Здравето в Зоната

Дискусии свързани със здравето - съвети и начини за постигане на по-добро здраве.

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Здравето в Зоната

Мнениеот venci68 » Съб Юни 14, 2014 8:54 am

Здравейте, четох че някои имат проблеми със ставите. Преди около три години започнаха да ме болят пръстите на ръцете, сутрин след събуждане. Болката беше, все едно са ме удряли по ръцете. Ходих при личната лекарка, която ми изписваше някакво лекарство и казваше, пий го няколко дена и ми се обади. Така ми изписа сигурно пет различни лекарства, без да имам подобрение. Да уточня само, че болката беше сутрин, докато раздвижа пръстите. Ходихме с жената на почивка в Павел баня. Там водата е за ставни заболявания. Не знам дали е от минералните бани, но болката постепенно отмина.
Аватар
venci68
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Зоната

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот petia » Чет Юни 19, 2014 4:12 pm

Здравейте! Получих кръговиден косопад /- окапване на косата на кръгове/ големи колкото нокътя на малешката.Три петна са най отгоре на пътя на косата. Някои да е имал същият проблем..и знаете ли с какво да се мажа да се скрият по бързо. Ужасно е просто.
Аватар
petia
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот HippoDel » Чет Юни 19, 2014 4:32 pm

Отиди на лекар, недей да експериментираш!
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот tanita68 » Чет Юни 19, 2014 6:05 pm

Най-добре е наистина да отидеш на лекар. Иначе съм чувала за различни рецепти - да се маже с чесън, с хининова вода. Аз даже преди време правих маска на косата с телешки костен мозък. Уловката е, че трябва да е пресен и да не е замразяван. Страшно мазно се получава, после на пода в банята можеш да тренираш фигурно пързаляне без лед :lol: . Иначе косата ми в продължение на една година беше страхотна, но не съм сигурна дали се дължеше на маската или на бременността. Тук попаднах на един катранен шампоан и откакто го ползвам съм много доволна, но не съм виждала да се продава на друго място.
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот Kristal » Чет Юни 19, 2014 6:49 pm

petia написа:Здравейте! Получих кръговиден косопад /- окапване на косата на кръгове/ големи колкото нокътя на малешката.Три петна са най отгоре на пътя на косата. Някои да е имал същият проблем..и знаете ли с какво да се мажа да се скрият по бързо. Ужасно е просто.

Това е косопас, преди старите бръснари мажеха с едно мазило в което имаше мравчена киселина, доколкото знам и се лекуваха сравнително бързо. Сега вече почти няма такива бръснари, лекарите го водят алопеция но не могат да го лекуват. Ако имаш птици, кокошки, папагали или други домашни любимци, причината най-вероятно е оттам. Не знам от кой град си, питай някоя фризьорка с по-дълъг стаж дали познава някой, който приготвя такова мазило.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Pipilota » Нед Юни 22, 2014 3:02 am

Спомням си, че една позната имаше същия проблем, и мажеше местата с чесън. Пробвай, не мисля, че ще ти навреди. Това беше преди много години, и не мога да си спомня подробности, но знам че се оправи.
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот petia » Нед Юни 22, 2014 7:44 am

Благодаря на всички за съветите.На лекар не съм ходила.Писнало ми е от болници. Мравчена киселина няма как да намеря.Никой не е чувал за такава.Да, домашен любимец имам - персийка , но не мисля че е от нея с нас е вече 4 години, преди това съм имала пак котета и не съм имала проблеми.Ще се намажа с чесън, дано помогне.
Аватар
petia
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Kristal » Нед Юни 22, 2014 9:05 am

petia написа:Благодаря на всички за съветите.На лекар не съм ходила.Писнало ми е от болници. Мравчена киселина няма как да намеря.Никой не е чувал за такава.Да, домашен любимец имам - персийка , но не мисля че е от нея с нас е вече 4 години, преди това съм имала пак котета и не съм имала проблеми.Ще се намажа с чесън, дано помогне.

И да намериш мравчена киселина, няма как да се намажеш с нея, рецептата за мазилото я знаят само някои стари бръснари.Тази киселина се съдържа в някои билки. Правят се много силни отвари против косопад от кукуряк, чемерика, корени от репей и още някои билки, които се варят с оцет, но тази отвара е доста отровна и трябва да се внимава някой да не я помисли за чай и да я изпие. И аз имах такъв проблем като дете, причината беше, че постоянно играех с улични котки и с пилета и кокошки - по цял ден ги разнасях. След дълго време обикаляне по доктори, най-накрая ме излекува един бръснар, намаза ме веднъж и край. Добра идея е да се направи микробиологично изследване на скалпа и ако може да се намери специалист който разполага с микрокамера за трихологичен анализ, поне да си сигурна, че проблема не е от микроорганизми. Ако няма гъбички и бактерии, то тогава вероятно ще кажат че е от стрес или автоимунно заболяване. Котките могат също да хванат подобно заболяване - причинителят се донася отвън с обувките колкото и да се почиства, затова даже и вкъщи, котките се обезпаразитяват периодично.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот petia » Нед Юни 22, 2014 12:28 pm

Ползвала съм екстракт от чемерика, но ефект не е имало.Да, при специалистите при които съм ходила , а аз съм обиколила почти всички ендокринолози в града никой не се справи с проблема, да казаха ми че е от стрес или от щитовидната, но да се радвам че ми расте все още коса.Ходила съм на кожен и ми изписаха много скъп тогава лосион за мазане , но и от него нямаше ефект.Казаха ми че е алопеция и това е. Започвам да се чудя да не е нещо от хормоните. Аз нали пия еутирокс все още, и се чудя да го спра ли . Започнах да го пия от октомври 2012 г. първо ендокринолога ми каза да пия по 1 таб. от 100 и аз изпаднах в ужас и при въпроса ми не се ли започва с най ниската доза ми го намали на 50 .Два месеца се чувствах много добре, Нямах умора, отоците поспаднаха малко , но цикалът ми започна да закъснавя с по 90 дни, 65 дни и аз си го намалих на 25 преди два месеца .Казах на ендокринолога за проблема с цикъла и че съм го намалила и той каза да го пия така и че това е от хормоните и ще е така.Хормоните ми бяха ту в едната ту в другата граница. Следя си хормоните от 2000 година от тогава до 2012 г бяха в норма и проблеми с цикъла преди да започна еутирокса не съм имала никога.Има ли някой които е спрял етирокса откакто е в Зоната?
Аватар
petia
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Tony » Нед Юни 22, 2014 1:11 pm

Не помня тук ли четох за нисък хемоглобин, но ми попадна информация по този въпрос и я споделям, ако е от полза: https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот HippoDel » Вто Юли 22, 2014 5:17 pm

Много интересна статия. Явно вече и други доктори, освен Бари Сиърс, осъзнават грешките на сърдечно-съдовите лекари. http://www.burgasnovinite.bg/Doktor-razkaza-za-istinskite-prichini-za-sardechno-sadovite.html
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот Tonkata » Съб Авг 30, 2014 3:35 pm

Здравейте !
Обръщам се към вас със следния въпрос - Някой ползвал ли е настойка от черен бъз и захар или мед за засилване на имунната система ?
Интересувам се, защото дъщеря ми доста често боледува -кога настинка, кога ангина или грип и като бонус към това и гъбични инфекции. Посъветваха ме сега да направя тази настойка и от началото на октомври да пие всеки ден по 1 супена лъжица.
Ще съм ви благодарна, ако имате опит и споделите. :)
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот gogo » Съб Авг 30, 2014 6:03 pm

Toni написа:Здравейте !
Обръщам се към вас със следния въпрос - Някой ползвал ли е настойка от черен бъз и захар или мед за засилване на имунната система ?
Интересувам се, защото дъщеря ми доста често боледува -кога настинка, кога ангина или грип и като бонус към това и гъбични инфекции. Посъветваха ме сега да направя тази настойка и от началото на октомври да пие всеки ден по 1 супена лъжица.
Ще съм ви благодарна, ако имате опит и споделите. :)

Тони, не сме ползвали. Обаче синът ми, който е на 8 години, откакто пие рибено масло няма отсъствие от училище(да не ме чуе дяволът ;) ). :)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Italiano » Съб Авг 30, 2014 11:14 pm

Тони, ваксинирали ли сте детето?
Защото аз от лични наблюдения се убедих, че ваксините съсипват имунитета.
Така или иначе най-добре е да минете през хомеопат (пак от лични наблюдения). Ама истински.
Щото бъз, мед и т.н. могат да ви решат проблемите само временно.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Tonkata » Нед Авг 31, 2014 9:53 am

Italiano написа:Тони, ваксинирали ли сте детето?
Защото аз от лични наблюдения се убедих, че ваксините съсипват имунитета.
Така или иначе най-добре е да минете през хомеопат (пак от лични наблюдения). Ама истински.
Щото бъз, мед и т.н. могат да ви решат проблемите само временно.

Благодаря ви Гого и Ити! :pray:
Ити, много ще съм ти благодарна ако имаш координати на добър хомеопат да ми ги изпратиш /на лични, за да не обидим някой/. :)
Внимавай какво си пожелаваш !
Аватар
Tonkata
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София
Жена

Мнениеот tanita68 » Нед Авг 31, 2014 9:21 pm

Тони преди време ползвах сироп от бъз и захар(сурово приготвен) за засилване на имунитета при децата ми, сега го препоръчах на дъщерята за нейните две мадами, че много често боледуват. И аз съм го пила преди години, но честно казано ползата не беше много голяма. Виж при мъжа на сестра ми имаше ефект този сироп. Явно си зависи донякъде и от човека и от общото му състояние.
А това за ваксините, особено противогрипните дето като наближи есента и започват да ги рекламират си е точно така - сестра ми една година ваксинира децата си и цяла зима боледуваха. От тогава не е ползвала ваксини и са по-добре.
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Здраве