Ако не знаете, опитайте!
Нямате чушкопек, нямате скара, нямате двор, не ви се включва фурна за 5 чушки, не искате да си мърсите котлона. Има решение, стига да имате грил-тиган.
Бочвате чушките някъде с клечка за зъби (за да не се пръснат). Загрявате грил-тигана и въртите чушките върху него като пържолки
. Увивате в хартия (домакинска или вестник) и после в найлоновото пликчето, в което са ви ги продали (и за което сте платили
- после пак може да го ползвате за боклука
). Оставяте ги да се задушат и поизстинат. Обелете и... ползвайте по предназначение.
Става със зелени, червени и всякакъв вид люти чушки.
Днес експериментирах (след съвет от приятел) и съм страшно доволна. Чушката остана твърдичка, като печена в чушкопек или на жарава.