Отслабване в Зоната - тема 2

Форум за споделяне на опит и съвети за това как най-ефективно и здравословно да отслабваме

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Отслабване в Зоната - тема 2

Мнениеот mahona » Пон Апр 27, 2015 1:38 pm

Хората ,които следват този режим на хранене - Зоната... не мисля ,че биха пили хапчета за отслабване.Според мен не е в този форум мястото за подобни препоръки! И един съвет от мен..вместо да давате пари за лекарства или добавки за отслабване просто сменете начина на хранене и съм сигурна ,че освен слаба ще сте и здрава и безкрайно жизнена,щастлива и горда със себе си!
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Зоната

Мнениеот Pipilota » Вто Апр 28, 2015 5:53 am

Донт уори Махонче... :lol: Наш Ити Великолепни го нацели тоя с хапчетата, и го ометохме от нашия имот :yess: :)) че не беше с изрядна документация малоумника.... :laugh1: Ако иска да заповяда пак, да му нанеса втори прав десен :laugh1: То няма лошо да опита, ама така грубо като нахълтва, няма как да не го оплискам с кортизола ми :))
Бавничко бе спамърчета, бавничко се пробвайте, леко опипайте почвата, усул усул както се казва, и тогава си сложете линка за реклама....така шансовете ви са мааааалко по големи...може би :laugh1:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот jani8762 » Пет Май 15, 2015 9:37 am

Здравейте :yess: В редиците съм от 28.04 и стартирах от 86.700кг, а към днешна дата вече 81.000кг В самото начало доста греших, да кажем първия месец, но от 10 дни съм напълно изрядна като изключа рибеното масло (нямам възможност да си го взема). За един месец свалих около 2.700 кг, но от 7.05 до 15.05 (от както съм изрядна) съм свалила цели 3 кг :wow: Не мога да повярвам..... Режимът не ми е лесен за спазване, понеже работя в ресторант и не мога да спазвам точния грамаж (храня се на око), нито часовете (гледам да не са повече от 5), но за първи път се чувствам преяла и свалям килограми, чувствам се по-жизнена и ми е по-лекичко :lol: Чета почти всичко във форума и много ми помагате :) Благодаря ви от сърце. Ще дам резултати отново в края на месеца :pray:
jani8762

Мнениеот Italiano » Пет Май 15, 2015 11:55 am

Браво, браво! :yess:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот tanita68 » Пет Май 15, 2015 3:30 pm

jani8762 написа:Здравейте :yess: В редиците съм от 28.04 и стартирах от 86.700кг, а към днешна дата вече 81.000кг В самото начало доста греших, да кажем първия месец, но от 10 дни съм напълно изрядна като изключа рибеното масло (нямам възможност да си го взема). За един месец свалих около 2.700 кг, но от 7.05 до 15.05 (от както съм изрядна) съм свалила цели 3 кг :wow: Не мога да повярвам..... Режимът не ми е лесен за спазване, понеже работя в ресторант и не мога да спазвам точния грамаж (храня се на око), нито часовете (гледам да не са повече от 5), но за първи път се чувствам преяла и свалям килограми, чувствам се по-жизнена и ми е по-лекичко :lol: Чета почти всичко във форума и много ми помагате :) Благодаря ви от сърце. Ще дам резултати отново в края на месеца :pray:

Защо да не можеш точно в ресторант да спазваш точните грамажи? Дори и да не работиш в кухнята колегите ти винаги могат за теб да направят порция с точни грамажи. Или да си носиш нещо от в къщи. Но щом успяваш и на око да сваляш килограми е добре. Все пак за по-добър ефект е добре и грамажите да се спазват. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот jani8762 » Съб Май 16, 2015 12:21 pm

Когато съм си вкъщи всичко се мери, тегли и т.н. но там няма време някой да ми обърне внимание :( и се ориентирам около ябълките за ВБ, а месото на око колкото мога да го преценя от това което си тегля вкъщи... В краен случай ям мляко, а за МБ си нося ядки. За сега съм доволна, надявам се и за напред да е така :) Хубав ден!!! :bouquet:
jani8762

Мнениеот gogo » Нед Май 17, 2015 6:55 am

jani8762 написа:Здравейте :yess: В редиците съм от 28.04 и стартирах от 86.700кг, а към днешна дата вече 81.000кг В самото начало доста греших, да кажем първия месец, но от 10 дни съм напълно изрядна като изключа рибеното масло (нямам възможност да си го взема). За един месец свалих около 2.700 кг, но от 7.05 до 15.05 (от както съм изрядна) съм свалила цели 3 кг :wow: Не мога да повярвам..... Режимът не ми е лесен за спазване, понеже работя в ресторант и не мога да спазвам точния грамаж (храня се на око), нито часовете (гледам да не са повече от 5), но за първи път се чувствам преяла и свалям килограми, чувствам се по-жизнена и ми е по-лекичко :lol: Чета почти всичко във форума и много ми помагате :) Благодаря ви от сърце. Ще дам резултати отново в края на месеца :pray:

Добре дошла в редиците ни. :) Не греши този, който нищо не прави. ;) В началото свалянето е с по-бързи темпове, изхвърля се обикновено задържаната вода в организма. Режимът не е толкоз труден за следване при желание. Ако в работата си( ресторанта) не можеш да мериш храната си, то тогава си я приготвяй в къщи и си я носи в кутийки, както правим доста от хората тук. Много добър показател е, че преяждаш :laugh4: , но отслабваш и се чувстваш по-жизнена и лека. Все пак не забравяй, че отслабването в Зоната е вторичен ефект. Целта и е оптималното здраве. :yess:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот jani8762 » Нед Май 17, 2015 9:55 am

О да! Това е основната ми цел, понеже имам проблеми с щитовидната жлеза - синдром на Хашимото..... А свалянето на килограми е второстепенна част в плана ми, но бях много изненадана, за това и го споделих :) Хубав ден на всички :hug:
jani8762

Мнениеот ястребовски » Пон Май 18, 2015 8:57 am

Здравейте! За първи път пиша във форума. Скоро се регистрирах, преди това известно време само четях темите които ме интересуваха. От десетина дена съм в зоната. Или поне така си мисля. Имам преди това резки отслабвания с лечебно гладуване, разделно хранене и обикновено гладуване. След всяко отслабване следваше напълняване. Вероятно звучи познато за много от вас. Както и да е... При този режим на хранене се чувствам добре и най-важното - в нито един момент не съм бил гладен. Нещо, което при другите ми опити за отслабване ме съсипваше. Впрочем основната ми цел сега не е отслабване, а подобряване на здравето. Спазвайки режима за 10дена съм свалил 4,5кг. Не знам дали на свалям прекалено бързо и дали това не е опасно.
Желая на всички които четат и пишат тук, да постигнат целите които са си поставили!
ястребовски

Мнениеот gogo » Пон Май 18, 2015 12:46 pm

jani8762 написа:О да! Това е основната ми цел, понеже имам проблеми с щитовидната жлеза - синдром на Хашимото..... А свалянето на килограми е второстепенна част в плана ми, но бях много изненадана, за това и го споделих :) Хубав ден на всички :hug:

Значи трябва да помислиш и за приемане на рибено масло. :)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот tanita68 » Пон Май 18, 2015 6:22 pm

ястребовски написа: Спазвайки режима за 10дена съм свалил 4,5кг. Не знам дали на свалям прекалено бързо и дали това не е опасно.

В началото се сваля малко повече и по-рязко поради това, че организма се изчиства от задържаната вода. Според мен не е толкова притеснително, стига да не се чувстваш зле. С времето темповете на сваляне на килограми ще намалеят и всичко ще си дойде на мястото. Освен това зависи и колко имаш за сваляне, забелязала съм, че колкото повече килограми има човек за сваляне толкова повече килограми сваля на месец. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот ястребовски » Пон Май 18, 2015 8:52 pm

Чувствам се добре, поне по-добре отколкото преди да започна режима. Доста по-активен съм и нещата ми се получават по-лесно. За сваляне имам около 15-20кг. ( вече с 4,5 по-малко)
ястребовски

Мнениеот bruki » Вто Май 19, 2015 6:26 pm

Имам спомен,че четох тук някъде , че увеличаването на блоковете води до загуба на тегло. На някой да му се е случвало?
Аватар
bruki
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот maisy » Пет Май 22, 2015 7:48 pm

Здравейте! На 24 години съм и съм новобранка в Зоната, но се храня с удоволствие по този начин. :) Имам силното желание да се отърва от 7-8 кг, които са излишни на фигурата ми и да подобря хормоналния си баланс. Започнах да зонувам от 2ри януари тази година и продължавам. Съчетах това и с фитнес тренировки по 3 пъти в седмицата, но за съжаление няма никакъв резултат.. Установих дори, че съм с 6 кг повече, което най-вероятно е в резултат на фитнеса и увеличаването на мускулната маса. Реших да не следя толкова числото на кантара, да наблюдавам промяна в тялото си, но не съм отслабнала, поне визуално не се вижда никаква разлика, освен, че успях да си стегна до някъде корема.
Грешката, която открих че съм допуснала с времето е, че фитнес тренировките ми протичат по един и същи начин, но въпреки това в тях има много кардио, което предполага отслабване. От време на време заради обстоятелствата се случва да изляза извън Зоната, но това е било по-скоро с едно от яденетата през деня или закъсняване с вечеря примерно. И макар че имам тези отклонения, смятах, че с редовна спортна активност все пак ще има плавно раздвижване на метаболизма и постепенни резултати, но уви..
Фитнес тренировките ми представляваха: 15 мин. кростренажор, 10 мин. колело, разтягане и коремни преси, малко упражнения за крака и 20-25 мин. бягане- общо 1 час и 30 мин . От един месец спрях фитнеса, тъй като явно не помага при мен на този етап..
Следя теглото си и няма помръдване дори с грам.. :refuse: :refuse: :refuse:
Ще бъда много благодарна, ако някой по-опитен може да ме насочи към това къде греша или да ме посъветвате какво мога да променя!!
Благодаря предварително! :) :)
maisy

Мнениеот Маня » Пет Май 22, 2015 8:48 pm

А дали наистина се храниш според Зоната, Мейси? За да сме ти полезни, трябва да споделиш менюто си поне за един ден, разпределено по брой хранения и блокове. А може да се окаже, че желанието ти да свалиш някакви килограми е просто твое желание, а не желание на тялото ти.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот maisy » Пет Май 22, 2015 9:35 pm

По принцип винаги съм била около 62 кг за височина 174, в момента съм 71 кг и със сигурност на външен вид не изглеждам добре в сравнение с преди.. Не че са фатални килограми, но просто не са си моите нормални..
Храня се по Зоната със сигурност относно храната. Майка ми постигна страхотни резултати и всичко, което знам и използвам като меню, е от нея-изпитано и подействало вече.
Блоковете ми са разпределени така: 2 блока за закуска, 3Б за обяд, 2Б междинно хранене, 3Б вечеря и 1Б преди лягане. Когато спортувах във фитнеса ядях 3Б за закуска, тоест бяха 12Б. Сега са 11Б-оставих ги толкова, защото бягам,скачам на въже много често или правя упражнения вкъщи.
Това, което установих, че сигурно не влияе добре е, че зимата до някъде ядах по еднакви неща. Често присъстваше в менюто ми месо със зелена салата и ябълка, разбира се всичко е изчислено, както трябва. За закуска ям често овес със сирене, пуешко филе с маслини и 1Б кашкавал плюс необходимия въглехидрат, пия кафе без захар. Следобед винаги е плод с извара и бадеми, вечер кисело мляко с чия преди лягане. Не ям картофи и ориз. Хапвам сьомга от време на време, правя си Зонова пица с овесени трици, ям почти и само домашно пуешко месо. Старая се до колкото мога да разнообразявам обедите и вечерите, но сравнително често ми се случва да ям салата, но пак е изчислена и комбинирана с необходимите В и М като например шунка и маслини или варено яйце. Пия и по 1,5 л вода на ден.
Усещам някакво циклене в организма ми.Преди съм отслабвала само с бягане дори, всекидневно за 2 месеца и видях бързи резултати, а в момента сякаш метаболизмът ми е в застой.
maisy

ПредишнаСледваща

Назад към Отслабване чрез хормонален контрол