Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Manya написа:Петя, първо трябва да пиеш поне 8 ч.ч. вода (това се 2 л ). Това е минимума. Сутрин на гладно чаша топла вода с резен лимон или няколко капки лимон. По 1 чаша 30 минути преди всяко хранене задължително. Провери в сайта калкулатора за вода какво количество ти определя. Опитай част от храната да подготвяш под формата на супа. Пий зелен чай. Приеми водата като лекарство. Хващаш една бутилка от 1,5 л и я пиеш до дъно. После още една. Ако не поемаш достатъчно течности и храната ти е сухоежбина почти е сигурно, че ще имаш проблеми в WC.
_belladonna_ написа:За проблема с перисталтиката мога да ви предложа алое хранителна добавка.Това е
http://shop.zdravnitza.com/drugi/175-al ... stali.html
На кристали е, пия го сутрин по едно грахово зърно в началото, а после и по малко. Колкото се отчупи с ножа. Вечер става изхождането, за мен така е по удобно. Нищо друго не ми е действало така добре.
_belladonna_ написа:Петя, незнам с друго алое по колко е пие. Аз имам опит само с това, което показах. Няма ли упътване на шишето за какво и по колко се пие? На моето на етикета си пише- за запек по едно грахово зърно.
mahona написа:Петя супите се зонират много лесно и понеже в кухнята на майка ми не минава ден без супа,а тя се храни в зоната от 1-2 месеца ми се налага аз да и смятам сметките и да диктувам по телефона.Прави основно супи от зеленчуци,но без картофи и фиде и процедира по следния начин: наглася и изчиства зеленчуците ,тегли ги и след това аз смятам по таблицата блоковете и тя готви и дели на необходимия брой блокове.Супа от зелен боб,тиквички,леща,доматена,зеленчукова,гъбена..това са примерно зеленчуковите супи.А със супите с месо процедираме по същия начин,само че месото(пиле,топчета,телешко,свинско(постно) се слага да ври на по едри парчета и се вади преди да претеглиш и разделиш на необходимия блок и после се добавя в купата при сервиране нужното количество ПБ.Застройка на супите не слагаме,фиде също и картофи няма.Последно зонирах супа пиле...лук,праз,морковче,малко чушка и пиле с подправките се свари и като сметнах зеленчуците се оказа че са 6ВБ.Свари се всичко,махнах месото..претеглих бульона и излезе 1ВБ -450 гр....като сервирах сложих 3ПБ пиле на порция и 1 филийка Бонус и 80 гр грозде отделно и обяда ми от 3Б беше готов.Зехтин в супите слагам съобразно общия брой блокове.
Manya написа:Когато правя супи, за да ми е по-лесно разделянето просто пасирам супата. Така и така си ги обичам крем супите. Месни супи не обичам и не правя. Меря зеленчуците сурови за съответния брой блокове - обикновено 4 или 6 (за две или три хранения). Вода на око, според желанието за гъстота. Супи хапвам по 2 блока, за да има място и за 1 блок плод. Старая се към всяко основно меню да има плод.
Ако не обичаш крем супи, просто слагаш толкова вода, колкото ще ти е приятно да поемеш със зеленчуците. В случая бульона, в който са врели зеленчуците не се брои. Не се брои и соса, който се получава при готвене на манджички.
В последните 2-3 месеца сутрешната ми закуска обикновено е смути (плодово или зеленчуково) с добавка от овес/ечемик, киснати ядки и извара/рикота. С разни подправки става супер. Правя си го по-рядко, за да поема и нужното количество вода.
Може да се направи и сурова супа - любимото ми гаспачо: домати, чушка, краставица, лук, магданоз, зехтин, сол, вода смлени в блендера (само от оригиналната рецепта липсва хляба.
Ако имаш блендер от много зеленчуци и плодове стават страхотни сурови супи. Така неусетно ще поемаш вода, без да се наливаш само с чиста вода. А и разбитите зеленчуци може да подобрят перисталтиката на стомаха.
Manya написа:И още нещо, Бари обяснява, че поне при 25% от зонуващите се появява констипация. Това се дължи на увеличеното отделяне на арахидиновата киселина. Това е състояние, което постепенно ошумява с практикуването на зоната. Той препоръчва в такива случаи увеличаване на количеството вода и дозата омега 3.
Не знам пиеш ли рибено масло, но ако пиеш просто включи поне още 1 капсула. И временно не ползвай яйчен жълтък в менюто си.
Manya написа:От БГ си купувам този. С поръчка по телефона и доставка до посочен адрес. Ползвам го и в смутитата, и в бонбонките на Кари. Нарочно си поръчвам неовкусен, защото ми дава възможност да го добавям и към зеленчукови смутите. 1 БП излиза 8 г. Това количество ти е за 68 блока протеин. В момента е с добра отстъпка.
Горещо ще ти препоръчам нощната ти закуска да не е мъфин или бонбонче - това си е суха храна. По-добре чаша кисело мляко 0.1 % на Верея с 3 ядки.
Допускам, че рибеното масло, което пиеш не е достатъчно добро, щом приемаш само 3 таблетки. Но по-добре малко, отколкото николко. И все пак си помисли за малко по-качествено рибено масло и в по-голяма доза - поне 3 гр омега-3 на ден.
gogo написа:Петя, напиши какво рибено масло приемаш, за да преценим дали приемаш достатъчно омега 3.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта