Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Manya написа:С това готвене днес взех да огладнявам по-рано. Сигурно защото нямам търпение да опитам онова, което съм съчинила.
Ха, взе че стана домашната паста.
Сварена и оцедена
А ето я включена и към вечерята
1 телешко кюфте на грил - 3 БП
1/2 ч.ч. паста - 2 БВ
120 г домати + 160 г броколи - 1 БВ
1 ч.л. гхи - 3 БМ
Малко мащерка и малко балсамико
За пастата замесих тесто от 12 пътпъдъци яйца (може 2 кокоши), овесени трици (вместо семолина/грис) - 50 г, 150 г смес от брашна от нахут, овес и ечемик. Омесих в робота. За доомесването на ръка ползвах пълнозърнесто ръжено брашно. Топчето тесто завих в стречфолио и прибрах за половин час в хладилника. Отрязах си 1/8 от него и го разточих на листо с дебелина около 2 мм. Поръсих добре с ръжено брашно и овесени трици. Навих на руло и нарязах на лентички. Крайния резултат е на първата снимка. Вари се в кипнала вода 5-7 минути. От свареното количество си отмерих 1/2 ч.ч. по таблицата за сварени спагети. Може да не е супер балансирано, не бих изпаднала в такива подробни изчисления. Но поне е от "полезни" брашна. И си задоволих глада за паста, който ме мъчи вече 3 месеца.
От 1/8 от тестото излязоха 3 дози по 1/2 ч.ч. От замесеното тесто ще имам паста за цял месец. Добре е, че може да се замрази на топчета за едно готвене.
Italiano написа:Щяла да ти стигне за цял месец, а?!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта