Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Elina1 » Нед Яну 04, 2015 1:07 pm

Как стой въпроса с брашното, ако аз си смеля нахут и си направя палачинка, в зелената или в червената зона съм? :hm:
НЕ МОЖЕ ВЕЧНО ДА ВАЛИ!
Аватар
Elina1
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 36
Регистриран на: Нед Ное 09, 2014 10:25 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Зоната
 

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Маня » Нед Яну 04, 2015 1:26 pm

В зелената :), ако и другите съставки са от зелената зона, разбира се. Стават разкошни само с белтък и водичка.
Но ако ги направиш с обикновено брашно, вече си червеничка :)
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Elina1 » Нед Яну 04, 2015 1:35 pm

Мерси за бързия отговор :bouquet: Запретвам ръкави и почвам с палачинките!
НЕ МОЖЕ ВЕЧНО ДА ВАЛИ!
Аватар
Elina1
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 36
Регистриран на: Нед Ное 09, 2014 10:25 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот galia_mp » Нед Яну 04, 2015 6:31 pm

Здравейте и за много години зоновци! Да сте живи и здрави и успешна година на всички!
Имам един въпрос, ако на гювечет си сложа една супена лъжица лютеница вместо домати ще наруша ли баланса.
"А по-добре е да подгониш вятъра,отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Аватар
galia_mp
 
Мнения: 14
Регистриран на: Пон Мар 03, 2014 11:13 pm
Горна Оряховица

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот gogo » Нед Яну 04, 2015 11:15 pm

galia_mp написа:Здравейте и за много години зоновци! Да сте живи и здрави и успешна година на всички!
Имам един въпрос, ако на гювечет си сложа една супена лъжица лютеница вместо домати ще наруша ли баланса.

Галка, няма проблем една лъжица на цял гювеч. Ако лютеницата ти е купешка можеш да си я сметнеш по етикет за твое успокоение. Ако пък ти е домашна то това са домати, чушки,патладжан, мазнинка, които за 1 лъжица няма какво да се притесняваш. ;)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1555
Регистриран на: Пон Фев 25, 2013 1:17 pm
София
Мъж

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Pipilota » Пон Яну 05, 2015 7:58 am

Аз не бих си правила труда да изчислявам една лъжичка лютеница, освен ако не е само за 2- 3 блока ястие.
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1284
Регистриран на: Чет Фев 07, 2013 5:12 pm
Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот galia_mp » Пон Яну 05, 2015 8:26 am

По етикет лютеницата ми беше 30 гр. за блок мазнина. Аз слагам една супена лъжица на малко гювече, защото става по вкусно от колкото с домати. Еееееееее супер вече ще ми е спокойно и вкусно на душицата. :laugh3:
"А по-добре е да подгониш вятъра,отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Аватар
galia_mp
 
Мнения: 14
Регистриран на: Пон Мар 03, 2014 11:13 pm
Горна Оряховица

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Italiano » Пон Яну 05, 2015 10:01 am

Айде, колеги, подхващаме ли пак Зоната?
То верно, че има много именяци следващите 2 дни, а и Антоновден наближава, а не е като да си нямаме "тонита" във Форума, ама да се настройваме вече към сметките!
Правите, каквото правите, но да си знаете, че от 8-ми януари вече амнистия няма!
:laugh:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Ivo » Пон Яну 05, 2015 2:21 pm

Такааа... :lol: Тъй като ще си печем рибка вечерта, и като скарата се намаже с мазнина, за да не залепва месото, това брои ли се за блокове мазнина и след това трябва ли да добавя още БМ, за да си стане по равно 4 блока? Съжалявам за калпавото обяснение на въпроса ми. :lol:
Аватар
Ivo
 
Мнения: 22
Регистриран на: Вто Дек 16, 2014 10:28 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Маня » Пон Яну 05, 2015 2:30 pm

Мазането на скарата не се брои.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот galia_mp » Пон Яну 05, 2015 3:42 pm

Аз съм се върнала в зоната още на 02.01.2015 г., не можах да издържа на яденето, много бе :bigsm40: и мързела ме налегна.....................в зоната е най готин :bigsm16:
"А по-добре е да подгониш вятъра,отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Аватар
galia_mp
 
Мнения: 14
Регистриран на: Пон Мар 03, 2014 11:13 pm
Горна Оряховица

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Ivo » Вто Яну 06, 2015 5:23 pm

Абе чудно ми е /от доста време/, защо месото за 1БП е 28 гр, а каймата за 1БП е 42 гр. ?
Аватар
Ivo
 
Мнения: 22
Регистриран на: Вто Дек 16, 2014 10:28 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот gogo » Вто Яну 06, 2015 8:07 pm

Ivo написа:Абе чудно ми е /от доста време/, защо месото за 1БП е 28 гр, а каймата за 1БП е 42 гр. ?

Ако си направиш ти каймата от чисто месо, то тогава я смятай за 28 гр. Иначе се предполага, че в каймата от магазина освен месце има и друго, което не е протеин и затова количеството е в повече. Лично аз си купувам месо - свинско и телешко и си ги мелям в къщи.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1555
Регистриран на: Пон Фев 25, 2013 1:17 pm
София
Мъж

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Ivo » Сря Яну 07, 2015 1:26 pm

Ами каймата е домашна - значи да я броя и нея 28 гр така ли? :hm: Щото до сега си я броях 42 гр, както е в таблицата.
Аватар
Ivo
 
Мнения: 22
Регистриран на: Вто Дек 16, 2014 10:28 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Italiano » Сря Яну 07, 2015 1:27 pm

Иво, да ти обърна внимание, че има кайма и "кайма".
На пазара е пълно с "кайма", в която няма много месо, а е бъкана с мазнини (сланина и други), сухожилия и смлени кости дори. В нея няма много протеини.
Когато говорим за кайма, имаме предвид по-чиста кайма. Неслучайно и в таблицата е дадена до 10% мазнини.
Та, когато в магазина мелят кайма, гледаш - слагат месо, а после излиза и с онези характерни за каймата бели топченца.
Това са някоя и друга мазнина, сухожилие, обвивки на мускулите и такива разни. Та тази кайма си я смятай по 42 гр.
Разбира се, когато си на заведение, също си я смятай по 42 гр., макар да е почти сигурно, че е "кайма". Но това все пак са изключения, щото ти няма всеки ден навън да си поръчваш неща от "кайма".

п.с. Зависи какво месо слагаш - ако е чисто месце (например контра-филе), я смяташ по 28 гр.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот Ivo » Сря Яну 07, 2015 2:17 pm

Ами тя каймата е домашна ама нз... има и бели кръгчета /сланина /не много де,но си има.Има и също някакви твърди късове,които колкото и да ги дъвча нищо не става :lol: /сухожилия най вероятно/
Ами ще го смятам тогава по средата 35 гр . ,ддз кво да правя.Може и да опитам с 28 гр ама така става доста по малко от това,както съм го смятал до сега.
Аватар
Ivo
 
Мнения: 22
Регистриран на: Вто Дек 16, 2014 10:28 pm

ПредишнаСледваща


Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron