Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
ginette написа:Маня ,аз имам два вида леща в къщи .И двете са на ''Крина".Едната е Зелена леща (Green Lentils) ,другата е Френска леща (French Lentils)-тази я ползвам за салати ,не се разварява и стои топчеста ,като едновремешните .Интересно ,но и на двете стойностите са еднакви -П-28.06; В-57.09; М-0.96.Ако може да се вярва на етикета и ако правилно смятам то при мен 1Б сурова леща излиза 16гр или 5Б =80 гр ,та затова те питам .И аз винаги в сурово състояние меря и после след сваряването отново ,за да уточня грамажа на 1Б.
Маня ,може ли малко инфо ,как ги приготвя пилешките гърди сина ти ,за да са''живи '',както той казва.Manya написа:
.... пилешки гърди по рецепта на сина ми - задушени с някакви подправки, ама не знам точно какво е слагал. Крехки и сочни - "живи" по неговия израз.
Manya написа:ПАЛАЧИНКИ
8БПВ
1 БП - 1 яйце
1 БП - 2 белтъка
2 БП - 162 г цедено мляко Олимпус 0% (по етикет)
4 БП - 32 г неовкусен суроватъчен протеин на прах (по етикет)
8 БВ - 112 г прясно смляно брашно от овес и ечемик или толкова овесени трици
щипка сол, вода
Киселото мляко се разбива на айрян и в него се накисва брашното/триците за 30-тина минути. Яйцето и белтъците се разбиват, добавя се към тях протеина на прах и щипката сол и се добавят към накиснатите в млякото трици/брашно. Долива се вода до гъстота за палачинка.
Сместа се разделя на 8 части и в тиган с незалепващо покритие (средна големина - моят е 24 см диаметър), подмазан със зехтин се изпичат палачинките.
Всяка палачинка е по 1 БПВ.
Пълнеж по желание. Моите 2 блока за закуска ще са по 2 с.л. намачкано авокадо с капка лимон/лайм.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта