От срам и чувство на вина няма голям смисъл, защото си тормозиш и душата, освен другото, което причиняваш на тялото си с храната
. А това "от понеделник" го забрави - знаеш, че не става така
. Започваш веднага, а не "от понеделник", "от 1-ви януари" и др. подобни обещания, които всички си даваме само, за да се залъгваме, че правим нещо...
GODzillata написа: си казвам, че няма нищо да ми стане от този един път, през който ще хапна нещо незоново
Е, точно ти ли го пишеш това като бивш пушач? Знаеш, че повечето хора (заклети пушачи имам предвид) ги отказват от раз, а не си дръпват един-два фаса дневно, защото няма излизане от този омагьосан кръг. Та като човек, отказал цигарите, само не казвай, че нямаш воля и затова се отдаваш на изкушенията...
По-скоро ти липсва силна мотивация (за разлика от тази, която си имал за цигарите) и най-вече себе си залъгваш, че просто си "ненаситна ламя, чревоугодник" и т.н. Ти избираш какъв да бъдеш
Според мен целта ти не трябва да е втората, третата и
n-тата височина за превземане (т.е. кг), а да си върнеш здравето и най-вече усещането, че можеш да контролираш себе си. Сигурно си спомняш ОНОВА усещане, когато си спрял цигарите и си осъзнал, че те не са по-силни от теб? Сигурна съм, че си бил удовлетворен най-вече от това чувство за контрол и от победата над себе си.
Вече си минал по този път с тях, затова съм сигурна, че можеш да го постигнеш и с храната. Само спри да се залъгваш и да си търсиш оправдания (в чаветата, изкушенията в хладилника и т.н.)
. Успех от мен