Тина ме е изпреварила с карфиолената пица, но моя вариант е по-различен.
Правя я в момента и като се опече ще я снимам. Та ето и рецептата:
При мен се получи 2БВ и 6БП и 6БМ
за основата - 440гр суров карфиол - 1БВ - нарязва се на по-малки розички и се смила в блендер, поставя се на кухненска кърпа и се изцежда до колкото може(аз в бързината пропуснах тази процедура
)
1 яйце или 2 белтъка - 1БП
сол
сместта се поставя в тавичка с хартия за печене и се разстила на тънко, пече се до порозовяване на 200 градуса
за отгоре -котидж - 2БП - аз сложих с масленост 0,3 по етикет
шунка - 1БП - по етикет
кашкавал - 2БП + 6БМ - по етикет
доматено пюре - 1/2БВ (при мен излезе 100гр по етикет)
печени чушки - 70гр - 1/2БВ
може да се добавят и други въглехидрати за да се изравнят блоковете, но аз предпочетох да си имам плод за десерт
Сега чакам да се опече и ще пробвам на вкус как е. Подправките са черен пипер и чубрица.