Tonkata написа:...напиши рецептата и да спре гадаенето.
Няма нещо, което да не може да се зонира!
Рецептата е с код
оранжево!
Ето я step by step:
1. Дефлорираме една свинска рибица...т.е. - обезципяваме я:
2. Избушваме я, овкусяваме отвътре и отвън, и я пълним с предварително накиснатите в горещо червено вино сухи сини сливи и кайсии:
3. Запечатваме мръвката в сгорещено масло (може и гхи
):
4. След това прехвърляме в тава с около 1/2 л. бульон и намазваме месото с кашичка от горчица, сос уорчестър и лъжица мед:
5. Печем дълго и на бавен огън........около 2 часа на 160 градуса с вентилатор.......препоръчителен вариант е месото да се сложи в алуминиево фолио и да се отвори да се запече към края.
Около 40 минути преди да стане готово, можем да метнем главички лук и картофки, та да има за гарнитура и сосче:
6. Разрязваме мрвъките на шайбички:
7. Пасираме бульона, лука и няколко лъжици руска салата (или пък сметана) - от което става сосче, а с картофите гарнираме порцията на домочадието, което не е в Зоната.
За нас замерваме по 3Б от всичко.