HippoDel написа:Melkat, нямам представа как си получила този грамаж.
Извинявам се, моя грешка Не извадих фибрите и под айсберг разбирам китайско зеле.
Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
HippoDel написа:Melkat, нямам представа как си получила този грамаж.
Melkat написа:.... и под айсберг разбирам китайско зеле.
TheCatCharli написа:Стевия е твой приятел.
Manya написа:Гогох, .... Не е лошо да споделиш няколко дни менюто си, за да видим дали нещо не бъркаш някъде. При добре балансирано меню нуждата от сладко не би трябвало да се появява.
........ако всичко останало в менюто ти е зелено. Бари допуска употребата и на червени продукти, но количеството им не трябва да е повече от 25% от блюдото.
Elina1 написа:Моля споделете, какви въглехидрати ползвате в този сезон. Не обичам много плодове и това ми създава проблеми. Омръзнаха ми пластмасовите домати и марули.
gogoh написа:Закуска (5.30 часа) - три блока:
1 вид закуска - 42 гр. овесени ядки (3 БВ) от вечерта смесени с кофичка киселло мляко 0,1 % (2БП) и 9 дребни въстъчета или 9 маслинки (3 БМ). За да станат общо по три балансирани блока добавям 42 грама пилешка, пуешка или свинска шунка.
gogoh написа:Междинна закуска (9.30 - 10.00 часа) - един блок:
Или изяждам едно солено кексче, или 1/2 кофичка кисело мляко + 1/2 (около 100 гр.) ябълка + 3 фъстъка, или някакви сурови ядки според таблицата.
Elina1 написа:Моля споделете, какви въглехидрати ползвате в този сезон. Не обичам много плодове и това ми създава проблеми. Омръзнаха ми пластмасовите домати и марули.
HippoDel написа:gogoh, киселото мляко е смесен продукт, а не само протеин.gogoh написа:Закуска (5.30 часа) - три блока:
1 вид закуска - 42 гр. овесени ядки (3 БВ) от вечерта смесени с кофичка киселло мляко 0,1 % (2БП) и 9 дребни въстъчета или 9 маслинки (3 БМ). За да станат общо по три балансирани блока добавям 42 грама пилешка, пуешка или свинска шунка.
Kофичка кисело мляко 0,1 % = 2БП+2ВБ, така че закуската не ти е балансирана. Имаш 2ВБ в повече.gogoh написа:Междинна закуска (9.30 - 10.00 часа) - един блок:
Или изяждам едно солено кексче, или 1/2 кофичка кисело мляко + 1/2 (около 100 гр.) ябълка + 3 фъстъка, или някакви сурови ядки според таблицата.
Тази закуска също не е балансирана. 1/2 кофичка кисело мляко = 1БП+1БВ + 1/2 (около 100 гр.) ябълка = 1БВ, т.е. имаш 1БВ в повече.
Elina1 написа:Така като го погледне човек, наистина голям избор, явно ще трябва да проявя по=голямо въображение при готвенето. Лошото е, че съм отгледана на ориз и картофи и се изправям пред истинска загадка, когато трябва да сготвя нещо без тях. Да не говорим, че в момента търся начини и рецепти, с които да се науча да ям карфиол, броколи, спанак...
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта