О, моята рецепта породила питанки
, но ме извинете за късното включване, че 4 дни бях извън цивилизацията . Върнах се адски изморена, но пък много " заредена"
tanita68 , захарта не е от чак такава необходимост - може и без нея, защото както казваш ти нямаме мая. Според мен просто "пречупва" вкуса. Може би съм я включила като съм се водила по основната рецепта
По принцип на всички тестени изделия е добре да присъства и захар и сол за по-добър вкус. Но, който гледа да е супер стриктен може спокойно да я прескочи.
Hippo, химически не мога да обясня защо содата се гаси в оцет или кисело мляко, както е в някои рецепти. Но от личен опит мога да кажа, че нещата не се получават по един и същи начин с изгасена и с неизгасена сода . Явно, за да се задейства и да подейства като набухвател й трябва киселина. Също мога да кажа, че там където има повече яйца и се сложи неизгасена сода самото тесто става по- тъмно (това също от личен опит). НО винаги содата може да се замени с бакпулвер и да се пропусне содата.
И така отчета ми за 4-те дена извън цивилазацията - хранене на око с повече набавяне на В от алкохол
Зарадвах се, че кантара одобрява това хранене и показва, че свалените преди това 1,5 кг са все още такива.