Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Melkat написа:А с какво кръвно налягане беше преди започването на Зоната?
Barry Sears: I would like to see a daily consumption of at least 800 mg of DHA per day along with 1600 mg of EPA.
Barry Sears:One egg yolk generally contains about 300 mg of arachidonic acid. The more egg yolks you consume, the more omega-3 fatty acids you have to consume to keep the AA/EPA ratio in an appropriate range.
Manya написа:Melkat написа:А с какво кръвно налягане беше преди започването на Зоната?
150-160-170/110-120-130 и пулс над 100. Дори с едната шепа хапчета. Сега и той се е кротнал около 80-85. Е, след стълбите е малко по-ускорен, но много бързо се възстановява.
Manya написа:Поширани белтъци върху канапе от чушки
4 белтъка - 2 БП
50 г извара - 1 БП
240 г чушки
1 ч.л. зехтин
сол, чер пипер, сибирски лук, магданоз, свеж кориандър, скилидка чесън, мащерка, самардала (на вкус)
Чушките се нарязват на ситно. Комбинацията от червена, светло зелена и тъмно зелена чушка прави ястието пъстро и красиво. Леко се посоляват. Смесват се с ситно нарязаните зелении (тук всеки може да прояви фантазия според вкуса си - и не забравяйте, зелените подправки са източник на полифеноли, изключително полезни за организма ни и горещо препоръчвани от Бари).
В купичка се поставя фолио за свежо съхранение, като трябва да прецените да може да се оформи от него бухчичка. Посипвате 1 лъжица от чушките смесени с подплавките. 2х2 се чукват яйцата, като във фолиото остават белтъците (може първо единия белтък, после малко чер пипер и още малко чушки, после другия белтък), а жълтъците ползвате за маска на лицето или косата, или отиват в менюто на котката или кучето ви, или за пилетата на прозореца. За онези, които си хапват целите яйца (но да не забравят да увеличат дозата омега 3 ) могат да си подготвят по този начин и цяло яйца. Оформяте с фолиото торбичка, завързвате с конец и така приготвени слагате двете торбички в кипнала вода за 8-10 минути.
Останалите чушки, заедно с изварата запържвате леко в тиган със зехтина. Поръсвате със самардала и чер пипер. Поставяте в чинията и вече готовите белтъци като срежете торбичката поставяте върху чушките. Блоковете въглехидрати може да допълните с нахут или плод. За мен десертите в последните дни са основно грозде.
"Канапето" може да направите и по свой вкус - пюре от карфиол и морков, доматен сос, хумус. Включените в "пошето" чушки могат да се пренебрегнат като количество въглехидрат.Скрит текст:
Barry Sears: ...eating the wrong type of fat (omega-6 and saturated fats) will do you more harm than good. Stick to monounsaturated fats and omega-3 fats to get the benefits of extra fat.
Anything that increases PGC-1 alpha levels will increase production of ATP. Exercise is one way, high-dose polyphenols is another.
The period in the womb has the greatest impact on epigenetic marks left on the fetal DNA. This is why the mother's diet is so important to generate better metabolic health after the birth of the child.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта