Дневникът на Маня

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот tanita68 » Чет Апр 23, 2015 2:03 pm

Тук можеш да видиш за пастата. А иначе още в началото на месеца получих имейл с предложение да спестя 10$ при закупуването на 4 пакета. :) Имам и код за отстъпка, така че ако искаш мога да ти го предоставя, тъй като аз няма да се възползвам от него. Офертата важи до 24.04. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 701
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 11:16 am
Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Re: Дневникът на Маня

Зоната
 

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Italiano » Чет Апр 23, 2015 2:43 pm

Я ме поправете, ако бъркам в сметките!
Та:
Един пакет съдържа 8 порции по 3 блока, т.е. 24 блока П+В.
Един пакет паста е към 13 долара, т.е. около 23,50 лв.
Значи един блок П+В излиза към 1 лв., което ми е точно на границата за 1 блок.
Дотук добре, но не смятам доставката.
Хммм ...

Значи каква е идеята - Бари е измислил паста, която е в зелената зона ли (от гледна точка на въглехидратите)?
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот tanita68 » Чет Апр 23, 2015 2:49 pm

Доколкото аз разбирам е измислил паста с ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на протеини. Тоест в случая една порция ти се равнява на 3БП+3БВ. Ама честно казано на мен няма да ми е приятно да ям само паста, нали трябва да има и разни гарнитурки към нея. А и не съм голям любител на пастата. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 701
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 11:16 am
Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Чет Апр 23, 2015 2:54 pm

В никакъв случай не е само паста. вариш си 1/2 чаша от сухата паста. И после си я овкусяваш с въглехидрати и мазнини. Поне рецептите са такива.

Ити, чената е 16 долара, не 13 + транспортни.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Italiano » Чет Апр 23, 2015 2:55 pm

Ах, този Бари! Трябва да му добарам рецептата за тази "зелена" паста.
На границата на разумното ми изглежда офертата, ама с доставката вече не ми излизат сметките.
А тя колко е всъщност?
Едва ли е 4 долара ...

п.с. Маня, понеже отворих на фузилите и ги дава 12.76 долара.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Чет Апр 23, 2015 3:00 pm

Не гледай долната цифра, а горната. Долната е за "инструктори", които предлагат в своите офиси пастата и за тях е с отстъпка. За простосмъртните е 15.95. А рецептите ще ти ги попреведа, само че малко по-късно.

Фусили фаджиоле

1 чаша Zone PastaRX Fusilli
1 1/2 ч.л. зехтин
1 скилидка чесън
2 доматчета - накълцани
босилек - на вкус
риган - на вкус
1 с.л. магданоз - накълцан
2 с.л. боб канелини от консерва - изплакнати/изцедени
1 1/2 ч.л. настърган пармезан
сол и чер пипер - на вкус

Приготвяне

Сварете Zone PastaRx Fusilli според указанията. Запазете 1/2 чаша от течността и отцедете. В това време затоплете зехтина и чесъна в среден тиган и овкусете с подправките. Добавете накълцания добат, боб и сухи билки. Добавете малко от течността, в която е вряла пастата и бъркайте до желаната гъстота на соса. Полейте върху сварената паста и овкусете с пармезана, солта и черния пипер.

Следиземноморска салата с Орсо

1/2 чаша Zone PastaRx Orzo
4 чери доматчета - разполвени
1/2 чаша краставица - накълцана
2 маслини - накълцани
1/2 oz (14 г) сирене фета - натрошено
1/2 ч.л. зехтин екстра върджин
2 с.л. прясно истискан сок от лимон - сокът на 1 лимон
риган - на вкус
черен пиперr

Приготвяне

Сварете Zone PastaRx Orzo съгласно инструкциите и я охладете. В това време нарежеде домата и краставицата на едри парцета. Добавете охладената Zone PastaRx Orzo с останалите съставки.


А инструкцията за варене на пастата е:

Кипнете 4 чаши вода за една порция.
Изсипете пастата в кипящата и разбъркайте докато водата кипне отново и намалете огъня.
Варете 7-8 (за орсо) /10 - 12 (за фусили) минути или докато стане алденте.
Оцедете и полейте със студена вода.
Добавете останалите съставки, които желаете и подправки на вкус.
Сервирайте и добър апетит.
Последна промяна Маня на Чет Апр 23, 2015 3:30 pm, променена общо 1 път
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Italiano » Чет Апр 23, 2015 3:28 pm

Е, с 16 долара вече не излизат сметките.
Айда аз ще си ям от пастата за простолюдието от време на време и те така те.
:)
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Чет Апр 23, 2015 3:31 pm

Е, и аз едва ли ще повторя, но просто умрях от любопитство, а и умирам за паста, пица и всякакви подобни вкуснотии. Но... Зоната ме зове и...
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот NikoLinia » Пет Апр 24, 2015 4:51 pm

И как беше? :msmile5:
Аватар
NikoLinia
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 211
Регистриран на: Съб Дек 13, 2014 8:18 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Пет Апр 24, 2015 5:00 pm

NikoLinia написа:И как беше? :msmile5:

Не съм я готвила все още. Чакам да ми поникнат новите зъбки :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот NikoLinia » Пет Апр 24, 2015 5:07 pm

Маня, казват че след 90 години израствали нови млечни зъби на възрастните. Ти нали не си ги оставила за тогава? :)
Аватар
NikoLinia
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 211
Регистриран на: Съб Дек 13, 2014 8:18 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Пет Апр 24, 2015 5:46 pm

NikoLinia написа:Маня, казват че след 90 години израствали нови млечни зъби на възрастните. Ти нали не си ги оставила за тогава? :)


E, то малко ми останало дотогава :laugh1: Дано Зоната ми помогне да доживея дотогава. Но сигурно ще ми помогне, аз се старая :laugh1: Пък и генът ми е такъв - прабаба ми, на която съм кръстена, почина на 105 години. Дано съм хванала декиш от нея :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Вто Апр 28, 2015 9:19 pm

Barry Sears: Forget the chia seeds and take out the yolk from the hard-boiled eggs. Then you have a much better list of anti-inflammatory foods to work from.

5 time-saving superfoods
1. Chia Seeds - зачеркваш
2. Blueberries
3. Sardines
4. Cherry Tomatoes
5.Hard-cooked Eggs - вадиш жълтъка
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Tatyana » Сря Апр 29, 2015 1:21 am

Маня написа:
NikoLinia написа:Маня, казват че след 90 години израствали нови млечни зъби на възрастните. Ти нали не си ги оставила за тогава? :)


E, то малко ми останало дотогава :laugh1: Дано Зоната ми помогне да доживея дотогава. Но сигурно ще ми помогне, аз се старая :laugh1: Пък и генът ми е такъв - прабаба ми, на която съм кръстена, почина на 105 години. Дано съм хванала декиш от нея :laugh1:


Да бе да - "много малко ти е останало дотогава" :glaugh:, но добре, че те познавам и ти схващам хумора :bigsm1:. Иначе дано да си взела гена на прабаба ти и да я надминеш по възраст и здраве :bigsm18:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 485
Регистриран на: Пон Фев 10, 2014 5:39 pm
София

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Tonkata » Сря Апр 29, 2015 8:19 am

[quote="Маня"]Зонова тахан халва

продукти за 1 БПВМ

1 БП - 8 г неовкусен суроватъчен протеин (по етикет)
1 БВ - 13 г петмез от фурми (по етикет)
2 БМ - 1 с.л. тъмен сусамов тахан (удвоен заради протеина)

Всичко се разбърква добре. Може да се оформи като блокче или бонбонче.

Маня,
хиляди благодарности за тази ти рецепта ! :bigsm22:
Тъй като аз съм от хората на които детството им е преминало в миналия век, този продукт ми е много познат и харесван от мен - явно в мен тече повечко ориенталска кръв ! Като прочетох идеята ти много и се зарадвах, но поради заетост едвам снощи си купих петмез и направих халвата - 3 дози ! За да ми е лесно да си ги нося с мен съм си ги направила като дълги бонбончета - увих ги в стреч фолио. Получиха се страхотно !
Първото го глътнах още снощи и чакам с нетърпение да изям второто си халва-бонбонче на обяд. Това ще ми е десертчето :ok: !
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 403
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 3:53 pm
София
Жена

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот Маня » Сря Апр 29, 2015 8:34 am

Препоръчвам "подсладителя" да бъде сироп от агаве (14 г за БВ), тъй като фурмичките, макар и много много вкусни се оказаха с висок гликемичен товар, а сиропът от агаве със значително по-нисък. Става страхотно и с него. Само дето е малко "по-дебело" като цена.

Тия дни разглеждах разните естествени течни подсладители точно заради халвицата. Като изключим стевията, която в случая може да се ползва само за сладост, но ще трябва човек да си набавя въглехидратите от друго (вариант е да се ползва какао за въглхидрат, стевия за подсладител и няколко капки вода за достигане на консистенцията) всички други - кленов сироп, петмез от фурми, петмез от захарно цвекло са в "червената" зона от към гликемичен товар.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

ПредишнаСледваща


Назад към Дневници в Зоната

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта