Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
qgodka8 написа:Ами да ви попитам бяло филе от риба мога ли да ям защото не го видях в таблицата на Бари а той смята че робата е много полезна и другото за салата айсберг мога ли да я ям. Благодаря предварително!
Mariela_berry написа:Здравейте и от мен с радост искам да съобщя,че реших да се присъединя към Вас!
Прочетох доста статии, свързани със "Зоната" и самата книга и все пак имам няколко въпроса
Също така четох и във форума,но ще ми отнеме доста време да прочета всичко,затова реших да си задам въпросчетата с надежда някой да ми отговори
1-во От калкулатора за протеиновите блокове изчислих,че имам нужда от 10 протеинови блока на ден, това означава,че към всеки от тях трябва да прибавя по 1БВ +1БМ, т.е.10БП+ 10БВ и 10БМ за целия ден,или се бъркам?!
2-ро Тези таблици с основните блокове ще важат ли също и за храната в Америка (тук съм за около 2месеца) или трябва да използвам таблиците на Бари Сиърс?
3-то Как най-добре могат да бъдат разпределени моите 10 БП за през целия ден,така че да не излизам от "Зоната"
4-то Как мога по етикет-а да си изчисля колко БП,БВ,БМ съдържа нещо от магазина? Понеже четох една статия тук "Шерлок Зонс" и пишеше,че от етикета можеш да си изчислиш кое колко съдържа?
5-то В таблицата с основните блокове има оцветени в червен цвят всички неблагоприятни протеини,въглехидрати и мазнини,това означава,че може да се комбинират в минимално количество,показано в таблицата или изобщо трябва да ги забравим,че съществуват?
Много благодаря за вниманието и ще бъда щастлива,ако някой може да ми помогне
qgodka8 написа:Вчера случайно се обърках и вместо 2 блока протеини изядох 3блока и реших че е по добре да хапна и от другите по 3. За напред ако се случи пак така какво ще е най добре да направя. Другото което исках да ви попитам е например имам пъстърва(печена без мазнина във фурната) и телешка кайма(печена на скара пак без мазнина) обаче пъстървата не ми достига на грамаж за 1 блок(например е 20 гр)мога ли да донадя до 42гр с телешкото и да го сметна за 1блок.
gogo написа:Мариела, добре дошла в Зоната. Танита добре е отговорила на въпросите ти. Само искам да добавя по последния въпрос. Храненето в Зоната кара тялото да се пренастрои хормонално, така че основен източник на енергия да му бъдат натрупаните мазнини. За да стане това по-бързо и лесно е необходимо първите, аз бих казал, 3-4 месеца стриктно да се придържаш към зелените храни. При мен поне това даде отлични резултати. Що се отнася до таблицата с хранителните блокове, то има някои тънкости в зависимост от това къде се намираш - в БГ или щатите. Например с киселото мляко. Успех.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта