Момичета, трогната съм че споменавате мои манджи. Да ви е сладко!
Аз вероятно ще почивам от готвене този уикенд, защото съм "прелъстена и изоставена" (син ми пак се изнесе и ми остави доста неща за дояждане).
Но вчера се замислих за нещо, което мернах отново и ще пробвам да го направя: яйце в облак. Но ще си спестя жълтъците и ще ги заменя с френско козе сирене (или друго меко сиене, което се топи лесно).
В тиган се запържва в собствената си мазнина лентичка бекон или прошуто (1 БП). Когато е станало хрупкаво се извашда от тигана и се оцежда върху кухненска хартия. 2 белтъка се разбиват на сняг със щипка сол (1 БП). Снегът се разделя на две и се поставя в тигана с лъжица като се оформя малка вдлъбнатина в средата (да заприлича на гнездо). В средата на белтъка се поставя 1 БП френско козе сирене (28 г се дели на две). В загрята фурна на 180 г. белтъците и сиренето се запичат. Поднасят се с 1 препечена филилйка бонус ( 1 БВ), бекона и салата по избор (1БВ). Десет - 1 БВ плод.
В оригинала жълтъците се поставят в снежното гнездо, но арахидонова киселина не ни е нужна, така че си ги спестявам.
Засега е идея, но мисля че ще се получи супер.