Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Manya написа:Добре дошла Десислава и дано проявиш повече постоянство, за да се задържиш в Зоната.
Да на пръв поглед изглежда трудно, но бързо се свиква и става начин на хранене за цял живот. Да започна с това, че Зоната не е диета за отслабване, а начин за балансирано хранене, което води до здраве и отслабването е само един бонус към това. При някои отслабването е по-бързо, при други по-бавно. Когато си в относително прилично съотношение на ръст и тегло (като при теб) вероятността да свалиш бързо килограми е относително по-малка (ако това очакваш).
За да определиш как трябва да разпределиш храната си за деня, можеш да изчислиш \
тук колко протеинови блокове трябва да приемаш на ден съобразно мерките си и физическата си активност. Съответно по толкова въглехидратни и мазни блокове трябва да приемаш. Това не означава еднакъв грамаж яйце, салата и ядки, а еднакви блокове, информация за които какво количество представляват можеш да намериш тук.
След това трябва да разпределиш блоковете в 5 хранения на ден - закуска, обед, следобедна подкрепа, вечеря и късна подкрепа. Ако изчислиш, че трябва да приемаш да речем 10 блока, това би означавало да ги разпределиш примерно така: 3:2:1:3:1 за съответното хранене. Времето между основните хранения (закуска, обед и вечеря) не трябва да надхвърля 5 часа).
Добре е в първите месеци да се придържаш към продуктите от зелената зона на таблицата (благоприятни храни). Така ще пренастроиш обмяната си и ще почувстваш ефектите от Зоната.
Ако имаш още въпроси не се притеснявай да питаш. Успех!
Отдели си време да разгледаш и попрочетеш информацията в сайта, която в синтезиран вид ще те запознае и с нови моменти в Зоната, както и по-лесно ще разбереш философията на този начин на хранене.
newwoman777 написа:Само като начало искам да помоля да ми каже,който е запознат ,кои заместители на протеини са най-безвредни(четох за соята-колко е и полезна е ,но и колко вредна,а искам да я спазва и сина ми и ме е страх да не му навредя с нещо .което не разбирам), а за протеините на прах им нямам също много доверие....много ме тормози този въпрос,защото не обичаме да ядем много животински продукти
newwoman777 написа:а за протеините на прах им нямам също много доверие....много ме тормози този въпрос,защото не обичаме да ядем много животински продукти,а и с плод или сладко как да се яде такъв протеин....
newwoman777 написа:И също да помоля,ако има някой ,който си поръчва качествено рибно масло,ако е съгласен,аз да му пратя пари,а той да ми поръча.когато го прави за себе си!
Благодаря предварително!
gogo написа:newwoman777 написа:Само като начало искам да помоля да ми каже,който е запознат ,кои заместители на протеини са най-безвредни(четох за соята-колко е и полезна е ,но и колко вредна,а искам да я спазва и сина ми и ме е страх да не му навредя с нещо .което не разбирам), а за протеините на прах им нямам също много доверие....много ме тормози този въпрос,защото не обичаме да ядем много животински продукти
Ако соята не е ГМО не би трябвало да има проблем. За протеините на прах има цяла тема, където ще намериш много инфо, а също можеш да задаваш въпроси.
Благодаря,Гого, за отговора!
Точно това имах предвид-откъде мога да знам за соята,че не е ГМО?
А пък за момчета казват,че хич не е подходяща соята и хормонално им влияело ужасно(ставали импоментни и с женски хормони....да не се лъжа точно какво беше,но подобно нещо пишеше и то тук в сайта)newwoman777 написа:а за протеините на прах им нямам също много доверие....много ме тормози този въпрос,защото не обичаме да ядем много животински продукти,а и с плод или сладко как да се яде такъв протеин....
Това не го разбрах.
Ами имах предвид със сладко или плод как да ям и месо или кашкавал или сирене даже....много често не ми се ядат животиснки протеини,а трябва ...newwoman777 написа:И също да помоля,ако има някой ,който си поръчва качествено рибно масло,ако е съгласен,аз да му пратя пари,а той да ми поръча.когато го прави за себе си!
Благодаря предварително!
Повечето хора тук си поръчваме Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels защото отговаря на изискванията на д-р Сиърс и е на много достъпна цена. Доставката му идва директно в пощата. Не мисля, че е добра идея някой да ти го поръчва, а след това да ти го праща - така ще се оскъпи маслото ненужно, още повече че процедурата ще се прави многократно. В моя дневник съм описал как става поръчката ако това те притеснява. Успех.
Tatyana написа:Спокойно, изобщо не си досадна - всички в началото сме били с много въпроси . Затова сме благодарни на по-старите кучета и когато имаме възможност, отговаряме на всички нови зонбенца, които са добре дошли и ще се радваме, ако станеш част от екипа .
И аз като теб не мога да ям ябълка или малини с шунка например . Затова предпочитам протеин на прах в тези случаи. Има тема за протеините тук и в нея можеш да задаваш въпросите си за протеина.
А за поръчката на рибено масло мисля, че изобщо не трябва да се притесняваш. Аз също като теб бях скарана с всякакви поръчки по интернет, но щом дори аз се справих от подробните указания в дневника на Гого - значи всеки може . Зора е само за първата поръчка, докато си вкараш данните и след това вече е лесно. А за първа поръчка има отстъпка, така че те съветвам да е за голямата опаковка на рибеното масло, което повечето от нас използват - това.
Желая ти постоянство в Зоната и ще постигнеш всичко, което искаш
Избираш си пълнозърнесто брашно - добре е да не е пшеничено, а да речем ръж, спелта, лимец, ечемик, овес (или комбинация от тях). Взимаш си от "Слънце и луна" (ако си от София) квас или от пълнозърнесто ръжено брашно си правиш сама квас (с малко четене в интернет ще разбереш как става, изобщо не е трудно). На опаковката на брашната вече има данни за съдържание на въглехидрати, протеини и мазнини. Но от личната си практика веднага ти казвам - 1 блок пълнозърнесто брашно от изброените е 14-15 грама. Мериш си кваса по 14-15 г. за блок, по същия начин мериш и брашното. Омесваш си хлебчето, за което вече знаеш като цяло колко блока съдържа. Втасва. Печеш. Теглиш и делиш на блоковете които си вложила вътре и определяш колко е 1 блок - броиш като въглехидрат. Можеш да го замесиш и без квас, със сода, като содена питка. Не забравяй да добавиш малко сол, защото хлябът без сол е безвкусен.newwoman777 написа:И пак да питам-като си правя сама черен хляб,как да разбирам коолко грама да ям за 1 блок?
Manya написа:едно лесно предложение за межниднна закуска - 2 фурми, 3 бадема, 28 г сирене. Увиваш 2 бадема във фурмите и един в сиренето (особено ако е меко - тип френско сирене) - лесно за носене и хапване и ужасно вкусно.
Ако ползваш кисело мляко 2% за 1 блок има вероятност доста да те престърже и да усетиш глад, а не трябва.
По препоръките на Бари въглехидратите е добре да са "цветни" зеленчуци (т.е. с повече полифеноли) и малко плод.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта