от vladofff » Пон Дек 08, 2014 3:51 pm
Благодаря за бързия отговор.
примерно - сутрин поради липса на време, просто изяждам седемстотин и двадесет гр. кисело мляко с няколко лешника/бадема - и наистина няма проблеми до обед. Очевидно тук пропорцията е спазена.
Изглежда нарушението идва на обед - в ресторанта няма как да им кажа например 90 гр/за три блока/ пилешка пържола и смятам по метода на око. Слагам солидна порция зелена или зелева салата/доста повече от дланта, защото вкъщи на измерване, дланта далеч не е колкото трябва за 3 БВ, та от съпоставката с измереното количество, горе долу гледам да наглася пропорцията/ + няколко маслини... без хляб или каквото и да било, нищо друго. Още с изяждането се усеща глад/поради което заключвам, че ефектът изобщо не се дължи на това хранене, а вероятно е заради просрочения му час, спрямо първото, но ако не е така, вие ме поправете? / и за компенсация обикновено ям бадеми или лешници, но в доста големи количества - 50-80 гр, а някога и повече. Та вторият ми въпрос към Вас е, какво мислите за ядките - бадеми/лешници, нарушават ли сериозно баланса, когато са в по-голямо количество? /Според Сиърс, най-вероятно ще идат за мазнини и няма да се получи стопяване, а ще се поддържа настоящия баланс/?
Иначе само за 7 дни на режим мога да кажа, че определено имаше някакъв ефект. Преди като тренирах, очевидно често съм бил в зона, то се усеща като една сила, която те тика нагоре когато тичаш по баир, съответно като си болен или извън зона, усещаш същата сила, само че в обратната посока..... На седмия ден "пробягах" разстоянието от обръщалото на Княжево до кулата на Копитото за 49 минути, като знам, че нормативът за подготовка за К2 в Каракорум на Боян Петров бе 37-до 47 минути. Т.е. след четири години тотално занемаряване на спорта, само след 1 седмица в близко до доната състояние се върнах на почти 2 минути от спортния норматив. Смятам, че формата лесно ще си я върна, но около 18 кила лой, по някакъв начин трябва да експедирам, защото си спомням, че преди правех такива постижения с 20 кила раница, пълна с железа. т.е. сега пак бягам с раница, само че след тренировката не мога да я сваля. Та приемам съвети именно в това отношение и ще ви бъда благодарен ако помогнете с идеи за освобождаването от мазнината.