Зоновото местенце на Italiano

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Зоновото местенце на Italiano

Мнениеот Italiano » Сря Сеп 18, 2013 3:36 pm

Аз пък изобщо не мога да мърдам нанякъде.
Даже не съм ходил на кино (моя голяма страст), откакто се роди малкото сладко мушмороче.
:angel:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Зоната

Мнениеот Italiano » Сря Сеп 25, 2013 12:22 pm

Да ви разкажа за моя неуспешен (щом пиша) опит за самоубийство ... с въглехидрати:
Такаааа, в понеделник правиха погача на мушморока и нали тогава се яде само сладко, та прибирам се от работа и гледам 2 маси отрупани със сладкиши.
Жената вика, че храната не се изнася, а пък е грехота да изхвърлим толкова храна ... и аз се захванах.
Викам си, айде, ще мина 2-3 дни с непълноценна Зона.
Добре, ама като почнах и след 4-ия сладкиш ми стана толкова гадно - е тогава разбрах какво имате предвид под "инсулиново гадно". Много кофти работа.
и се отказах.
Вчера след работа пак се пробвах с 2-3 сладки, ама не става и не става.
Писна ми и вечерта занесох на комшиите - рекох си, че в крайна сметка не изнасям храната извън входа, така че не се брои за изнасяне.
Лошото е, че заради това сладко ми поспадна меракът за грозде. Ям си го, де, ама не е с онова удоволствие от предишните дни.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот HippoDel » Сря Сеп 25, 2013 12:49 pm

:laugh1: :laugh1: :laugh1: Italiano, много ме разсмя!
Между другото, аз направих подобно нещо с любимия ми сладолед и после така съжалявах! Веднъж изядох голям сладолед вместо обяд и не беше много зле, само дето в интерес на истината докато го ядях не ми беше така вкусен, както преди :sad: Но по-лошото беше когато изядох голяма порция сладолед след балансирана зонова вечеря. :msmile10:
Стана ми много зле, опитах да балансирам с протеин, то пък ми стана тежко...абе трагедия! От тогава не смея и да помисля за сладолед. :laugh1:
Общо взето това са ми прегрешенията за сега. Два пъти съм яла сладолед в зоновото хранене и тогава всичко си е ОК!
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот nympheacea » Сря Сеп 25, 2013 1:04 pm

Ити, повярвай ми, има и по-лошо нещо от "инсулиново гадно" след един такъв опит за самоубийство, лежах в леглото абсолютно парализирана от безсилие поне 30 мин.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Poppy » Сря Сеп 25, 2013 1:29 pm

Ити, ние в понеделник правихме прощапулник на детенце, че проходи. Замесих една питка и се бях наточила да се наям, викам си хайде един мръсен ден си пиша грях на душата. Да ама няколко хапки от питката и ми се поду стомаха яко. Аз 2-3 месеца много ограничавам храната, направо мислех, че ще експлодирам. Горе-долу знам как се чувстваш.

Днес ни пристига една приятелка от Бг на гости и в събота ще излизаме на "pub crawl" , обикаляне по пъбовете /поне 10-11 места/ и пиене :wow: Организирала съм и една обиколка с приятели-ирландци. Ние с мъжа ми не сме излизали има-няма 3 години и тази седмица няма къде да бягаме вече. Аз може да гаврътна някоя и друга чаша вино, но сериозно се замислям дали да не си изтегля едно синьо сирене и да си го сложа в джоба :laugh1: , за да съм в Зоната, защото днес не издържах и се притеглих и съм 73 кг, чувствам се супер и не искам да си развалям хубавите резултати.
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Italiano » Сря Сеп 25, 2013 2:13 pm

Оууу, браво - да ви е здраво детето и много щастливо!!!

Не съм сигурен обаче как ще ти понесат 11 бара след 3 години застой.
Внимавай, че "инсулиново гадно" + махмурлук сигурно е ... не смея да си помисля. :think2:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Pipilota » Сря Сеп 25, 2013 7:51 pm

Ахаха, Итиии, това "инсулиново гадно" май си стана официален термин тук във форума :laugh: Обаче просто не знам по какъв друг начин може да се опише или да се нарече това отврат чувство :weary: Най-най гадно и силно изразено е когато си бил най-малко 2-3 седмици стриктно в зоната, и изведнъж се набухаш с парче торта например :oh: След 20 минути направо ти се иска да си изкормиш вътрешностите.

И това дето Хипо казва за сладоледа, че не й бил вкусен...напълно нормално...аз съм така сега с ориза и картофите пък :) Преди зоната умирах за ориз, готвен във всякакви варианти, а сега съм пробвала, при леки излизания от зоната, едно ми е такова безвкусно, никакво. И с картофите е така, а най-вече ми се отрази с алкохола, но като казвам алкохол, имам предвид твърдото гориво :laugh: като водка и уиски.

Като си бях сега в БГ, и нали направих брутално Зоново излизане,и реших, че ще ям и ще пия колкото ми душа иска за двата месеца в БГто. И тук споделях колко ми е трудно да свикна пак с алкохола :laugh1: като се има предвид, че това беше съставката, която неотлъчно присъстваше в живота ми всяка вечер преди вечеря. Водка със салата...години на ред, от както се помня...и изведнъж да се насилвам да изпия 100 водка...Нооооо, това е Зоната...отказва те от вредни навици без да се усетиш :)

Това не се отнася за една чашка винце, или една чаша бира. Такива чашки са приятна компания докато вечеряме. Говоря за наливането с алкохол по заведенията, да удариш 2-3-5 водки, и да ти става все по кеф и по кеф,...при мен този път не се получаваше нещо :) На втората водка спирах да пия, просто защото не ми се пие вече, не ми е хубаво, не ми беше вкусно...не знам как да го обясня...това е абсолютно НЕ в мой стил :)) Преди пиех барабар с мъжете на равно (не че е за хвалене де :shy: :oh: ) и беше супер кефффф, ама от къде да предполагам, че за две години зоната така ще ме прецака :laugh3: Ама какво да се прави, ще си носим страничните ефекти на Зоната и тва е.. :laugh:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Poppy » Сря Сеп 25, 2013 10:51 pm

Ити, няма да се отбелязвам навсякъде откъдето минаваме :laugh3: :laugh3: :laugh3: Аз от много отдавна съм развила лоша алкохолна култура, както се казва. Хич ме няма в пиенето. Но оиначе е много готино - весела компания, традиционна музика, много бира и уиски с боровинков сок и разни ей такива работи.
„Едно от най-чудесните неща в живота е, че периодично трябва да прекратяваме дейността, с която сме се захванали, за да посветим своето внимание на храненето“. Изображение
Poppy
Новак в Зоната
Новак в Зоната

baile átha cliath

Мнениеот Italiano » Сря Сеп 25, 2013 10:54 pm

Еййй, Пипи, като спомена ориз се замислих, че откак съм в Зоната (началото на юни) съм ял ориз само веднъж.
Ха, май направо съм го забравил.
:done:
Но пустата бира не съм ... жалко, че не е в зелената зона и да беше по-голямо количество за блок ... :roll:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Pipilota » Чет Сеп 26, 2013 3:53 am

Итиии, искаш, ама много искаш :but: :laugh: Пък и ти предполагам че вечеряш повече от 3 блока, и мисля че може да си пийваш по една чаша биричка :) ама само от време на време, че да не ти става навик :laugh3:

Иначе за ориза, нормално е да го забравиш, като не го консумираш редовно. На мъжо например най-големия му проблем в началото беше хлпба. Той ядеше хляб с всичко. Откачах като го видех да яде пържени картофи с хляб :stupid: , или ориз с хляб :stupid: :laugh1: Луда работа. Ама сега ако го питаш, изобщо не се е сещал за хляб вече две години :bow: И дори когато излизаме от зоната, по разно поводи и празници, не посяга към хляба, защото просто не се сеща :)
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Italiano » Пон Сеп 30, 2013 12:25 pm

По принцип ям 3 блока за вечеря.
Само когато поради някаква причина си изпусна блокчето в 18:30, тогава ям 4 блока за вечеря, щото все пак е близо като време.
Но с една чаша бира определено не мога - ако ще се пие бира, трябва да си е както си трябва. :laugh:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Gazilot » Пон Сеп 30, 2013 1:02 pm

Случи ми се след втората седмица в Зоната, някаква приятелка на жена ми и дошла на гости и донесла една торта.
Само да поясня, аз по сладко не си падам, нито шоколад, нито сладолед, просто не ме влече сладкото.
И та тая торта, женското соаре с кафето я бяха оврабчили от едната страна, т.е. понакълвали малко. Прибирам се аз в нас и като я метнах... диаметър около 25 санта, отгоре с боровинково сладко един пръст, пълнеж от малки еклерчета и баварски крем. Такова вкусно нещо не бях ял. Докато не я опуках, не мирясах. Човекът, който не яде садко. Човекът, който две седмици стриктно спазваше зоната и беше свалил 5-6 кила. Анихилирах я в рамките на 1 час, никакви блокове, никакви баланси. Мощно свинско плюскане. И да Ви кажа, никво инсулиново гадно, никакви угризения - бях адски щастлив и доволен. Може би от отделените допамин и серотонин от сладкото, не знам.
Но след това се зоНбирах и си е ОК, но това с тортата просто си беше мощна, мааазна забежка :)
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот gogo » Пон Сеп 30, 2013 1:10 pm

Гази,
Гледай тия забежки да са по-редки, че ще станеш любител на сладкото. :laugh1: Нали знаеш - пътят към ада е постлан с добри намеения. :laugh3:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Italiano » Пон Сеп 30, 2013 3:33 pm

Гази, това не е било забежка - то направо си е "бягство от затвора". :laugh1:
Цяла торта ... луд си! :laugh4:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот HippoDel » Пон Сеп 30, 2013 7:51 pm

Малееееее, Гази,

Ти ме разби! :о Цяла торта да изядеш, това е нечовешко!!!
Но щом не ти е станало зле, може би организнът ти го е искал, в този момент, при положение, че не обичаш сладко. Знае ли човек. Само да не ти става навик. :bigsm1:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот nympheacea » Пон Сеп 30, 2013 9:46 pm

Ох познавам я тази торта, 2 големи парчета измаах на рождения ден на мармота ми. Гази, това което си направил, опитай да повториш след 2-3 месеца в зоната. Дори и не е необходимо да си стриктен. Такъв валяк ще те мачка, че като си помисля направо ми е жал за теб. При мен точното определение на "инсулиново гадно" е жив труп за поне 1 час.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната