Дневникът на Маня

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Маня

Мнениеот _belladonna_ » Сря Апр 01, 2015 2:41 pm

Маня написа:Зонова тахан халва

продукти за 1 БПВМ

1 БП - 8 г неовкусен суроватъчен протеин (по етикет)
1 БВ - 13 г петмез от фурми (по етикет)
2 БМ - 1 с.л. тъмен сусамов тахан (удвоен заради протеина)

Всичко се разбърква добре. Може да се оформи като блокче или бонбонче.

Супер идея Маня , страхотна си! Откъде да намеря петмез от фурми обаче?
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Зоната

Мнениеот Маня » Сря Апр 01, 2015 2:49 pm

Купувам си го от един новооткрит магазин за бонбони и ядки на "Графа", посока Стадиона - левия тротоар - почти до Канала. Вносител - "ЕВРАЗИЯ", които внасят и готините ирански пресни фурми. И е с етикет и лесно за смятане.

Той се прави и в домашни условия от фурми. Махаш костилките, накисваш в малко вода. Пасираш. Прецеждаш, ако искаш да няма люспи. Аз не го практикувам, просто слагам гъстата каша, внимавам с водата, консистенцията трябва да е като на меда или една идея по-гъсто. И си готова - за блокче слагаш 2 фурмички. :lol:

Мисля, че и с мед би станало, особено с манов, че е много ароматен. Ще пробвам следващия път.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот _belladonna_ » Чет Апр 02, 2015 12:40 pm

Мерси много, със сигурност ще го направя! Поне 10 блока за начало, че и за мен да остане. :lol:
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот Маня » Чет Апр 02, 2015 1:01 pm

Да не пропусна, като покиснат фурмите, ги оцеждам от водата, преди да ги пасирам, че иначе става много воднисто.

Снощи пробвах и с мед. Стана готино. Но медецът пусто е червен - но 1 червен блок въглехидрат на ден не е болка за умиране след година и повече зонуване. Абе, най-добре се получава с петмеза. Определено. :laugh1:

Моят проблем се закучи - няма мърдане от 80-те кг вече не си спомням колко време стана. Намалих блокове, минах на течна храна по стечение на обстоятелствата. Стриктна съм - не ми се е случвало да трябва да се запътвам към "Източното". А килата не мърдат и не мърдат. Но това почна да не ме притеснява изобщо. Защото иначе съм много много ОК. Кръвно, пулс, холестерол, кръвна захар... всичко е ОК. И настроението, и тонуса... Само на пустите цигари не устоях... 15 дена без и сега пак - по 10-тина на ден. :skyle5:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот _belladonna_ » Чет Апр 02, 2015 1:32 pm

Така съм и аз с цигарите-някъде по 8 на ден. На третия ден купувам. Крепи ме мисълта, че преди години, когато ги спрях и ми се появи жесток запек. Ходих на лекар чак, та той ми каза, че това са редките случаи, в които цигарите помагат :) Даже ми препоръча по 2 сутрин с кафето. :lol: При мен се налагало. :laugh1:
А за килограмите...мисля, че не е трябвало за намаляш блоковете. Аз, когато посрещам гости и имам контрол над менюто, си позволявам и 4, а понякога и 5 блока, само и само да са зонови. И след такава вечер съм отчитала минус 300 грама на следващия ден. Едно съм се убедила-в Зоната се отслабва с ядене .:) Калкулатора 9 блока ли ти показва, защо ги намали? Някъде бях чела, не помня в книгите или тук, че за засилване на метаболизма трябва да се вдигнат блоковете за деня с 1.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот Маня » Чет Апр 02, 2015 1:48 pm

В опити да раздвижа нещата - от 11 на 9. И никакъв успех. А сега с тая течна храна е по-лесно да са и по-малко. Разпределени по 2 блока за закуска, обед, следобедна закуска и вечеря, и 1 преди лягане. Глад не изпитвам. Никакъв. Хапвам през интервал от 4 - 4,5 - 5 часа според ситуацията. Увеличих ходенето. Стигам до 10 000 крачни на ден (и аз си взех крачкомер). Пия вода поне 2,5 л. Не броя тази, която добавям в момента в течните храни. С нея сигурно стигам до 3 и отгоре. Пия си рибеното масло. В момента съм на безмесна кухня, че за да пасирам някоя мръвка трябва да я варя кой знае колко. А и не съм месарка. Може би се намесва Хашимотото, знам ли.

Пюренцата и смутитата винаги съдържат по 1 БВ под формата на накиснат суров нахут или овес (за по-малък обем). Мазнината - киснати бадеми. Протеина - суроватъчен, белтък, цедено Олимпус, извара Олимпус. Късната закуска - шоколадов мус с авокадо или новата измишльотина - тахан халва.

Е, обиколките са намаляли с по още 2 см от последното мерене, но килограмите не мърдат, мама им... :laugh1:

Иде ми да взема да се отдам на извънзонова седмица (ама пусто не мога да дъвча в момента :laugh4: ) и после пак да мина на зелено.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот FLORA » Чет Апр 02, 2015 3:11 pm

Maня, дръж фронта, не се отпускай, нещо временно си почива карбуратора. Пролетна умора може да е причината или по скоро пролетен застой :th:
Как приемате цеденото мляко, като грамаж?
FLORA
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Чет Апр 02, 2015 3:22 pm

Аз ползвам само цедено на Олимпус 0%, което броя само като протеин - 82 г. за блок. Една кофичка излиза 4 БП и малко отгоре.
Българското цедено не купувам, щото то си е чиста мазнина :laugh4:, колкото и да е вкусно.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот bruki » Чет Апр 02, 2015 4:19 pm

И аз от 10 дни съм в застой с килограмите, а си спазвам всичко от зоната. Обиколките обаче си се движат надолу, макар и не с много. Това ме успокоява, значи е нормално. :)
Аватар
bruki
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Чет Апр 02, 2015 4:42 pm

Момичета, при мен това продължава вече няколко месеца :laugh4:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот FLORA » Чет Апр 02, 2015 7:59 pm

Олимпус -цедено тук е само 2 % , друго не съм срещала до сега, и ползвам само него.Не добавям в такъв случай никаква мазнина. Дано не е грешка , че го ползвам често.
FLORA
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Чет Апр 02, 2015 8:12 pm

То е по 100 г за БП без добавяне на мазнини. Аз честно бих ти препоръчала да ползваш в такъв случай българско кисело мляко - Верея 0,1 %. - 200 г за 1 БПВ. Тогава можеш да си добавяш мазнини. Или просто ги редувай. Аз така действам. Защото с Верея мога да намаля обема на въглехидратите, а за втори протеинов блок добавям или извара, или белтъци, или пътпъдъчи яйца - зависи каква бърканица съм намислила.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот FLORA » Чет Апр 02, 2015 8:34 pm

Благодаря Маня, така ще направя!
Луната се изпълва днес, дано от утре почнем заедно с нея да тънеем :pray: по успешно!
FLORA
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Melkat » Чет Апр 02, 2015 9:05 pm

Маня написа:...
Е, обиколките са намаляли с по още 2 см от последното мерене, но килограмите не мърдат, мама им... :laugh1:...

Щом обиколките намаляват, а килограмите не мърдат, това вероятно означава, че мазнините се топят, а крехката телесна маса се увеличава. Мазнините са по-леки и по-обемни от крехката телесна маса.
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани.
Николо Макиавели
Аватар
Melkat
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Чет Апр 02, 2015 9:35 pm

Melkat написа:Щом обиколките намаляват, а килограмите не мърдат, това вероятно означава, че мазнините се топят, а крехката телесна маса се увеличава. Мазнините са по-леки и по-обемни от крехката телесна маса.

Знам, знам, ама им се сърдя на килограмите :laugh1: Не действат вдъхновяващо, пустите му килограми :laugh1:

За почивните дни съм се наканила да пробвам едни скътани дрешки, пък да видим :laugh1:

О, някой да не си помисли, че съм се неканила да се отказвам - забравете. Няма отказване, защото се чувствам великолепно. Това че си мрънкам, то си е българска черта. Толкова години съм се търпяла дебела, сега искам с магическа пръчка да стана фиданка - е не се получава :laugh1: . Освен това на моите години бързото слабеене не е здравословно за кожата :laugh4: за нула време ще заприличам на прабаба си както изглеждаше на 105 г. :laugh1:
Аз съм полкова запалена по Зоната, че не мога да си представя да се храня по друг начин до края на живота си. Успявам да си приготвям вкусни за мен комбинации, които хем са зонови, хем не са скъпи, хем не ме натоварват с продукти, които не обичам. Зоната е просто богатство, което всеки трябва да цени и пази и споделя с колкото може повече хора.
Най-важното е да се отървеш от лошите си хранителни навици и всичко си идва на място.

Мечтая си за момента, в който ще мога да дъвча, защото ми писна от смутита и полутечни пюрета. И първото, което ще си хапна, колкото и да е странно, защото съм почти вегетарианка, ще са кюфтета. Във фризера ме чака една супер биволска кайма, която само си мечтае да стане на зонови кюфтета с боб. :laugh4: Само ме е яд, че няма да има пържена филийка към боба, ама нищо не се знае, може да си направя подарък за дългото питейно угощение, на което края не се вижда... може би края на май... или втората половина на юни... Ще ми подгизнат вътрешностите :laugh1: както съм ги подложила на това наводнение от течна храна :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Маня » Пет Апр 03, 2015 11:52 am

Поредната "течна" храна - 4 БПВМ - разделена за две хранения по 2 блока

Зелен фасул с яйца

2 БП - 12 сварени пътпъдъци яйца
2 БП - 164 г цедено Олимпус 0%
3 БВ - 3/4 ч.ч суров накиснат нахут
1 БВ - 180 г задушен на пара зелен фасул
6 БМ - 18 накиснати бадема (с 2 повече заради млякото)
пресен джоджен, самардала, чер пипер, чили, стрък пресен лук, стрък пресен чесън (солта от самардалата)

Всичко смляно в блендер с малко водичка.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната