Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Alia1 написа:Добре, мерси. РАзбрах за крема. НЯма да го ползвам.
Имам още един въпрос. Как да изчисля салата от маруля и домат за един блок? Какъв е принципът въобще, като смесваме няколко храни да стане един блок от вид, когато са различни грамажите на продуктите?
ginette написа:Alia ,предлагам ти още един начин за изчисляване на няколко продукта за салата ,а и за всичко можеш да използваш.Hippo ме научи и много ме улесни . Тя изчислява в % .
ЗЕЛЕНА САЛАТА
Маруля-140 гр
Репички-70 гр
Краставица-150 гр
Зел.лук-20гр
Зехтин-1Б
140 гр маруля делим на 1Б маруля(500)гр и така с всчки продукти .
140 :500 =0.28% от 1Б маруля
70:400 =0.17 % от 1 Б репички
150 :480 =31 % от 1Б краставица
20 :80=0.25% от 1 Б зел.лук
Събираме %... 28%+0.17% +31% +0.25%=101%-=1БВ
Ако сме поставили няколко продукта и не ни достигат 16% и искаме да допълним със зел.лук например ,то тогава 16% от80гр=13 гр .Този начин много ме улесни ,особно с марулята ,която не мога да изяждам в огромни количесва .Дано да съм ти била полезна
ginette написа:Alia1 написа:Добре, мерси. РАзбрах за крема. НЯма да го ползвам.
Имам още един въпрос. Как да изчисля салата от маруля и домат за един блок? Какъв е принципът въобще, като смесваме няколко храни да стане един блок от вид, когато са различни грамажите на продуктите?
Alia ,предлагам ти още един начин за изчисляване на няколко продукта за салата ,а и за всичко можеш да използваш.Hippo ме научи и много ме улесни . Тя изчислява в % .
ЗЕЛЕНА САЛАТА
Маруля-140 гр
Репички-70 гр
Краставица-150 гр
Зел.лук-20гр
Зехтин-1Б
140 гр маруля делим на 1Б маруля(500)гр и така с всчки продукти .
140 :500 =0.28% от 1Б маруля
70:400 =0.17 % от 1 Б репички
150 :480 =31 % от 1Б краставица
20 :80=0.25% от 1 Б зел.лук
Събираме %... 28%+0.17% +31% +0.25%=101%-=1БВ
Ако сме поставили няколко продукта и не ни достигат 16% и искаме да допълним със зел.лук например ,то тогава 16% от80гр=13 гр .Този начин много ме улесни ,особно с марулята ,която не мога да изяждам в огромни количесва .Дано да съм ти била полезна
himena написа:Здравейте. Печена соя маже ли да се приеме за протеин?
tanita68 написа:gogoh написа:Въпрос към участниците във форума с по-дълъг стаж и ......... да започвам и аз ...
Предполагам, че за всеки е .......... можеш да пишеш менюто си за следващия ден и съответно при грешки да бъдеш поправян!
himena написа:Благодаря,Маня за отговора. Изчислих и ще е включена още тази вечер.А бихте ли ми казали домати от буркан ,но не купени домашно правени от домашната ни БИО градина ,С пак домашен зелен боб и лук + вчера направено ГХИ си е напълно Зоново ,нали ?Но за боба ясно 240гр* 3-кълнове за 3БВ+ 130гр стар лук 1БВ ,но даматите колко гр. ще ми бъдат 1БВ? за всеки 1БВ добалям 1/3ч.ч ГХИ ,нали? примерно манджата е 7БВ +7БМ, и тегля след като е приготвена деля количеството на 7 и получавам грама на 1Б.Дали ми тече мисълта правилно?
himena написа:о ,земята да се отвори ,моля! 180гр тогава си е Б. Сега като се загледах в таблицата си пише ясно- боб(зелен/жълт)-180гр.
bravy написа:Хайде пак аз пак да досаждам с въпроси.
Кафето може ли да се пие и ако да на принципа на водата или трябва да го броя за нещо и да ям в комбинация с друго???Вече сме трима у дома в този режим и умирам от нерви как да комбинирам на всеки манджата,според вкусовете им.
В пол.чаша киселото мляко от 0,1% мога ли да добавям 1л.бадеми слайс?Или не?
Авокадото как го измервате на лъжичка,а
маслинитеот дребните ядях по 3,а от едрите и 2 ми се виждат много.Вие как процедирате
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта