Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Manya написа:Отговорът за сардината не закъсня - 7 г в 1 унция, или 28 г. Линкът, който пратиха като източник е ползаният от всички http://nutritiondata.self.com/, който пък се базира на http://ndb.nal.usda.gov/ndb/search/list. Но се отнася за атлантическа сардина консервирана в олио, оцедени късове с кости. Тихоокеанската сардина, консервирана по същия начин е по-бедна на протеин и съответно от нея могат да се приемат 34 г следвайки формулите. (Данни за сурова сардина няма. А и предлага ли се тя изобщо - това да кажат рибоядите )
Всъщност в Зоната ползват официалната информация за съдържанието на различните вещества в хранителните продукти - това е заключението ми от поредния и предишните отговори, които получих. Така че, справки с двете бази данни, които са идентични, и повторени в ББ, или етикетите (които май и те ползват тези източници) - ако държите да сте свръх прецизни при меренето в микрони на протеини, въглехидрати и мазнини.
marianapanova написа:Здравейте някой знае ли колко гр е блок домати в буркан-домашно приготвени и доматен сок и райска ябълка?
baci написа:Здравейте!
Блок печена тиква, колко грама е?
Благодаря!
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта