да добавя към заливката, която щеше да заприлича повече на таратор... ама следващия път. Но пък аз си падам по броколито и една глава от него със среден размер (точно 1 блок си избирам напоследък) си е направо супер. Само малко по-дълга вечеря, докато го сдъвча тоя обем.
Ама така е, дори с опит, човек понякога сам си прави огромна купа с папане :laugh1: .
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот _belladonna_ » Пет Май 22, 2015 12:47 pm

Маня, благодаря за идеята за течния шоколад. Днес ще купя тахан и ще го направя. :bouquet: Пълна си с идеи!
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 277
Регистриран на: Съб Май 10, 2014 2:08 pm
Варна
Жена

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Пет Май 22, 2015 12:59 pm

Днес съм с нова версиия за "фалшив" течен шоколад

1 БП извара Олимпус 50 г
1 БП цеденно Олимпус 0% - 82 г
1 БВ сироп агаве - 12 г (1 с.л. без малко)
1 БВ какао - 10 г (2 с.л.)
3 БМ - 12 смлени накиснати бадема (може и сухи, но аз още не мога да ги дъвча с новите зъби) :laugh1:
Подправки по вкус - мента, чили, джинджифил, куркума

При мен така се раждат идеите - като започна да приготвям кутийчетата за другия ден и ми се дояде нещо, правя го според наличните продукти. Това кремче стана божествено направо. Представям си го и замразено за горещините като сладолед на клечка. :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Фани77 » Пет Май 22, 2015 3:54 pm

Маня поздравления! Нямам търпение да опитам тези твои сладки изкушения! Но съм си обещала 1 месец да опитам без сладко.... :refuse: пък след това ще видим!
Фани77
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 32
Регистриран на: Пон Май 11, 2015 11:50 am
Жена

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Пет Май 22, 2015 4:04 pm

Фани, те рядко са сладки на вкус, защото аз обичам горчив шоколад. В действителност си ги правя почти без стевия или агаве. Тук просто ги споделям зонирани за любителите на сладкия вкус. За мен най-вкусното шоколадово чудо си е какаово зърно, сурово какао на прах, какаова паста без добавки на каквото и да е количество сладост. Но моят вкус е малко "издратен" :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот NikoLinia » Пет Май 22, 2015 4:17 pm

Моята версия на зоновия течен шоколад е само цеден Олимпус 0%, банан /вместо агаве/, какао и счукани бадеми. И стевия, разбира се-обичам го сладък.
Аватар
NikoLinia
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 211
Регистриран на: Съб Дек 13, 2014 8:18 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Пет Май 22, 2015 4:25 pm

Опааа, банан, продукт с висок гликемичен товар :hm: ! Бих се замислила дали да го хапна, след всичко което прочетох в последната книга на Бари. :) Полека-лека идва моментът, в който ще може да я прочетете от сайта, в непрофесионален превод, но достатъчно разбираем, за да се замисли всеки какво точно иска да прави с живота си :)
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот _belladonna_ » Вто Май 26, 2015 3:19 pm

О, Маня ако направиш това за нас, ще е супер. Чакам с нетърпение превода!
Да ти кажа откакто сподели рецептата за фалшив течен шоколад, редовно 2 блока дневно са ми от него-следобедна и вечерна закуска, просто е супер. :bouquet:
Защо нямам твоята фантазия... Но пък затова често надничам в дневника ти :)
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 277
Регистриран на: Съб Май 10, 2014 2:08 pm
Варна
Жена

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Вто Май 26, 2015 3:35 pm

Радвам се, че съм ти доставила удоволствие с "шоколада". Колкото до фантазията - винаги съм обичала разнообразието в храната. И не мога да си представя всеки ден да ям едно и също, за да съм в Зоната. Храната освен добре подбрана и зоново комбинирана, трябва да е вкусна, да ти доставя удоволствие. Понякога смяната само на една подправка прави ястието различно. Дори начина на нарязване на продуктите вече прави ново ястие. Пазарувам продукти, които са зонови, като гледам да са предимно "зелени". Малките отклонения са какаото, фурмите и сиренето (без което не мога, макар че се ограничавам максимално). Оттам нататък е лесно. Трябва някой ден да си извадя рецептите от дневника, защото вече съм забравила някои и не се сещам да ги повторя. Просто като се прибера вечер и трябва да подготвя кутийките за другия ден отварям хладилника и шкафа с подправките и почвам да съчинителствам. И каквто се получи. Най-често стават приятни за похапване бърканици. Не винаги, разбира се, но и несполучливите се похапват - "пене се не пене ке го ядем, паре сум давал за него".

А с книгата напредвам полека лека. Добре че ми е малко по-разтоварено напоследък в офиса, че успявам да наваксвам. Надявам се до месец да съм я приключила. Е, няма да е като от професионален преводач, особено с многото медицински и микробиологични понятия из нея, но пак ще е от полза.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Italiano » Сря Май 27, 2015 3:03 pm

Маня, какво какао ползваш?
(може да си споделяла, ама съм пропуснал)
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Сря Май 27, 2015 3:08 pm

Сурово - или от здравословните магазини или това на Гайо. Задължително питам дали е сурово, защото то не се обработва по "холандския метод" със сода каустик. :) Малко по-горчиво е. И е светло на цвят, за разлика от обработените видове какао и от печени зърна, които винаги са с доста по-тъмен цвят. Суровото е с цвят на шокото от едно време. И винаги намалявам с 1/2 блок мазнината, защото обикновено е с масленост 20-22%.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Italiano » Сря Май 27, 2015 3:15 pm

Ох, гледах го това на Гайо и го сметнах, че е скъпичко.
А пък за другите какао-та няма гаранция, че са "чистички" ...
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Сря Май 27, 2015 3:20 pm

Да, скъпичко е, но за някои неща човек не трябва да пести средства. По-скоро да се ограничава в количествата, но да не се лишава от качеството. Но ти си по сметките :laugh1: кой блок колко ти струва и можеш ли да си го разрешиш. :laugh1:
Това на Гайо е най-хубавото какао, което съм ползвала. Много много съм доволна от него.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Italiano » Сря Май 27, 2015 4:25 pm

А какъв беше случаят при целите зърна какао?
Ти бяха предимно мазнина ли?
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Сря Май 27, 2015 4:46 pm

Да, 1 БМ - 3 грама (което са 2-3 зърна според големината). Аз често ги добавям към различните си шоколадови фантазии като мазнина, за да ми е още по-шоколадово и горчиво :laugh1: :laugh1: и да се набъкам с полифеноли :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

ПредишнаСледваща


Назад към Дневници в Зоната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта