Бях забравила колко вкусно е праз с пилешко - вчера го правих, ама то такива количества... сготвих 6 блока, но го ядохме на 3 пъти по 2 блока, вместо на 2 пъти по 3.
Записвам си сметките, тук, че се получи интересно и да не ги затрия из тефтерите.
Пиле с праз и гъби за фасон - 6 ПВМ блока
168 гр сварени пилешки гърди - 6 ПБ
1200 гр праз - 3 ВБ
180 гр гъби - 1/2 ВБ - само толкова имах вкъщи
21 гр овесено брашно - 1 1/2 ВБ
24 гр доматена пасата /по етикет/ - 1 ВБ
2 ч.л. ГХИ - 6 МБ
сол, червен пипер, мащерка, босилек
Задуших праза в гхи-то с малко вода и сол. Като омекна добавих подправките, гъбите и месото и оставих да поври. След 20-тина мин добавих доматената пасата и накрая брашното. Когато завря, изключих котлона и го оставих още 5-6 мин да ври. Много вкусно се получи. Мисля си, че следващият път може да не слагам брашното и гъбите, а просто да си добавя по 2/3 ВБ плод, или вино към ядене от 2 блока.