от Маня » Пон Юни 16, 2014 7:40 pm
Нещо много работа напоследък и почти никакво време за писане. Но зонуването си върви и няма мърдане (е, с едно-две прегрешния с череши на корем). А иначе - редовните "летни" комбинации
Закуска
протеин на прах/извара/котидж - за БП
овес + плод - за БВ
явки - за БМ (в зависимост от протеиновия блок)
обед
шопска салата с извара/котидж/нискомаслено сирене + плод
следобедна закуска
бонбонките на Кари с добавен протени на прах (адски удобно за носене на работа)
вечеря
според настроението за готвене - последното беше едно много приятно пюре от тиквички с мента
БП - каквото намеря в хладилника - млечно или месно (по рядко)
БВ - кактвото ми хареса от зеленчуците в зарзаватчийницата - сурово или задушено/запечено
БМ - зехтин или ядки
късна вечеря
0,1% Верея евентуално с ядки (но най-често само айрянчето за поглъщане на рибеното масло)
Но от 2 седмици - никакво мърдане на кантара, максимум с + или - 100 грама. Твърдо съм забила на 83 и няма мърдане.
Важното е, че се чувствам добре. Енергията ми е достатъчна. Ходя пеша колкото време ми остава. Жалко, че нямам време за някое и друго упражнение, каквото и да е. Но и на това ще му дойде времето.
Пюре от тиквички с мента
3 БВ тиквички
1 БВ стар лук
1-2 скилидки чесън
листата на 5-6 стръка мента
сол, чер пипер, зехтин
Тиквичките нарязвам на кръгчета, леко посолявам, завивам във фолио и запичам във фурната за 20-25 минути. Лукът и чесъна задушавам със зехтина. Всичко в блендера, добавям листата мента и черния пипер и...
Деля на 2 порции по 2 БВМ и хапвам с 3 БП - месни или млечни. И 1 БВ плод. Плод винаги когато е възможно 1 БВ към всяко меню. В сезона на плодовете е нормално те да участват в менюто, макар и в по-ограничено количество.