Здравейте. Дойде време да ви се представя и аз – щото се омотах и не мога да се справя с едни изчисления. Не съм писала досега, защото нямаше смисъл – в сайта ви има огромна и предостатъчна информация за човек, който се интересува от Зоната. Тук е мястото да изкажа огромната си благодарност на Пипилота и всички вас, които пишете тук, обяснявате и помагате. Съвсем накратко – имам здравословни проблеми, много излишни килограми и когато открих книгата на Бари Спиърс, с удивление установих, че някой много, много отдавна е намерил и показал начина да си здрав и пълноценен в живота си. Късно открих Зоната, но все пак я открих, това е важното. В нея съм от около месец и половина – по-скоро около нея съм, де
, но се надявам с ваша помощ да се настаня трайно в нея.
Та искам да ви помоля да пресметнете заради мен два продукта, които бих искала да похапвам, зонувайки. Ходя на работа и мъкна едни кутии и кутийки... и всеки ден се чудя как по-лесно да се справям с правилните менюта. Спазвам всичко по таблицата, понякога ям продукти и от оранжевата, и от червената зона – гледам да е по-рядко – обаче като засмятах солените гевречета и говеждото печено, дето си ги купувам, и май се обърках. Затова сега ви занимавам с моите притеснения.
Солените гевречета ги ползвам понякога вместо хляб. Хем имат дълга трайност, хем са удобни за носене – не сея трохи навсякъде с тях – хем са вкусни, хем ми помагат с похапването на въглехидратите. Сега ще ви напиша състава им.
Солени пълнозърнести гевречета „Тарали”
Състав: пълнозърнесто брашно тип „Грахам”, зехтин, бяло вино, сол.
Съдържание в 100 г продукт:
Протеини – 9%
Въглехидрати – 67%
Мазнини – 18%
Фибри – 4%
Сол – 2%=
Когато аз ги смятах, получих около 13,5 г за 1 БВ и ми се струваше, че това е нормално.
Обаче като почнах да смятам следващия продукт – въпросното говеждо печено, получих някакви невъзможни стойности и тогава се усъмних и в резултата ми и за гевречетата.
Та ето го и говеждото.
На него пише само това:
Говеждо месо 85 %, вода, натурални аромати, сол, консервант.
И като го пресметнах по формулата, излезе, че от него мога да ям по 8 г за 1 БП, което ми се струва невъзможно. Най-малкото количество за чисти протеини е 28 г за блок, а тук изведнъж – 8 г. Явно нещо много основно бъркам.
Затова молбата ми е – помагайте. Вижте какви стойности ще получите вие, а аз пак ще се опитвам да разбера къде бъркам.
Поздрави от сърце
.