Italiano написа:Дияна написа:Примерно меню
Закуска
160 гр. ананас
112 гр. извара
6 бадема
Обяд
Херинга маринована - 126 гр.
Маслини - 9 бр.
филийка хляб - не е ръжена, но знам, че трябва да бъде такава
Маня ти е написала как стоят нещата.
Но да ти обърна внимание на тази маринована херинга - тя е толкова мазна, че направо не можеш да си представиш колко мазнини поемаш с нея.
Ако я ядеш често, то с нея си съсипваш Зоната.
Ананасът е в оранжевите храни, т.е. не е за честа консумация.
А подозирам, че не е пресен ананас, а го взимаш от консерви, които пък също са "мариновани" с много захар или подсладители.
Отделно въглехидратите за обяда (освен червени, т.е. неблагоприятни) са ти малко, а трябва да са 3 блока.
Ананаса е пресен и знам, че е червен, но се съобразявам с това което имам според сезона.
От рибите, както четох с най-голямо съдържание на рибено масло имаха скумрия, сьомга и херинга и трите са мазни.
В момента зеленчуците са ограничени, които мога да откъсна от градината, а тези от магазина са с много отрови, затова предпочитам да ям домашни печени чушки или други консервирани.
Имам домашно сирене и понеже то не е обезмаслено реших да си купя извара от магазина, в която не знам, какво има, но определено не е по-добро от домашното ми сирене. Вкуса й е ужасен и е мазна. Дали тя е по-полезна?