Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Щом имаш фризер ,замразявай любимите си зеленчуци :тиквички на кубчета ,зелен фасул ,сурови чушки ,бамя и ето гювеча е готов .Можеш и да комбинираш всякак тия продукти.За лютеница бях чела=40 гр.за 1БВ Аз мисля ,че освен печени чушки и домати ,можеш да добавиш и печен патладжан. Това е което се сещам .Другото Маня е писалаmahona написа: Подскажете ми какво да прибирам от сезонните зеленчуци къде в буркан...къде във фризер
Не е необходимо отделно да си приготвяш доматите .Маня ти е писала точно -240мл за 1БВ.Или ,правиш си консерва домати и след това си мериш 1 чаша-250мл и си зонова.mahona написа:...ще слагам пакетчета във фризера със сезонни зеленчуци,а като дойде време за домати ще си зонирам моите отделно от тия на фамилията и готово.
mahona написа:В нас домати за зимнина се приготвя винаги само обелено и цяло в буркани.Затова ще се наложи да правя отделно смляно за себе си.
mahona написа:В нас домати за зимнина се приготвя винаги само обелено и цяло в буркани.Затова ще се наложи да правя отделно смляно за себе си.
О.тая салата и на нас ни е любима , но разнобразяваме лука с праз лукGuliver написа:Има една зимна салата също много я харчим но до сега не съм и смятал блоковете но сега вижте какво се получи:
Домати консерва - аз използвам 1 буркан 800мл.(домашно приготвени) предполагам около 3БВ
1 глава сух лук нарязан на ситно - 130гр 1БВ
224гр. сирене (натрошава се) 4БП
12 бр маслини или зехтин или смесено но с мярка 4БМ
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта