Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Маня написа:ПП. Урааа, чинийка на цветенца специално за Ити . Понеже порцийката от 2 блока стана малка и се побра в цветна малка чинийчица
Ако можете да лекувате мозъка, можете да лекувате и всеки друг орган, който е застрашен от възпаление (б.м. - ползвайки високи дози омега-3 мастни киселини, "без да прокървите до смърт" по израза на Бари.)
Може би се питате: Бих ли направил това за майка си? Е, аз го направих. Моята майка разви рак на белия дроб на 84 години (беше спряла да пуши четиридесет години по рано). Казах й, че може би няма да мога да спра рака, но мога да й гарантирам, че няма да изпитва болка. Това винаги е огромен страх за пациенти с рак, защото когато ракът се разпростира към други органи (особено костите) винаги е придружен с изключителна болка, която унищожава цялото човешко достойнство. За да изпълня обещанието си, й давах 40 g ЕРА и DHA дневно. Въпреки че почина година по-късно, до последния й ден никога не изпита болка и винаги беше с висок дух. Тази година даде шанс на всички ни да й кажем всичко, което искахме, да припомним старите семейни истории и да се смеем на същите стари шеги, които сме си разменяли през десетилетията. Беше забележителен начин да обгърнем спомените от един живот. Това бяха всички неща, които нямах шанс да споделя с баща ми, когато той почина внезапно от сърдечен удар на 53 години близо четиридесет години по-рано. Тя почина в съня си около година след диагнозата, когато всичките й органи отказаха едновременно (поради разпространението на рака). Това определено е начина, по който бих искал да приключи живота ми – в моето собствено легло и с чувство на достойнство.
Ако ядете твърде много плодове и бобови растения, също може да стимулирате освобождаването на инсулин. Най-сетне нивата на полифеноли на грам въглехидрат са значително по-високи от тези в зърнените храни. Въпреки това съществува риск от преяждане на плодове. Това не е необичайно наблюдение в моя опит, особено при жените. Ето защо аз препоръчвам обикновено жените да хапват само една порция плодове на ден.
"...съществува прост вкусов тест за добрия зехтин. Вземете чаена лъжичка зехтин и го сложете на предната част на езика си. Ще има вкус на разтопено масло. Това означава, че е беден на свободни мастни киселини, които нагарчат. После преместете зехтина към гърлото си с помощта на езика. Ще усетите много пеперлив вкус в гърлото си, придружен със силно желание да се изкашляте. Това е заради полифенолите. Само ако зехтинът премине през двата теста, може да се приеме за добро качество."
Маня написа:Аз тихо и кротко си превеждам отвреме навреме новата книга на Бари (много по-често докато съм на работа и имам празни моменти), с идеята да съчиня нещо, което да публикуваме в сайта (както е тръгнало може и цялата книга да публикуваме, макар и в непрофесонален превод).
Маня написа:... вече имам патентована паста (сиреч макаронено изделие по нашенски).
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта