Хрониките на GODzill@t@

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хрониките на GODzill@t@

Мнениеот Tatyana » Съб Сеп 20, 2014 1:32 pm

GODzillata написа:Надолу с 6, ама бях надолу с 14. :shy: :(

К'во стана, че така ги качих... :doNotKnow: ......'баси......тия дни започвам яко Зона........трябват ми няколко дни да влезна в коловоза. :oh:

Споко, знаеш, че Зоната действа и пак ще ги свалиш :yess:.
А виличките с басейна отпред изглеждат фантастично и често ще се връщам към горните снимки като стане студено след някой и друг месец :umbrela: :coldhat:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Зоната

Мнениеот GODzillata » Чет Сеп 25, 2014 6:46 pm

Ей, ако някой иска малко люто, че да му дойде апетита... :mrgreen: ....свиркайте, че имам от това:
Изображение

Няма да се пУашите, хич не е люто до болка: :laugh1:
Изображение
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Маня » Чет Сеп 25, 2014 6:53 pm

Леле, чак с ръкавички да се пипа :laugh1:Че и маска да се ползва :laugh1: Хич не е люто, ама хич... Но мен не можеш ме уплаши...
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот GODzillata » Чет Сеп 25, 2014 7:11 pm

Manya написа:... Но мен не можеш ме уплаши...

Пусни ми телефона си и имена на лс и ще ти пратя по една от вид по куриер за моя сметка, а пък после ще разказваш..........ако можеш де. :mrgreen:
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Tonkata » Чет Сеп 25, 2014 10:07 pm

Годзи,
това лекарство за какво го взимаш? Само за апетит ли, или има и друго предназначение ? :laugh:
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот GODzillata » Пон Сеп 29, 2014 7:59 am

29.09.2014 - 3 месеца извън Зоната = +10 кг.!!! Ужас!!!!!!!!!! :о

От днес започнах отново стриктна Зона при следните килограми:

Изображение
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот _belladonna_ » Пон Сеп 29, 2014 12:01 pm

Годзи, аз за 4 месеца съм с 10 кг отгоре и незнам...От 55 в момента 65кг.Такава демотивация ме гони, че незнам как ще се почва Зоната. Уж лятото само на плодове и салати предимно карах и ей ме на... :shy: Сладоледа няма да го казвам :laugh: Между другото, така като те чета, намирам доста сходни неща със моя начин на живот. Може би затова резултатите ни са такива. :) Но за разлика от теб, аз не мога да се взема в ръце все още. Затова пиша тук. Очаквам нахъсване.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот Маня » Пон Сеп 29, 2014 12:19 pm

Абе хора, как ги правите тия неща... Не сте ли изпитали приятното чувство на енергия и лекота, когато се храните според Зоната, та си давате такива почивки... И то преди да постигнете желаните резултати... Явно не, просто и преди сте били около, а не в Зоната... Оставете килограмите, помислете за здравето си... Само да споделя - при мен изчезнаха толкова болежки, че просто не мога да се позная. Първо свалих космодиска и махнах магнитните наколенки, след 5 месеца в Зоната спрях и хапчетата за кръвно, защото почна да пада много, а оттогава си го поддържам 120-130 горна граница, и без да събирам границите, като преди това. Престанаха да се чупят ноктите ми. Започнах да качвам 5-те етажа до офиса на един дъх... Килограмите бавно бавно вървят надолу... Изчезна депресията, която ме мореше години след загубата на мама... Имам желание да танцувам, да пея, да тичам ...

Вземете се в ръце, Зоната преражда човека! Дори да е "на око" в даден момент, пак се получават нещата.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот _belladonna_ » Пон Сеп 29, 2014 12:45 pm

Manya , аз и друг път съм писала, че така описваните лекота и енергия чак толкова не съм изпитвала. В смисъл чак да полетя не ми се искало иначе тонуса определено се повишава и при мен. Най -много ме измъчват тези мерки и теглилки непрекъснато. И наистина недоумявам защо не се чувствам така еуфорично, след като тегля всяка порция, всеки път.Т.е. сещам се за една причина- уикендите нарушавам. Излизания, гости...Но това става вече като започне да ми омръзва. В началото съм доста по-стриктна. Затова в началото започвам с желание и след 5-6 месеца зарязвам всичко. На два пъти свалих единия път 8 кг, следващия 5. Сега ми предстои за 3-ти път. Надявам се :)
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот Маня » Пон Сеп 29, 2014 1:05 pm

Да, има момент, в който на човек му идва да се откаже, меренето до грам тежи. Носенето на кутийки на работа също не е много приятно. Но пък къде къде е по-вкусно онова, което си сготвя у дома пред онова, което мога да си купя от околните заведения за хранене. А и се свиква, някои продукти дори не ги меря, вече знам колко лъжици, чаши, бройки ми образуват блоковете. Човек не трябва да се отказва на средата на пътя... За някои този период е по-дълъг, за други по-кратък до достигането на "заветните мерки". Зависи от физическо натоварване, общо състояние на организма преди Зоната, съпъстващи заболявания... Но е грехота да постигнеш нещо и с лека ръка да го захвърлиш, просто защото в един момент пресмятането на порциите ти е дошло в повече... Дори на око да си определиш порциите 40:30:30 (В : П : М) пак има резултат... дори и когато си в заведение или на гости... Просто на другия ден отново си мериш и резултатът идва... Прочетете дневника на Гого, на Годзи, на Таня... те са истинско вдъхновение за следване на Зоната...
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот _belladonna_ » Пон Сеп 29, 2014 1:52 pm

Носенето на кутии също ми е проблем, защото в офиса не се яде по принцип. Но както и да е ...намирам начин. Като цяло омръзва ми, защото се получава така, че денят ми се върти около това какво и колко да ям, а това не го приемам за нормално :) Изобщо зоната ми е доста налудничав начин на хранене, който обаче дава резултати. Накратко казано. И се възхищавам на всички, които го правят години.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Варна
Жена

Мнениеот gogo » Пон Сеп 29, 2014 2:57 pm

_belladonna_, опитай се да гледаш на храната повече като на протеини, въглехидрати и мазнини, които ти трябват да поддържаш стоенето в Зоната. Тогава, може би по-лесно ще възприемаш и меренето, пък и ще си определиш един не толкова голям кръг от протеини, въглехидрати и мазнини с които да се храниш. ;)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Tonkata » Пон Сеп 29, 2014 4:23 pm

_belladonna_ написа:Носенето на кутии също ми е проблем, защото в офиса не се яде по принцип. Но както и да е ...намирам начин. Като цяло омръзва ми, защото се получава така, че денят ми се върти около това какво и колко да ям, а това не го приемам за нормално :) Изобщо зоната ми е доста налудничав начин на хранене, който обаче дава резултати. Накратко казано. И се възхищавам на всички, които го правят години.

Привет и от мен ! :Hello:
_belladonna_, голямата крачка си я направила - запознала си се с принципите и си усетила ефекта при това на два пъти.Втората крачка я правиш сега, като искаш помощ, а ти си го кръстила "нахъсване". Не знам да има по-голямо нахъсване от факта, че ще се чувстваш по-красива, по-елегантна, с значително по-голямо самочувствие и самоуважение и към всичко каквото посегнеш ще се случва по-леко защото повярвай ми и хъса с който ще го правиш ще е много по-голям.
Доколкото схващам твоят проблем не е в това, че "зоната е доста налудничав начин на хранене, който обаче дава резултати.", а това че ти липсва самодисциплина, донякъде и самоуважение. Сега е моментът да докажеш преди всичко на себе си, че можеш когато ти пожелаеш да докараш нещата до резултат който ти желаеш ! :)
Исрено ти желая кураж да започнеш за трети път да правиш нещо за себе си, така че да се чувстваш удовлетворена от постигнатото, пък ако това е Зоната с удоволствие ще помагам. :yess:
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот GODzillata » Пон Сеп 29, 2014 4:24 pm

Много ме е яд на мен си, че успешно свалените килограми ги загърбих с лека ръка, пускайки се по течението на чревоугодничеството, знаейки обаче, че спасителен пояс има и това е именно Зоната!

Готвенето и меренето........мдааа....има момент, в който наистина ти писва и почваш да си мечтаеш за зонов ресторант, за зонов домашен готвач-робот и други такива благинки.......аз бих ял нон-стоп зонирана храна, само да имаше кой да ми я приготвя де :lol: ........мислех си, че лятото ще сваля ударно килограми - смятах да тичам на стадиона, да плувам, да ям яко зеленчуци и плодове........ама - дръжки! :shy:

Сега вече мисля, че съм в ритъм, че съм си направил дневния коловоз и се започва пак монотонното - ставане, правене на зелен чай, следват изварата, белтъците, шунката, котиджа, овеса, пилешките пържоли, рибата........по натам ще започна и другите зонови ястия, като този път съм си поставил за цел така да карам до края на юни, с тенденция да стигна заветните 100 кг., от които бях на една ръка разстояние......ееееееех, влизах си в старите дънки, можех да се навеждам, да си вдигам краката, усещах се лек, хвърчах по стълбите..........а сега ми е пак чанч, пак не мога да си обуя чорапите и да си вържа връзките, пак ми е тежко....... :( :( :(
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Tonkata » Пон Сеп 29, 2014 4:32 pm

GODzillata написа: ...........Сега вече мисля, че съм в ритъм, че съм си направил дневния коловоз и се започва пак монотонното - ставане, правене на зелен чай, следват изварата, белтъците...... :( :( :(

Годзи,
казана дума хвърлен камък ! :yess:
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот Italiano » Пон Сеп 29, 2014 4:36 pm

GODzillata написа:
Manya написа:... Но мен не можеш ме уплаши...

Пусни ми телефона си и имена на лс и ще ти пратя по една от вид по куриер за моя сметка, а пък после ще разказваш..........ако можеш де. :mrgreen:

Ръкавицата е хвърлена!
:)
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната