Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Manya написа: Има логика химическият състав на нахута да се променя при варене. При кисненето във вода той се хидратира и затова увеличава обема си. Като го свариш обемът ще се увеличи още малко, но вече настъпват промени в състава му (не мога да обясня какви, но това става с абсолютно всички храни). Моята логика в случая е, че когато е само накиснат и хидратиран (макар и увеличил обема си) се ползва така - дори да стане 1 чаша. А когато се свари пак си се мери 1/4 ч. заради промененото си съдържание след топлинната обработка (която между другото трае доста време и със сигурност унищожава и променя хранителните му стойности).
Подобна може да е ситуацията и ако ползваш овес или ечемик. Ако само накиснеш 14-те грама те набъбват съвсем мъничко. Ако ги свариш - малко повече. Как ще ги броиш тогава? Аз си ги меря сурови, а отобема след накисване или сваряване не гледам.
Слонче написа:Аз съм прекалено нова, при такъв смесен продукт изобщо не се сещам къде трябва да се отнесе
Но все пак за качествено какао се приема това с висока масленост, нали какаовата мазнина е ценната
Ако се слага в рецепта за въглехидрат, според мен трябва да е възможно най-обезмасленото?
Italiano написа:Е, така е - ние сме взели най-яките аватари и сега Слончето все попада на тях ...
Hippo написа:Съжалявам, но не ми се отвяря снимката.
marianapanova написа:И аз иискам да попитам колко нахут е 1ВБ?
silvy_ba написа:уххх,съжелявам. тогава на ръка,по сигурно
за 100гр.продукт:
Протеин 23,50гр
Въглехидрати 0.50гр
Мазнини 12 гр.
Хайде сега помагайте!!
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта