Този път малко на око, но пък стана страхотно на вкус. И все пак може да се балансира.
Пилешко филе в прошуто крудо върху канапе от зеленчуци и зелена задушена гарнитура - ядене за цяла седмица Пилешките филета (8 на брой) се начукват и изтъняват равномерно. Мариноват се в смес от подправки на вкус. Аз отворих шкафа с подправките, изсипах в една купичка по малко от всички, за които се сетих, добавих ароматизирана морска сол и 1 ч.л. зехтин, добавих и малко горица и ги смесих. Намазах филетата с нещото напомнящо на къри паста. Завих всяко филе на руло и ги наредих в купа, покрих със стреч фолио и забравих в хладилника за 1 нощ.
В тава нарязах връзка пресен лук (80 г), връзка пресен чесън, 180 г зелен фасул, 240 г зелена чушка, 240 г домати нарязани на кръгчета. Около маринованите филета както са на руло навих по 1 лист прошуто и наредих върху зеленчуцита. Покрих с фолио и пекох 20 минути. След това махнах фолиото и пекох още 20 минути, като обърнах веднъж филетата, за да се запекат и от другата страна.
Зелената добавка е от 1 връзка пресен лук, 1 връзка пресен чесън, 1 връзка лапад, 2 връзки лобуда, 1 връзка прясна чубрица, 1 връзка пресен джоджен, 1 връзка копър, 1 връзка киселец, 1 връзка магданоз с малко сол, чер пипер и чили задушени в тенджерата с 1/2 ч.ч. гореща вода до свиване на обема (около 10 минути).
Порцията се оформя от 84 г филе с 3 1/2 ч.ч. от зеленчуковото канапе и зеленията - на око 3 БПВ. Мазнината - ядки за десерт.
Сега остава да ги разпределя по кутийки и... от кутийки вече няма място в хладилника