Хрониките на GODzill@t@

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хрониките на GODzill@t@

Мнениеот GODzillata » Пон Сеп 29, 2014 4:39 pm

_belladonna_ написа:...Сега ми предстои за 3-ти път. Надявам се :)

А, дано! :yess:

3-ти път - за щастие, казват хората. ;)
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Зоната

Мнениеот GODzillata » Пон Сеп 29, 2014 8:08 pm

Ой, Зона, ой, кеф! - Започна сеееееееее...... :chef1: :bigsm40:

Изображение
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот _belladonna_ » Пон Сеп 29, 2014 8:40 pm

Знаех си, че ще ме разбереш :) Точно си мислех, че няма да е лошо поне отвреме навреме някой друг да се грижи за зоновото меню. Къде са ти въглехидратите и мазнините на снимката? Само протеини виждам.
Трети път почти е сигурно ще има, въпроса е кога ще се организирам да започна. Просто нямам друг избор. Най добре Зоната ми действа на килограмите. Макар, че малко повече ограничава плодовете отколкото на мен ми се иска. Това беше една от причините да прекъсна лятото. И да кача 10 кг. :о Което честно казано не очаквах, но...факт
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот Маня » Пон Сеп 29, 2014 8:57 pm

Аз за себе си установих, че също не мога да се лишавам от плодове. И те присъстват задължително в трите основни ястия. 1 или 2 блока. А когато излезе плод, който обичам (динята плод ли е? :th: ) просто един ден се отдавам на този плод до пресищане, без да мисля за Зоната и после ми е много леко да го добавям по 1 блок в останалите дни. Диня със сирене ядох цели два дни - 14 кг диня до пресищане. И после пак в Зоната. С малки забежки, отвреме навреме, винаги можеш да заситиш лакомията си за нещо, което обичаш и си мислиш, че не можеш без него. Въпросът е да не е постоянно и продължително и преди да си преобърнал добре метаболизма си и тези леки забежки да не се отразяват негативно. И не мога да се оплача, бавно и славно мерките и теглилките вървят надолу. Вероятно можеше да е и още по-бързо, ако бях се спряла на 9 блока, както ми ги изчисли първоначално калкулатора в сайта ни. Но след няколко експеримента на 9, на 10 и 11 още в началото, установих, че най-добре се чувствам с 11 блока. Не изпитвам глад, не преяждам (освен с огромните пролетно-летни салати понякога). Обемът на въглехидратите винаги има начин да се намали с добавянето на нахут, овес, ечемик. А сготвени зеленчуците доста намаляват обема си (поне някои от тях). Но една крем супа от карфиол, зелен фасул, броколи, тиквичка, целина, пащърнак, моркови, корен от магданоз, праз, лук (сварени на пара и после пасирани), застроена с прясно мляко е нещо много приятно и идеално за зониране, например. 2 блока от нея с 1 блок плод и протеин по избор е просто прекрасно вечерно хапване (или в термосче за обед).
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот _belladonna_ » Пон Сеп 29, 2014 9:13 pm

Manya права си, от Зоната се влиза и излиза и най добре е излизането да е кратко. Това вече ми е обица на ухото. Лошото е че достигна ли идеалното тегло по скоро започвам да се въртя около Зоната отколкото да съм в нея. Докато накрая съвсем я зарежа. :( Може би ако бях усетила и здравословния ефект върху себе си щеше да е друго. Но пък за 6-7 месеца какво толкова да усетя. Вероятно трябва по-дълго време.
Динята според мен е плод, да :) . Когато добавяш 2 блока плод към основно хранене не оставаш ли гладна? Аз наблягам на зеленчуците за въглехидрати, че са по-голямо количество. Плодове само 1 блок да речем на обяд и за следобедна закуска. И общо за деня се събира една ябълка. За вечеря няма място за плодове като добавя чаша, две вино и салата. Преди лягане най-често мляко и то 2-3 лъжици, защото тогава не ми се яде. И така... :)
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот GODzillata » Вто Сеп 30, 2014 6:28 am

_belladonna_ написа:....Само протеини виждам.....

Допълвам импровизирайки - чаша студен Траминер, нахут, маслини и т.н. :)
Например ето така:
Изображение

3БП - филета от сьомга, които първо мариновах, престояха една нощ в хладилника и на другия ден ги метнах на скарата, запечатвайки соковете и ароматите, стана ммммммммммммм.
2БВ - пасиран нахут с лъжичка кьополу + 1БВ чаша бяло вино
3БМ - малко маслинки и малко зехтинец в нахута.

Баланс - та дрънка! :chef1:
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот _belladonna_ » Вто Сеп 30, 2014 11:54 am

Снимките са вдъхновяващи! Годзи, аз ям по 3 блока на основно хранене, не ти ли е малко това? Мъжете са на повече блокове мисля 13-14. Просто ми стана интересно, знам че си изчислил дневната си нужда от протеини, но моята нужда изчислена идва 10 блока, по калкулатор 11, а първо съм жена, второ съм джобен формат или поне бях :lol: А ти като гледам кантара и стъпалата на него, предполагам си едър мъж, как не си гладен с 3 блока незнам.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот GODzillata » Вто Сеп 30, 2014 4:34 pm

Калкулаторът ми дава 11 блока, понякога ям и 12, но не се чувствам гладен....даже ще опитам да засиля движението, но няма да увеличавам блоковете. :th:
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Italiano » Вто Сеп 30, 2014 4:44 pm

Давай плуване в басейна - сега както е студена водата, ще въртиш яко обиколки, за да се сгрееш!
:lol:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Tony » Вто Сеп 30, 2014 5:13 pm

Italiano написа:Давай плуване в басейна - сега както е студена водата, ще въртиш яко обиколки, за да се сгрееш!
:lol:

:laugh1: :laugh1: :laugh1: Ми тъй си е, дам..
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот GODzillata » Вто Сеп 30, 2014 6:38 pm

:lol: :lol: :lol:

Студена, колко да е студена.... :hm: ....както казва Виктор Суворов - щом не е замръзнала, значи не е студена. ;)

Втори ден в Зоната и вече кило надолу! :smdance:
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Melkat » Вто Сеп 30, 2014 7:51 pm

GODzillata написа:...
Сега вече мисля, че съм в ритъм, че съм си направил дневния коловоз и се започва пак монотонното - ставане, правене на зелен чай, следват изварата, белтъците, шунката, котиджа, овеса, пилешките пържоли, рибата........по натам ще започна и другите зонови ястия, като този път съм си поставил за цел така да карам до края на юни, с тенденция да стигна заветните 100 кг., от които бях на една ръка разстояние......ееееееех, влизах си в старите дънки, можех да се навеждам, да си вдигам краката, усещах се лек, хвърчах по стълбите..........а сега ми е пак чанч, пак не мога да си обуя чорапите и да си вържа връзките, пак ми е тежко....... :( :( :(

Железен си, Годзи :) Имам питанка за зеления чай. Пиеш го сутрин. Не ти ли сервира неприятни изненади, докато си на работа?
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани.
Николо Макиавели
Аватар
Melkat
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот GODzillata » Вто Сеп 30, 2014 8:00 pm

Melkat написа:Имам питанка за зеления чай. Пиеш го сутрин. Не ти ли сервира неприятни изненади, докато си на работа?

В смисъл? Да ми се пикае много или за по-големи нужди питаш? :th:

И за двата варианта - нямам грижи, ставам сутрин, пия чаша вода, разтоварвам в тоалетната, след това закусвам и по време на закуската си пия чая.....след това - никакви проблеми.
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Melkat » Вто Сеп 30, 2014 8:12 pm

Да, за второто питах :) Имам спомен за един зелен чай, пит след доматена салата - разказваше ми играта :laugh1:
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани.
Николо Макиавели
Аватар
Melkat
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Вто Сеп 30, 2014 8:39 pm

Melkat написа:Да, за второто питах :) Имам спомен за един зелен чай, пит след доматена салата - разказваше ми играта :laugh1:
Не ще да е било от чая, а от доматите.... :laugh1: :laugh1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот _belladonna_ » Сря Окт 01, 2014 12:00 pm

GODzillata написа:Калкулаторът ми дава 11 блока, понякога ям и 12, но не се чувствам гладен....даже ще опитам да засиля движението, но няма да увеличавам блоковете. :th:

Като увеличиш движението, вземи си преизчисли блоковете поне информативно да знаеш. Струва ми, се че не е добре да приемаш по-малко. Нали не искаш отслабването да става за сметка на мускулна маса? Аз миналата година имах 2 месеца застой в кг. По съвет от форума вдигнах блоковете с 1 и нещата тръгнаха. Това май и в книгата го бях срещала.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната