За да се наградя за претърпяното "падение" си съчиних един супер готин течен шоколад - може да се нарече и шоколадов мус.
8 блока16 БМ - 16 с.л. озряло авокадо (това е едно малко авокадо, без костилката и обвивката е около 100-120 г.; добре е да е мекичко, а ако сте си купили по-зеленичко, сложете го заедно с един банан в книжно пликче и след ден-два ще имате меко авокадо)
4 БВ - 8 фурми без костилка, накиснати за 30-тина минути в 250-300 мл вода
4 БВ - 8 с.л. какао
8 БП - 64 г протеин на прах
За аромат прибавете онова, което ви е приятно, аз се спрях на листа от свежа мента. При желание може да се подслади и със стевия, но лично аз съм любител на горчив шоколад и затова си спестих тази екстра.
Всичко се слага в блендер заедно с водата, в която са киснали фурмите. Завърта се и готово! Супер шоколадов мус. Леко оранжевеещ, но богат на полифеноли и полезни мазнини. (Водата може да се добавя постепенно, за да регулирате желаната гъстота на муса)
8 БМ допълнителни (поради ползването на протеин на прах) под формата на ядки по желание - бадем, лешник, орехи или удвоено количество авокадо.
Количеството се получи 600 г. 1 блок е 75 г.