О, че може ли без подправки
? Дори бонбонките на Кари съм модифицирала с добавка на протеин и подправки - чили, мента, кориандър, кардабон, канела, джинджифил - стават невероятно приятни за следобедна закуска бонбончета, удобни за носене. Правя ги всеки 9 дни. Понякога заменям част от ядките с бадемово, кайсиево, гроздово или сусамово масло.
В моята кухня подправките винаги са били желан гост. И не се пропускат дори в странни на пръв поглед комбинации. Изварата забъркана с малко чили, куркума и зехтин става супер допълнение към домат или чушка.
Млечно (извара,котидж,кисело мляко) - овесено(в последно време само накисната комбинация от овес и ечемик, дори оставени леко да покълнат) - плодовата (череши, кайсии, ябълка, праскова, боровинки, малини, вишни - поне сега има всякакви вкусни пловоде, за зимата ще му мисля) сутрешна закуска винаги е "обогатена" с аромата на канела, джинджифил или мента.
Да не говорим за месата - не бих могла да ги преглътна, ако предварително не са били мариновани с подправки.
Всъщност има толкова много възможности човек да си приготви храната съвсем по Зоната. Аз лично не изпитвам никакъв проблем да си съставя менюто. Отварям хладилника и... винаги има какво да се комбинира. И винаги в зелената зона (като изключим фурмите в бонбонките).
Късната закуска продължава да е чаша кисело мляко Верея 0,1% (с добавка понакога на 1/4 ч.л. маки бери и стевия ) и ядки.
В Зоната човек може да прояви вкуса си към готвене, всичко е въпрос на фантазия и желание. Толкова невероятно вкусни комбинации могат да се измислят и да не се чувстваш, че си "на диета". Всъщност отдавна не възприемам Зоната като диета за отслабване. Това си е супер начин на хранене. И при всяко отклонение усещам дисконфорт. Не, не ми е нито гадно, нито гузно, че слизам от колелото понякога, но определено организмът се чувства по-добре в Зоната, отколкото извън нея.