Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
moni03 написа:Здравейте, пиша рядко но чета редовно. Продължава моята одисея със зоновото хранене, но както се очертава моят препъни камък ще се окаже смятането по етикет. С другите от таблицата нямам проблем, по пустите етикети ме затрудняват. Още не мога да се организирам в купуването на колбаси, за жалост вкъщи се консумират а и сутрин са ми удобни за закуска.
Сега гледам тука едно саламче, гледам-смятам то май мазнини ще излезе....или пак съм в грешка нещо?
Белтъчини 11,5гр. 700:11,5=60,86
Въглехидрати 2гр. 900:2 =45
Мазнини 20гр. 150 :20=7,5
Вие каква шунка купувате, от тази която е с 2-3% мазнини ли? Марка, магазин?
Hippo написа:Здравей markizzz, добре дошла!
Първоначално докато свикнеш си изчислявай всичко по таблицата, там грамажите са осреднени. Разбира се, че има различни продукти и производители, но и с плодовете, и със зеленчуците е така и те за различни сортове, но си ги изчисляваме по таблицата. Ако някой продукт конкретно те интересува, напиши му данните и ние ще го изчислим по етикет. Скоро, като свикнеш и ти ще започнеш да се оправяш сама, за всичко си трябва време, а до тогава ние ще помагаме.
Hippo написа:Трябва да си избереш възможно най-постното свинско и каймата я смяташ, като крехко свинско 28г=1ПБ. За готова свинска кайма и дума не може да става, тя е ужасно мазна, а и кой знае какво още има в нея.
Hippo написа:16! Ти по кой калкулатор ги изчисли?
Hippo написа:Да не си объркала нещо? Каква физическа активност си пишеш?
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта