gogoh написа:Последните хранения, както и предишните са от по 11 блока на ден. Сутрин се налага да закусвам в 5.30 с 3 блока. Рано е но няма как - нямам друга възможност. Съответно - изтеглил съм второто хранене в 10,30 - съшо три блока след 5 часа. Тртото хранене е в 15.30 - един блок, следва вечеря 19.00 - 19.30 , отново три блока и един блок преди лягане - около 22.00. През последните 2 - 3 дни се опитах да увелича дневните 11 на 12 блока, като в 15.00 - 15.30 изяждам 2 вместо еди, но ... резултат почти няма. Става въпрос за глада, иначе умората и отпадналостта почти ги няма.
Хммм, при теб определено има специфичен случай.
Да започнем от това, че имаш странен ден (работен, предполагам), а и много дълъг.
Аз също ям по 11 блока на ден, но сутрешната ми закуска започва не по-рано от 8:20 часа. Докато ти още в 5:30 ...
Не знам в кои часове си се хранил преди Зоната, но предполагам, че обядът ти е бил към 12-13:00 часа. Сега там е дупка, а организмът има своите изградени с годините навици, от които тепърва трябва да се отърси.
Също виждам, че се храниш на границата от 5 часа. Което при дългия ти ден ми се струва рисковано.
Реално погледнато между 10:30 и 19:30 имаш 9 часа и само 1 блок (айде понякога, казваш, са 2). А това е най-активната част от деня. Даже се учудвам как имаш енергия и липсват умора и отпадналост.
Трябва да се вземе предвид и проблемът ти с инсулиновата резистентност. Не съм медицинско лице, а и не съм запознат в детайли с този здравословен проблем, но ми се струва че именно заради него трябва храненията ти да са на по-малък интервал от време, а не да "играеш на ръба на 5-цата".
Напиши каква е спецификата на работата ти, дали е свързана с физическо и/или психическо натоварване, както и ме подсети за мерките ти (основно ръст и килограми). Но и преди да ми ги дадеш, бих ти препоръчал да разделиш храненията си на 6 приема (Бари казва минимум 5, но не слага ограничение да не са повече). Ще се наложи да вдигнеш и блоковете. Пробвай с 13 и следното разпределение, ако ти го позволяват ангажиментите:
5:30 - 3 блока
9:30 - 2 блока
12:30 - 3 блока (или 13:00-13:30)
16:30 - 2 блока
19:30 - 2 блока
22:00 - 1 блок
Ако на вечеря си свикнал да ядеш по 3 блока, можеш да дръпнеш 1 блок от някоя от сутрешните закуски. Но ги писах 2 и от друго съображение - не е толкова голяма разликата във времето между вечерята и блока преди лягане. Щото 3 блока и после още 1 само след 2,5 часа, ми се струва натоварващо.
Може и да вземеш 1 блок от следобедната закуска и да изтеглиш вечерята за по-рано.
Ако смяташ, че 13 блока са ти много, отпиши 1 блок от сутрешната закуска.
Все пак тази схема е само за да се ориентираш, пък ти си я нагоди както ти е удобно.
Основното, което според мен трябва да спазиш, е да не допускаш разликите от 5 часа и да разпределиш храненията на 6 пъти.
Хубаво е също да си направиш дневник и там да пишеш всеки ден какво, колко и кога си ял. Така ще е лесно за нас да следим "процеса", а и за теб ще е по-лесно да си откриваш евентуални грешки и като цяло да бъдеш дисциплиниран.