Хрониките на GODzill@t@

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хрониките на GODzill@t@

Мнениеот Tatyana » Пет Юни 13, 2014 11:57 pm

Хипо, аз имам теория защо си го причинява, но ще изчакам той да ни каже какво мисли по въпроса ;)
Хайде Годзи, моля те, сподели с нас защо го правиш?
Иначе поздравления за амбицията и успех в превземането на втората височина. Пожелавам да е скоро, защото знам, че можеш, ако го поискаш :yess:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Зоната

Мнениеот GODzillata » Съб Юни 14, 2014 1:47 pm

Благодаря, Танче и Хипо! :pray:

Танче, какво да ти кажа....по принцип си се зонирам, ето снощи направих рулото от тиквички с основа твоята рецепта:
Скрит текст:
Tatyana написа:Ето продуктите, които аз използвах.
6 яйца – 6 БП
720 г тиквички – 3 БВ
114 г овесени трици – 6 БВ (19 г за блок по етикет)
42 г овесено брашно – 3 БВ
224 г извара + котидж – 4 БП
56 г сирене – 2 БП
1 ч.л. Гхи – 3 БМ
27 маслини – 9 БМ
1 ч.л. бакпулвер, сол, копър, черен пипер
Първо разбих яйцата, после добавих изстисканите с ръка тиквички, брашното, триците, 1 ч.л. Гхи и подправките. Оставих малко да понабъбнат триците, добавих бакпулвера и изпекох. После завих както в рецептата е описано с кърпа (заедно с хартията) и като поизстина хартията без проблем се отлепи. После намазах с плънката и нарязаните маслинки и пак навих на руло.

Ето как ми се получи:
Изображение

За закуска пак си бях в Зоната - 3Б - омлетче върху подложка от хамерикански овес и извара:
Изображение

Но пък сега на обяд, съзрях в хладилника едни пушени сръбски наденички и си хапнах няколко, балансирай ги доколкото е възможно..........., снощи пък сдавих една плескавица.....няколко пъти :shy: .......с пухкава бяла питка........после хапнах няколко големи лъжици течен шоколад, който с кеф ми се плъзна към гърлото.........та най-вероятно от време на време съгрешавам, защото съм ненаситна ламя, чревоугодник, който въпреки че знае какво причинява на организма си, се поддава лесно на изкушенията.......чаветата вкъщи нагло набиват сладки работи пред мен - морени, сладолед, мекички и т.н., и всичко това ме отклонява от правия път понякога.

Мисля, че ако нямам изкушения пред очите си, тогава бих бил стриктен...... :th: ......другото, което също ме подхлъзва е, че знаейки силата на Зоната, си казвам, че няма нищо да ми стане от този един път, през който ще хапна нещо незоново - нали пък само след няколко часа пак ще се зонирам?!.........е, да, ама пък не става така, установил съм,че ми трябва поне седмица стриктно зониране, за да постигна нирвана.

Срам ме е от себе си :shy: и в момента се надъхвам от понеделник :mrgreen: да се хвана в ръце сериозно и да си поставя за цел до края на месеца да достигна втората си височина, от която ме делят 5 килограма.
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Gazilot » Съб Юни 14, 2014 2:07 pm

GODzillata написа:от понеделник

Аlarm! Alarm! Most used word has been detected!!!
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот TheCatCharli » Съб Юни 14, 2014 3:26 pm

Доста си угаждаш, Годзи. Макар и зоново. С тия вкусотии си винаги на ръба на прегрешението, чисто психологически. Поне на мен така ми действат. Почвам да се изкушавам от разни благинки. Карай я по-спартански за известно време. После и малкото разнообразие ще ти се струва райско.
Аватар
TheCatCharli
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Tatyana » Съб Юни 14, 2014 5:57 pm

От срам и чувство на вина няма голям смисъл, защото си тормозиш и душата, освен другото, което причиняваш на тялото си с храната ;). А това "от понеделник" го забрави - знаеш, че не става така :notagree:. Започваш веднага, а не "от понеделник", "от 1-ви януари" и др. подобни обещания, които всички си даваме само, за да се залъгваме, че правим нещо...
GODzillata написа: си казвам, че няма нищо да ми стане от този един път, през който ще хапна нещо незоново

Е, точно ти ли го пишеш това като бивш пушач? Знаеш, че повечето хора (заклети пушачи имам предвид) ги отказват от раз, а не си дръпват един-два фаса дневно, защото няма излизане от този омагьосан кръг. Та като човек, отказал цигарите, само не казвай, че нямаш воля и затова се отдаваш на изкушенията...
По-скоро ти липсва силна мотивация (за разлика от тази, която си имал за цигарите) и най-вече себе си залъгваш, че просто си "ненаситна ламя, чревоугодник" и т.н. Ти избираш какъв да бъдеш :)
Според мен целта ти не трябва да е втората, третата и n-тата височина за превземане (т.е. кг), а да си върнеш здравето и най-вече усещането, че можеш да контролираш себе си. Сигурно си спомняш ОНОВА усещане, когато си спрял цигарите и си осъзнал, че те не са по-силни от теб? Сигурна съм, че си бил удовлетворен най-вече от това чувство за контрол и от победата над себе си.
Вече си минал по този път с тях, затова съм сигурна, че можеш да го постигнеш и с храната. Само спри да се залъгваш и да си търсиш оправдания (в чаветата, изкушенията в хладилника и т.н.) :bigsm1:. Успех от мен :bigsm18:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот Karrita » Съб Юни 14, 2014 6:06 pm

GODzillata написа:....та най-вероятно от време на време съгрешавам

Това при тебе звучи така " Съгрешавам по всяко време"... :)
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот GODzillata » Съб Юни 14, 2014 8:56 pm

Тенк ю, пийпъл, за подкрепата, разясненията и надъхването! :pray:

The Zone is strong with you, I see - както би рекъл мастър Йода :) - почвам да спазвам всичко както трябва и няма да спра, докато не се зонирам и в мозъка на костите, докато кантарът не покаже двуцифрено число......и така, до края на света.... :yess:

Ето ме сега:
Изображение

...да видим след 2 седмици... :th:
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот GODzillata » Пон Юни 16, 2014 4:47 pm

След като яйцето бе реабилитирано, Зонирането продължава с пълна пара - омлетче 3Б: :chef1:
Изображение

Обяд тип "Манджа с грозде" - овес, риба, маслини, домати, чушки - всичко балансирано до милиграм: :but:
Изображение

Взех си киноа.......'баси цифроманията е! :о 250 гр. за 8 кинта и нещо! :oh: Поне да беше зелена... :hm:
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот GODzillata » Вто Юни 17, 2014 11:53 am

И пак омлетче с телешки суджук и котидж:
Изображение
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот mahona » Вто Юни 17, 2014 12:14 pm

Здравейте!От днес започвам да се зонирам и четейки дневниците ви цяла нощ ..сутринта започнах,но имам идин проблем..имам нужда да си направя дневник и да се консултирам с вас..моля да ми помогнете да го направя,защото не откривам как се птваря дневник.Благодаря ...и дори не знам къде да очаквам отговорите ви :lol: ..Надявам се тук..прощавай Годзи ,че ползвам дневника ти за спам..скоро надявам се ще си пишем в моя.
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот tanita68 » Вто Юни 17, 2014 12:22 pm

Като си на страницата "дневници в зоната" има бутон "нова тема". Дневникът ти е все едно нова тема в общата тема за дневниците. Така че отваряш си нова тема, слагаш му име и дневника ти е готов. :) Приятно зонуване!
И на Годзи също! ;)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот mahona » Вто Юни 17, 2014 12:25 pm

Благодаря Тани!
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Мнениеот venci68 » Вто Юни 17, 2014 3:09 pm

Годзи, ако те наема за готвач, каква заплата ще искаш :chef1: . :)
Аватар
venci68
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот GODzillata » Вто Юни 17, 2014 4:06 pm

venci68 написа:Годзи, ако те наема за готвач, каква заплата ще искаш :chef1: . :)

:lol:
По-евтино ще ти излезе да се храниш на ресторант. ;)

Освен това не бих превърнал хобито си в професия... :refuse: ........кпд-то рЕзко ще ми падне.

Пробвай се да готвиш, щом си чревоугодник - ще успееш! Аз навремето като студент се научих, нЪл знаеш - неволята учи. :mrgreen:
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Tony » Вто Юни 17, 2014 5:25 pm

GODzillata написа:Взех си киноа.......'баси цифроманията е! :о 250 гр. за 8 кинта и нещо! :oh: Поне да беше зелена... :hm:

Та затова се слага по малко в яденетата. ;)

От време оно правя едно ядене тип фрикасе с пиле и киноа, което става супер, та точно преди 2 дни го преизчислих и направих зоново за всички ни. Само трябва да напиша рецептата и да кача снимките и ще я покажа. Може и да ти допадне. Много е вкусно даже и за дечковци. ;)
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот HippoDel » Вто Юни 17, 2014 5:47 pm

Еееее, Тони, пусна мухата, а рецепта и снимки - ниц!
Хайде, че киноата в шкафа ми вече ще покълне... :laugh1:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната