nympheacea написа:Nympheacea има голям проблем. Моля за помощ.
Въпроси:
1. когато човек е болен, освен увеличен прием на рибено масло, следва ли да промени храненето по някакъв начин и накратко, какво казва Барито по въпроса?
2. От 10 дни ми е трудно да се държа в зоната, усещам, че нещо не ми е наред и съгрешаването ми е много лесно. Усещам и глад за сладко. Сигурна съм, че храненията са ми верни и правилни, пия вода, но не мога да разбера какво ми става.
3. Днес си помислих, че май тялото ми иска да увелича блоковете, защото това ми се е случвало и преди. Нуждата от повече блокове обикновено е за максимум 2-3 седмици, след което усещам, че трябва да се върна назад.
4. Възможно ли е гладът за повече блокове да е в следствие на това че съм болна? Днес разбрах че имам бронхопневмония от поне 1 седмица /освен кашлица нямам нищо друго като симптом, отидох на доктор само заради една колежка, и сега съм на 2 антибиотика, през устата и в д...../?
5. Някой друг усещал ли е връзка между болест и нужда от промяна в храненето? Може това да е само хормонално поради смяната на сезоните и болестта да е просто съвпадение.....
Това е, мерси.
Нимфи, чел съм книгите от сайта поне по 2 пъти, но нямам спомен за коментар от Сиърс за промяна в храненето при болест. Добра е идеята да увеличиш дозата на омега 3 киселините от 3 г на 5 или 10 гр. на ден. Ако стомаха ти се разтрои - намали дозата.
Ако чувстваш нужда от повече блокове - увеличи ги, но да е балансирано. А достатъчно количество ли е водата която пиеш? Рядко, но и аз усещам глад за нещо сладко. Хапвам нещо и ако мога го балансирам, но все пак гледам да не е често.
От както съм в Зоната не съм боледувал(вече цяла година почти). Сега като се замисля логично излиза когато си болен да имаш нужда от повече енергия с която организма да се справи с болестта, т.е от повече блокове.
И последно виж какво пише във Въпроси и отговори:
16. Пречи ли престоят в Зоната, ако взимам лекарства ?
"Всяка промяна в диетата (за добро или лошо) ще се отрази на метаболизма, от лекарствата които приемате. Винаги се консултирате с вашия личен лекар, преди да започнете Зоната или друг хранителен режим, който е по-различен от досегашния ви начин на хранене. В допълнение, много от лекарствата всъщност повишават нивата на инсулина, което ще ви попречи да достигнете желаните резултати в Зоната, без значение колко стриктно следвате програмата. Говорете с вашия лекар за лекарства, които не влияят негативно върху нивата на инсулина. Въпреки всичко, никога не променяйте предписаната доза, или да спирате приема на даденото ви лекарство, без да се консултирате с лекар."
Желая ти скорошно оздравяване