Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Маня » Вто Яну 20, 2015 10:12 pm

walves написа:НО ЯВНО СЪМ В ЗОНАТА ЗАЩОТО СЪМ МИНУС 2 КГ. :bigsm16:

walves, свалените 2 кг не са показател, че си в Зоната. В Зоната кръвното се нормализира, сънливостта липсва, заспива се лесно, събуждаш се лесно. Имаш енергия. Но това не става нито за седмица, нито за месец - нужно ти е повечко време.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Зоната

Мнениеот Italiano » Сря Яну 21, 2015 12:02 pm

А, бе, не е задължително всички тия признаци да ги има.
Според мен проблемът си остава, че поема по-малко блокове. Особено с тия редовни тренировки.
Тялото си има нужда от енергия.
Та може да се окаже, че сваленото е и мускулна маса. Което не е добре.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот gogo » Сря Яну 21, 2015 12:29 pm

Italiano написа:Та може да се окаже, че сваленото е и мускулна маса. Което не е добре.

Ето защо дадох линка към калкулатора на Сиърс в дневника си, в края на първия пост. Така всеки ще може да провери дали като отслабва не се самоизяжда.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот TheCatCharli » Чет Яну 22, 2015 9:50 am

От солта човек се надува като балон. Като минеш на зоново хранене солта намалява драстично и в началото свалените килограми може да са предимно ненужна вода. Ако телесните размери намаляват значително е по-скоро изхвърлена вода и мазнини (макс 0,5-0,7 кг на седмица). Мускулите са по-плътни и 2 килограма няма да проличат толкова.
Аватар
TheCatCharli
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот walves » Чет Яну 22, 2015 10:22 am

Body Fat %:
50
Body Fat Weight (lbs):
38
Lean Body Mass (lbs):
37
Daily Protein Requirement (g):
77
or # of Blocks of Protein:
11
# of Blocks of Carbohydrate:
11
# of Blocks of Fat:
11
Това са ми показателите от калкулатора които даде gogo
walves

Мнениеот TheCatCharli » Чет Яну 22, 2015 2:51 pm

Нещо май-май си объркала мерните единици, че излиза че тежиш 30 килограма.
Аватар
TheCatCharli
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Emili » Чет Яну 22, 2015 5:21 pm

Здравейте! Моля експертите за помощ! Харесах си едни бисквити, направени от овесени трици, овесени ядки, пшенични трици, микс "грахам", сусамов тахан, стевия, вода, зехтин, орехи, канела. В 100 гр се съдържат: белтъчини 11.8 г; мазнини 9.8 г ; въглехидрати 59.8 г и фибри 19.8 г. Как да изчисля дали са подходящи за зонова закуска?
Аватар
Emili

Мнениеот Маня » Чет Яну 22, 2015 6:15 pm

Emili написа:..... овесени ядки, пшенични трици, микс "грахам",
Ако ги нямаше тези трите - стават за Зоната, но иначе :laugh1: Това ако са купешки, изобщо ги забрави. Всякакви индустриални бисквитки е добре да не се употребяват, дори и уж здравословни.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Emili » Чет Яну 22, 2015 7:36 pm

Manya написа:
Emili написа:..... овесени ядки, пшенични трици, микс "грахам",
Ако ги нямаше тези трите - стават за Зоната, но иначе :laugh1: Това ако са купешки, изобщо ги забрави. Всякакви индустриални бисквитки е добре да не се употребяват, дори и уж здравословни.

Жалко! :bigsm6: А аз реших, че съм направила откритие. :laugh3:
Аватар
Emili

Мнениеот Pipilota » Съб Яну 24, 2015 8:14 am

Интересно видео за зоната от преди няколко дена :lol:
Стана ми супер интересно как Папазова прави "Джоукинк"....Гала й натъртва "Джогинг" , Папзаова пак повтаря "Джоукинг" :shock: Иначе видеото е полезно...изгледах го с интерес :yess: И след разговора за зоната се почна за д-р Емилова и лечебен глаааадддд :stupid: :bigsm8:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот TheCatCharli » Съб Яну 24, 2015 9:44 am

Тази жена по-скоро би ме отблъснала от Зоната. Послушах я половин час и ме заболя глава. Да не говорим, че препоръчва да се блъскаме/КУПУВАМЕ с добавки за да се чувстваме сити (още тук светна червената лампа), при положение, че ако се храним правилно и придвидливо ще сме сити и без това.
Аватар
TheCatCharli
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Italiano » Съб Яну 24, 2015 10:06 am

Тая смешната Папазова толкова пари лапа от фармацевтичните компании, че не спира да рекламира всякакви добавки, витамини, ензими и какви ли не измислици, за да върви търговията.
:bigsm32:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот walves » Съб Яну 24, 2015 5:50 pm

А някои да каже как седи въпроса с шоколада/ бял ,черен и млечен/ по колко грама е един блок и какъв въглехидрат или мазнина. Знам че е червено но от време на време ми се хапва.
walves

Мнениеот Маня » Съб Яну 24, 2015 6:10 pm

Ако ще "шоколадиш" поне да е с черен - най-добре Линд 99%. Но в темата за готвене и при рецептите можеш да откриеш рецептата за бонбонките на Кари и течния шоколад на Кари, а в моя дневник рецепта за шоколадов мус - зонирани и балансирани и пак шоколадови. Разните бели, млечни и други просто ги забрави. Ако може завинаги. А иначе какаото е добър продукт за Зоната, в ограничени количества разбира се, защото е богато на полифеноли. Можеш да ползваш и сурови какаови зърна като БМ, за да си задоволиш апетита за шоколад.

Barry Sears in The Mediterranean Zone: Повечето търговски шоколадови продукти използват какао холандска обработка (обработвано с натриев хидроксид (сода каустик, за да се убие естествения горчив вкус, който се дължи на полифенолите – б.м. ) и като резултат, много от потенциалните ползи за здравето от полифенолите на какаото са унищожени в голяма степен. Всички ползи от останалите полифеноли са допълнително компрометирани от добавената захар.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Alia1 » Пон Яну 26, 2015 11:29 am

Здравейте, и аз се регистрирах. От седмица (6 дни) се опитвам да вляза в зоната и нещо се опитвам да правя (да смятам блокове и прочие), надявам се да е ОК, поне горе долу. Изчетох доста - сайта, мнения, дневници, рецепти, и .т.н., не всичко разбира се, опитвам се, ама е много и не успявам, затова продължавам да имам въпроси и нужда от напътствия. Може би всичко, което ме интересува го има някъде, но да не съм попадала на него. Ако се повтарям с въпросите и става досадно, извинявайте. :skyle5:

До днес, за 6 дни, съм 1,5 кг. надолу. Добре ли е? :doNotKnow: Не съм си поставила точна цел. Имам излишни 7-8 кг., макар да съм в норма според повечето начини на калкулации, които съм виждала, аз сама си ги чувствам отгоре. Но ако върви добре няма да се откажа и от 10-12 кг.

1) Относно храната, не ми става особено ясно при рецептите как се "делят" блоковете? Когато е суха храна - ясно, обаче, ако имаме едно ястие 3 блока и изядем 1/3 от него, това означава ли, че сме хапнали само 1 блок? :th:
2) Какви овесени трици ползвате?
3) Има ли някъде рецепта за палачинка от овесени трици?
4) Не можах много да разбера как изчислявате по етикет и не е ли достатъчна информацията в таблицата?

Нататък ще имам и други въпроси, но това за сега. :)
Alia1

Жена

Мнениеот gogo » Пон Яну 26, 2015 4:03 pm

Alia1 написа:До днес, за 6 дни, съм 1,5 кг. надолу. Добре ли е?

За 6 дена кило и половина си е повече от добре. Това вероятно е и част от задържаната в тялото ти вода, в следствие на инсулина, която е изхвърлена. Затова е важно и да се пие повече вода, колкото ти е изчислил калкулаторът за вода.
Alia1 написа:1) Относно храната, не ми става особено ясно при рецептите как се "делят" блоковете? Когато е суха храна - ясно, обаче, ако имаме едно ястие 3 блока и изядем 1/3 от него, това означава ли, че сме хапнали само 1 блок? :th:

Зависи. Ако яденето от 3 блока(3БП+3БВ+3БМ) си го минала през блендер, демек всичко е хубаво омешено, то напълно спокойно можеш да хапнеш 1/3 и да сметнеш, че си приела 1Б. Ако обаче яденето не е в такава консистенция ще трябва да си отделиш 1БП, 1БВ и 1БМ.
Alia1 написа:
2) Какви овесени трици ползвате?

Не ползвам овесени трици. Приемам цял овес.
Alia1 написа:
3) Има ли някъде рецепта за палачинка от овесени трици?

Търси тук.
Alia1 написа:
4) Не можах много да разбера как изчислявате по етикет и не е ли достатъчна информацията в таблицата?

За много от нещата таблицата е достатъчна, но за други има смисъл да се изчисли по етикет. Например за изварата. Всеки производител има различно съдържание на протеини, въглехидрати и мазнини в неговия продукт. Няма как да се ползва таблицата и затова се налага изчисление по етикет. А овесът например съставът си му е един и същ затова ползваме данните от таблицата. За изчислението по етикет виж тук. Най-малкото получено число показва продуктът какъв блок е.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене