Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Italiano написа:Кръстева, както писах и в дневника на Хипо:
"Личен извод, до който достигнах: пилето се мери в сготвено състояние.
И ще се обоснова - Пипи е правила таблицата по US стандарти и сподели, че там пилешкото не го блъскат с вода, като при нас. Което означава, че няма голяма разлика в протеините в суров и сготвен вид. А знаеш, че в БГ пилето може да се стопи и наполовина, т.е. първоначално премереното количество в сурово състояние е с вода и недостатъчно протеини."
gogo написа:Италиано,
Има доста логика в твърдението ти. Обаче за да сме напълно сигурни ще ни трябва едно домашно пиле/кокошка и да се направи експеримент със замерване на сурово и след варене/печене
strelica написа:Добър вечер, Зонбита !
Към Пипи(рудката) - съчувствам искрено, въпреки че не съм пушила толкова дълго, но започнах от много рано.. ужасни са тия фаски ей, само като се замисля какво съм си причинила в най-крехка и доста важна възраст. Стискай зъби - и буквално, повярвай в себе си - щом зонуваш, значи можеш и да им сриташ задниците на тия гадове и после ще ти е тооолкова добре. Ще бъдеш най-доволния човек, защото просто ще си.. над това ! И ще си повече себе си. Бързо оправяне !
Туй от мен засега, продължаваме пътешествието из Зоновите земи
HippoDel написа:gogo написа:Италиано,
Има доста логика в твърдението ти. Обаче за да сме напълно сигурни ще ни трябва едно домашно пиле/кокошка и да се направи експеримент със замерване на сурово и след варене/печене
Гого, ти си по експериментите. Само дето с намирането на домашно пиле/кокошка, ще се затрудниш доста повече отколкото с рибеното масло.
gogo написа:Италиано,
Има доста логика в твърдението ти. Обаче за да сме напълно сигурни ще ни трябва едно домашно пиле/кокошка и да се направи експеримент със замерване на сурово и след варене/печене
- какво месо яде човекът, което се подразбира и от коментарите - само пастърма, филе "Елена", пиле (не чак толкова често), телешко и свинско. Телешкото и свинското ги взима само то хора, които си гледат на "домашно" и има наблюдения как са отглеждани. Свинското го замразява, а телешкото го прави в буркани, защото така си запазвало най-добре вкуса, а когато е замразено, си го губело. При поводи (сещате се кои) хапва ярешко и агнешко.
В рибните консерви, които не са мариновани в мазнина, е добавен уротропин, който е признат в света за много опасна добавка и е забранен. В състава на уротропина влизат амоняк и формалдехид
Да имам си кокошки за яйчица и пилета за месоItaliano написа:gogo написа:Италиано,
Има доста логика в твърдението ти. Обаче за да сме напълно сигурни ще ни трябва едно домашно пиле/кокошка и да се направи експеримент със замерване на сурово и след варене/печене
Съгласен. Мариана май беше с домашните кокошки ... давай, Марианче!
Хипо, разликата е малка, но в белите държави. В България не е много сигурно това.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта