Хрониките на GODzill@t@

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на GodZoNaTa...пардон - GODzill@t@

Мнениеот GODzillata » Чет Апр 17, 2014 11:11 am

Manya, предложението се приема с кеф! :yess:

Обядче - 3Б

3БП
Пилешки филенца - 90 гр.

3БВ
Пържени картофки, 5 пръчици за блок + мъъъъъничко резенчета доматче

3БМ
6 маслинки - 2Б
Мазнината, в която всичко се е пържило - 1Б

Изображение
Последна промяна GODzillata на Нед Май 04, 2014 7:57 pm, променена общо 1 път
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Зоната

Мнениеот Karrita » Чет Апр 17, 2014 2:04 pm

Ахххх тия картофииииии......, че и пържени!...
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот Стеф » Чет Апр 17, 2014 2:13 pm

А филенцатаааааа - май и те са пържени...... :refuse:
Не ти ли става тежко от това пърженото....
Когато печелиш - не знаеш какво губиш, а когато губиш - не знаеш какво печелиш.
Аватар
Стеф
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Горна Оряховица

Мнениеот GODzillata » Чет Апр 17, 2014 4:29 pm

Бях взел на децата две кофи с филенца и картофки от KFC, та ми се стори добра идея да ги зонирам за един бърз обяд :mrgreen: , още повече че сам Барито дава идеи как да се зонира фаст фуд. ;) :lol:

Ако сте гледали по TLC шоуто, в което разни шебеци отслабват драстично за даден период от време чрез нисковъглехидратна диета и яко физическо натоварване, то в онази диета имаше един път седмично т.нар. "чийт дей" - ден, в който можеш да ядеш от всичко и по много....та....ъъъ....мисля, че в Зоната ако не цял ден, то поне едно ядене от време на време може да е лееееекинко покрай Зоната. :th:

Абе, щом всичко е балансирано, дори на око едно към гьотере - предполгам, че е ок. :)
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Karrita » Чет Апр 17, 2014 6:56 pm

Браво! Ти се опитваш да ядеш здравословно, а тъпчиш децата си с простотии???!!!
Ама ти си знаеш.... :th:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот GODzillata » Чет Апр 17, 2014 8:40 pm

Karrita написа:Браво! Ти се опитваш да ядеш здравословно, а тъпчиш децата си с простотии???!!!

Eх, мислиш ли, че не ми е проблем това?
Дай им да набиват сладки неща и фаст фуд, поливайки обилно с кола.

Капризи големи, мръщат се на всичко полезно, по-скоро биха се тръшнали от глад, но не и да ядат здравословно...та не ме изкарвай незагрижен егоист :) , просто насила няма как да ги тъпча със Зоната.
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Karrita » Пет Апр 18, 2014 7:10 am

GODzillata написа:
Karrita написа:Браво! Ти се опитваш да ядеш здравословно, а тъпчиш децата си с простотии???!!!

Eх, мислиш ли, че не ми е проблем това?
Дай им да набиват сладки неща и фаст фуд, поливайки обилно с кола.

Капризи големи, мръщат се на всичко полезно, по-скоро биха се тръшнали от глад, но не и да ядат здравословно...та не ме изкарвай незагрижен егоист :) , просто насила няма как да ги тъпча със Зоната.

Има, има начин, но това се възпитава много бавно при децата! Всички деца обичат " вкусните" храни и моето не прави изключение, но с много обяснения и търпение нещата потръгват. Аз от месеци вече не купувам шоколади и като няма вкъщи не ги яде толкова често, чипса и фаст фуд са отдавна извън менюто, а колата я пие само на празници по една чаша. Моята не яде много храни, но по-добре е един сандвич вкъщи със шунка или кашкавал отколкото глупостите по магазините. Не трябва да допускаме децата ни да правят нашите грешки като стоим бездейни по отношение на тяхното хранене! Както сме ги възпитали на хигиена и други полезни навици, така трябва да ги възпитаме и на културата на храненето! Поне това е моето лично мнение и от лични наблюдения виждам, че нещата започват да се случват макар и бавно и трудно....
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот GODzillata » Пет Апр 18, 2014 8:45 am

Права си, Карита, лятната ваканция, когато са си вкъщи и под контрол, ще започнем да ги превъзпитаваме по отношение на храненето......надявам се, че като се зонират и няма да им се ядат вече сладки простотии. :hm:

Аз и жената хапнахме 3Б омлетче: :chef1:

3БП
Шунка - 1Б
2 белтъка - 1Б
Извара - 1Б

3БВ
Чушка, зелен лук, гъби и домати - 1Б
2 ръжени филийки - 2Б

3БМ
1 ч.л. гхи

Изображение

...а децата ядоха корнфлейкс с мляко... :think2:
Последна промяна GODzillata на Нед Май 04, 2014 7:57 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот eldass » Пет Апр 18, 2014 8:57 am

Аз съм от майките, които не купуват никакви боклучави храни. ;) Но бабите...компенсират като имат възможност, ако не им скрия покупките. :laugh1: И за това щерката не ме долюбва :laugh2: и не пазарува с мен, а с баща си, защото при него минава номера от време на време. Вкъщи правя рядко сладкиши и знам какво слагам поне. Покрай Зоната се опитвам още повече да балансирам храната й, но тя си е дете, което от бебе е свикнало да яде здравословно и си нагъва сурови чушки, домати, краставици, бадеми, орехи и всякакви други сурови храни. Малко с протеините имаме проблем хеххе, но и това преодоляхме. Сега яде зонов десерт от сух протеин, мед и сусамов тахан. Може да изяде по 3 блока от тази вкуснотийка. :lol: и аз си позволявам де, мммм. :laugh4: Та колкото по-рано, толкова по-добре и най-важното според мен е личният пример. :yess:
Аватар
eldass
Студент в Зоната
Студент в Зоната

София

Мнениеот tanita68 » Пет Апр 18, 2014 9:20 am

Големия ми син и дъщеря ми не са свикнали да се хранят здравословно, но това е и заради незнанието ми когато те бяха малки. Но сега малкия си хрупа сурови чушки и домати, краставици, зеле, ябълки и круши. Дори ги предпочита пред месото. Много му харесват и мъфините и зоновите сладкиши, които правя от време на време, дори ги предпочита пред кекса на баща си. Много харесва и един зонов десерт, който му правя понякога - 1БП извара и 1БВ някакво сладко + 1БМ от смлени ядки. Опитах се да му го направя с пресен плод, за да е по-здравословно, но човека реши, че така не му е вкусно. Но пак ще се пробва като мине малко време. Вярно, засега е повече в къщи, още не ходи на градина, само понякога ходим на една занималня да си играе с други деца, но предполагам че като свикне отсега по този начин няма да се изкушава много от страничните и нездравословни храни. Поне се надявам да е така.
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот GODzillata » Пет Апр 18, 2014 11:13 am

Не знам как успявате, но според мен на този етап просто няма начин, малката е на детска градина, голямата на училище, виждам ги сутрин за секунда и после чак вечерта, така че няма шанс да бъдат зонирани.

Давайки на вашите деца от време на време нещо според Зоната, не значи, че са в Зоната и ядат нон-стоп здравословно, нали? ;)
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот tanita68 » Пет Апр 18, 2014 11:19 am

Е, при положение че още се кърмим едва ли е точно балансирано всичко, но все пак се храни сравнително здравословно. То е и невъзможно да се балансира точно при едно малко дете, но поне нещо приблизително... А и това ядене на сурови плодове и зеленчуци също е добре за тях. Далече съм от мисълта, че ще успея да го храня точно според зоната, опитвам се да избягвам готовите храни и особено разните шоколадчета и вафлички.
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот Tony » Пет Апр 18, 2014 12:20 pm

Мали, Годзи, готвя като изоглавена за 4-ма. :laugh1: Децата и те ядат много често зонова храна, но ядат и плодове и зеленчуци в промишлени количества също... не ми се иска да ги спирам в това, защото ги предпочитат пред сладки, шоколад и т.н. И без друго не ядат купени сладкиши и разни соленки и бисквити - правя им обяд и сладки за училище, както и плод в 10 ч. Тук си носят храната от къщи и се хранят сравнително здравословно, но съм далеч от мисълта, че са в зоната 24/7... а и не мисля, че е супер необходимо да са постоянно в нея. Лично мнение. :yess:
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

Мнениеот Gushanka » Пет Апр 18, 2014 1:43 pm

GODzillata написа:Не знам как успявате, но според мен на този етап просто няма начин, малката е на детска градина, голямата на училище, виждам ги сутрин за секунда и после чак вечерта, така че няма шанс да бъдат зонирани.

Давайки на вашите деца от време на време нещо според Зоната, не значи, че са в Зоната и ядат нон-стоп здравословно, нали? ;)

Струва ми се, че нее нужно чак пък толкова да се зонират децата... това е все едно да не правят бели и да ги ограничаваме в свободата им... да назидание относно junk food съм съгласна, но Занирането ми се струва прекалено строго за една волна детска душа / моем нение/.
Така че съм съгласна с тебе ... Ще дойде време, в което сами ще изберат и пътя и храненто си ... родителите само могат да дават насоките и препоръките... но до там :yess:

Ти си гледай твоята Зона, пък децата ще се оправят хихихихи :mrgreen:
Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.
Аватар
Gushanka
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София

Мнениеот GODzillata » Пет Апр 18, 2014 1:55 pm

Tony написа:Мали, Годзи, готвя като изоглавена за 4-ма.

И аз така, 2 зонови ястия и 2 "нормални" за децата. Малката не иска дори репичка да опита. :о

Ето днешните 2 зонови обяда по 3Б:
Изображение

А дзверовете ядоха само мръвките с пържени картофи и не искаха и да чуят за друго! :refuse:

Не ми е проблем готвенето, а най-много ми "тежи", че трябва да се подлагам на изкушенията на тяхната храна, ето например днес им направих незонови мъфини, които за разлика от зоновите, ми се получиха :laugh: ....

Изображение

....и след снимката, сдавих един мъфин........и още един.................и още един :shy: ........3 за щастие, както се казва. :laugh:
КАК да им устои човек, а? :doNotKnow:

Та ТОВА ми е проблема! :mrgreen: :lol:
Последна промяна GODzillata на Нед Май 04, 2014 7:59 pm, променена общо 1 път
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

In da Zoun ;)

Мнениеот Tony » Пет Апр 18, 2014 2:33 pm

Олеееее... :laugh: Чудни са ти се получили мъфините... а тук има и една паста - Спекулос, която е божествена с тях. :shy:

Същия проблем имам и аз с изкушенията, но сякаш им свикнах и все по-рядко ми се случва да прегреша. ;)
А и гледам все да имам нещо и за себе си, че да посягам към него. :)
Аватар
Tony
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Mol, Belgium

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната